Humble & Crumble

Food | Humble & Crumble Koeken: je geld waard?

augustus 14, 2019

Eindelijk is ´ie daar dan: de meest aangevraagde review ooit. Ik probeerde 5 smaken van de populaire Humble & Crumble koeken en vertel je of ik het het geld waard vind én hoe de smaken bevallen zijn.


Humble & Crumble

In no time groeide Humble & Crumble uit van eenmanszaak tot koekjesbedrijf met meerdere werknemers. Als je daar meer over wilt weten, check de Instagrampagina van het merk. Als ik iets kan waarderen zijn het ondernemers die zonder gigantisch startkapitaal en met liefde voor hun product wat opstarten. Dit soort bedrijven gun ik het dan ook enorm om te groeien en ik hoop daar dan met mijn online bereik wat aan bij te dragen. Humble & Crumble maakt met de hand grote koeken in de meest geweldige smaken, denk aan Bounty, Cinnabon of bijvoorbeeld Rafello. Het menu is elke week anders en via Instagram kun je precies zien welke smaken er die week te koop zijn en wanneer ze verzonden worden. Omdat de koeken redelijk aan de prijs zijn, kreeg ik veel verzoeken om deze te gaan testen, ik zocht uiteraard ook even uit waarom je een paar euro per koek betaalt, daarover later meer. Mensen wilden graag weten of de koeken het geld waard zijn en daar ¨offer¨ ik me graag voor op; ik probeerde 5 smaken.

Je bestelling

Bij H&C bestel je je koeken per 4 stuks (ik kreeg de Bounty als bonus), je kunt voor 4 dezelfde gaan óf zelf je favoriete smaken bij elkaar zoeken. De koeken komen per stuk verpakt in cellofaan en zijn daardoor goed te bewaren. Op kamertemperatuur blijven ze een weekje vers, in de vriezer natuurlijk een stuk langer. Bijgevoegd in je pakket vind je een flyer met daarin de houdbaarheid en manieren om je koeken op te warmen want ja, warm zijn ze ook heerlijk! Ik laat jullie hier onder de volgende 5 smaken zien:

 • Bounty
 • Triple Chocolate Chip
 • Witte Chocolade/Macadamia
 • Kinder Maxi
 • Red Velvet/Witte Chocolade

Triple Chocolate Chip

Deze chocoladekoek bevat (volgens mij) drie soorten chocoladechips en is gemaakt van deeg wat wel heel erg aan brownie doet denken. Hele smaakvolle koek met precies genoeg chips en echt ontzettend lekker deeg. Het is alsof je een smeuïge brownie eet met kleine stukjes witte en donkere chocolade, mega aanrader!

Red Velvet/Witte Chocolade

Als echte red velvet lover was ik zeer benieuwd naar deze koek. Mijn ervaring met red velvet koeken, muffins en andere toestanden zijn vaak niet goed. Maar weinig bedrijven krijgen het voor elkaar om mijn verwachting waar te maken. Over deze koek heb ik echter niks slechts te zeggen, hij was precies goed. De verhouding witte chocolade en koek was perfect en hij heeft het echte red velvet gevoel.

Witte Chocolade/Macadamia

Ondanks dat ik geen fan ben van witte chocolade, vind ik het met macadamia altijd heerlijk in een koekje. Deze koek had wat mij betreft iets kleinere stukjes noot mogen hebben en iets grotere stukjes chocolade. Hij was zeker niet onsmakelijk maar de verhoudingen vond ik niet zo perfect als bij de vorige twee koeken.

Humble & Crumble

Bounty

De koek der koeken en de reden waarom ik zelf graag een bestelling wilde plaatsen. Ik ben dol op Bounty en de combinatie met een grote smeuïge leek me perfect. De koek is heerlijk, maar heel erg Bounty vind ik ´m niet..

Humble & Crumble

De koek heeft weliswaar bovenop kleine stukjes Bounty (love it) maar binnenin weinig chocolade en voornamelijk een grote bal kokos. Dit maakt dat de smaak voornamelijk doet denken aan een kokosmakroon. Lekker, maar met meer chocolade had ik het écht Bounty gevonden.

Humble & Crumble

Kinder Maxi

Nog zo´n smaak die me fantastisch leek maar een klein beetje tegen viel. Binnenin deze koek zit chocolade, maar ik vond het niet overduidelijk Kinder chocolade. Eerder vrij gewone chocolade, dat maakt het een lekkere koek maar wel anders dan verwacht.

Humble & Crumble

Waarom zo prijzig?

Voor 4 koeken betaal je €16,95 en € €4,95 verzendkosten (binnen Nederland). Omgerekend dus zo´n €5 per koek en ik snap dat mensen dat prijzig vinden. Echter wordt álles, van het deeg tot het verpakken, handmatig gedaan door meerdere personen. Het is handwerk en de productiekeuken en personeelskosten moeten ook betaald worden. Handwerk kost nou eenmaal meer dan wanneer je bij grote bedrijven met fabrieken besteld. Ik heb dat er zelf graag voor over, maar zou niet wekelijks een bestelling plaatsen. De koeken zijn voor mij een luxe product waar ik graag af en toe wat extra´s voor betaal. Overigens zijn het ook geen koeken waarvan je er 4 bij de thee wegwerkt, na een halve zat ik meestal al redelijk vol. Het geld waard? Wat mij betreft absoluut.

Eindoordeel

Jullie weten het inmiddels wel, ik ben kritisch en ook altijd eerlijk. Hoe graag ik ook zou willen zeggen dat ik alle 5 de koeken geweldig vond; ik vind het niet. Ze waren stuk voor stuk héél smaakvol maar de Kinder Maxi en Bounty hadden van mij meer mogen smaken naar wat de naam doet vermoeden. De drie wat meer basic koeken vond ik geweldig en ook precies zoals verwacht. Ik word heel gelukkig van het feit dat je naast een lekkere krokante koek ook bij alle smaken smeuïge happen proeft die naar cookie dough smaken. Ik vind ze absoluut het geld waard, ze zijn gigantisch, heel vullend en van perfecte kwaliteit. Het concept met de wekelijks wisselende smaken vind ik ook top. Ik zou absoluut opnieuw bestellen als er smaken zijn die me aanspreken, ik heb het vermoeden dat Pumpkin Spice nog gaat komen en ook Cinnabon wil ik graag nog testen. Op mijn Instagram vind je de inmiddels geproefde smaken in de ¨Eettips¨ highlight. Wil je ook bestellen? Zet dan je wekker voor zondagavond 20:00, de pre-order gaat dan elke week open op de website. Via Instagram kun je op de hoogte blijven van het menu en de verzenddata.

Welke smaak zou jij graag willen proeven?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

 • Humble & Crumble Cookies review | Zijn ze echt zó lekker?

  […] weer. Mij houdt dat niet tegen. Mocht je mij niet op m’n woord aan willen nemen, lees dan de Humble & Crumble ervaring van […]

  november 20, 2019 at 6:00 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.