Food | Propercorn Sweet Coconut & Vanilla

januari 26, 2017
 Ruim twee jaar geleden schreef ik al eens over Propercorn, de Sweet & Salty variant, en was ik meteen fan. De review was dus heel positief maar ik schreef ook dat ik graag de variant met kokos wilde proberen en die nog niet had kunnen vinden. Nu, twee jaar later zag ik ineens bij de Primark een klein zakje liggen voor €0,90. Ik was niet meer actief op zoek maar nam ´m uiteraard toch mee want benieuwd was ik nog steeds!

Popcorn is natuurlijk al een soort van gezonde snack, maar Propercorn gaat nog een stapje verder, de popcorn wordt met de hand gemaakt en op smaak gebracht met natuurlijke ingrediënten. Het zakje ziet er niet alleen heel gezellig uit maar de inhoud is ook nog eens te eten als je allerlei allergieën hebt. Ik ga ze niet allemaal opnoemen maar hier een kleine greep uit waar deze snack allemaal vrij van is: gluten, soja, selderij en ei.
Als je vegan eet of niet tegen gluten kan, volledig safe dus, voor mensen met lactose intolerantie; pas even op want ik zie wel melkpoeder in de ingrediënten staan. Dit poeder bevat wel lactose, maar minder dan andere zuivelproducten. Ik kan daar, ondanks mijn lactose intolerantie, prima tegen maar dat is voor iedereen anders natuurlijk.
Qua calorieën bevat deze popcorn 486kcal per 100 gram, 61,6 gram koolhydraten waarvan 15,1 gram suikers. Een portie van 100 gram bevat 22,1 gram vet, zo´n mini zakje heeft een inhoud van 25 gram. Nu ik deze cijfers zo zie, vind ik het eigenlijk niet heel gezond, popcorn zonder smaakjes is nog altijd stukken beter. Nu let ik daar zelf niet echt op maar ik kan me voorstellen dat als je hier wel mee bezig bent, je blijer wordt van een lekker smaakje en minder vet en zo.
Qua verkrijgbaarheid is het een beetje lastig; andere smaken vind je gewoon in het schap van de Appie, de smaak dus niet. Ik liep er per toeval tegenaan bij Primark maar een Google rondje leert mij dat je ze ook online kunt bestellen bij DeliXL. De andere smaken, waaronder de heerlijk Sweet & Salty, vind je bij AH in zakken van 90 gram, deze kosten €1,79.
En nu het meest belangrijke: de smaak. Eerlijk gezegd ben ik een beetje teleurgesteld, ik hoopte op veel kokos en een beetje vanille. De kokos is goed aanwezig maar de vanille heeft de overhand en daar ben ik gewoon stukken minder fan van. Ik vind ´m zeker niet vies maar ook niet zo geweldig als verwacht, na een zoektocht van twee jaar had ik het misschien ook in mijn hoofd wat te veel geperfectioneerd.
Ik ben geen fan van deze smaak, maar wel nog steeds van Propercorn. De Sweet & Salty vond ik destijds echt geweldig en die moet ik gewoon maar weer een keer gaan kopen.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.