hema groentesap

Food | HEMA Groentesap Cranberry, Rabarber & Kaneel

juni 12, 2019

In de categorie ¨een beetje gek maar wel lekker¨ besloot ik dit flesje Hema groentesap mee naar huis te nemen. Ik verwachtte een bijzondere smaak die sowieso fris was en lekkere kruidig door de kaneel.

Hema Groentesap

Dit soort sapjes zijn volgens mij vrij nieuw bij Hema, ik had ze in elk geval nog nooit gezien. Naast deze rode variant zag ik ook nog een flesje met rode bieten en munt staan. Lijkt me op zich geen verkeerde combinatie maar sinds mijn dagelijkse groenteshots heb ik geen behoefte aan nog meer biet in mijn leven. De flesjes vind je niet in de koeling, maar bij de wijn.

hema groentesap

Ingrediënten

Net zoals het gros van de sapjes die verkrijgbaar zijn, is ook deze voorkant qua ingrediënten wat misleidend. Het sapje bestaat voor een groot gedeelte uit appel- en druivensap. De gepromote ingrediënten op de voorkant zijn slechts kleine toevoegingen.

De smaak

Ik neem een slokje en proef eigenlijk meteen appelsap, van die echte. Als ik het drankje wat verder opdrink, proef ik ook duidelijk het druivensap en de cranberry. De kaneelsmaak is héél erg subtiel en geeft net een kruidig tintje aan de smaak. Al met al vind ik het vooral een troebele appelsap met een friszuur tintje van de cranberry en rabarber.

Eindoordeel

Het sapje smaakt anders dan verwacht, minder bijzonder om eerlijk te zijn en dat komt uiteraard door de grote hoeveelheid appel- en druivensap. De smaak vind ik absoluut lekker, maar niet heel uniek. Hema had wat mij betreft meer gebruik mogelijk maken van de ingrediënten op de voorkant om hier een drankje van te maken met een écht bijzondere smaak. Te vinden bij Hema dus, zowel online als in de winkel, één flesje van 330ml kost €1,25.

Zou jij deze variant van Hema Groentesap graag willen proberen?

*Dit artikel bevat affiliate links.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • Sonja Van de Sande

  Helaas moet ik altijd uitkijken met kiwi, appel en banaan in sapjes.

  juni 12, 2019 at 6:07 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah vervelend lijkt me! Krijg je er een jeukende mond van?

   juni 12, 2019 at 6:14 pm Reply
 • Simone

  Leuk flesje haha! Ik ben niet heel benieuwd naar het sapje zelf na jouw review, maar mocht ik ‘m tegenkomen dan zou ik hem misschien wel eens willen proberen.

  juni 13, 2019 at 1:34 pm Reply
  • Mira Ennen

   Jaaa heeeel speciaal issie niet he, maar iets nieuws proeven is altijd leuk!

   juni 14, 2019 at 2:51 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.