Vega Kapsalon

Food | Recept: Vega(n) kapsalon

januari 30, 2019

Eindelijk weer een recept online! Ik vind recepten zo leuk om te delen maar doe het echt te weinig. Ik heb vaak lekkere ideeën maar dan blijkt de uitvoering toch minder geweldig of het ziet er niet uit als iets dat je op kunt eten. Vandaag deel ik echter een gerecht dat ik de afgelopen weken heel veel heb gegeten. Deze vega kapsalon staat absoluut op het lijstje van favoriete gerechten ooit. Ik deel het recept graag met je en vertel je ook meer over de veganistische variant.

 

Vega Kapsalon

De inspiratie voor dit recept haalde ik bij Albert Heijn vandaan. Het originele recept van AH is volledig vegan en te vinden via deze link. Een aantal ingrediënten zijn vrij specifiek en ook alleen te vinden bij Albert Heijn. Ik heb het recept wat aangepast naar mijn eigen smaak, in mijn versie kun je dus gemakkelijk de kaas weglaten als je veganistisch eet.

Vega Kapsalon
Ingrediënten voor 2 personen

  • 350 gram verse Franse friet
  • 175 gram Vivera Plantaardige Kipstuckjes
  • eetlepel sesamzaad
  • scheutje Maggi
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 4 eetlepels vegan mayo (ik vind die van Remia de lekkerste)
  • 1 bak Sla Sojabonen, Radijs & Paksoi
  • scheut chilisaus

Tip: gebruik ook echt de sla zoals hier beschreven (te vinden in de koeling bij AH). Ik heb het recept met andere soorten salade geprobeerd en dat was toch echt beduidend minder lekker.


Stap 1

Bestrooi de frietjes licht met zout en bak ze 30 minuten in de oven op 200 graden. Wanneer je geen oven hebt: gebruik de frituur, een pan met olie of haal friet.

Stap 2

Bak na 20 minuten de ¨kip¨ met de Maggie en de sesamzaadjes in wat olie. Op de verpakking van de kipstuckjes staat 4 minuten baktijd, ik vind ze zelf echter na 10 minuten wat krokanter en dus lekkerder.

Tip: Vervang de Maggi door teriyaki-saus of Ketjap voor een extra Oosters tintje.

Stap 3

Verdeel de helft van de sla over de borden, laat de sojabonen en radijs nog zo veel mogelijk liggen. Hierop leg je in deze volgorde: de friet, cheddar(in stukjes), kip en de rest van de sla. Top het geheel af met een lekkere scheut mayo en wat chilisaus.

Tip: meng wat wasabi door je mayo of gebruik wasabimayonaise voor een pittige touch.


Eten maar!

Een ontzettend makkelijk recept waar niks mis aan kan gaan. Ik durf je te beloven dat dit een nieuwe favoriet gaat worden indien je ´m na gaat maken. Leuke variant op de traditionele kapsalon, minder vet maar ook, wat mij betreft, véél lekkerder. Voor de tellers onder ons; deze vega kapsalon bevat ongeveer 600 calorieën. De meningen zijn verdeeld over hoe veel calorieën nou goed is bij een avondmaaltijd, ik vind zelf 600 wel schappelijk en let meer op zaken als vet en suiker. Kortom; niks op aan te merken en een mega aanrader!

Ga jij de Vega Kapsalon maken?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.