Poptasi Macarons

Food | Poptasi Maracons

juni 12, 2016
Toen ik jaren geleden voor het eerst een macaron at van de banketbakker, vond ik ‘m niet te vreten. Inmiddels heb ik een lichte verslaving ontwikkeld en ben ik zeer kritisch; ik heb geleerd macarons niet te veel te vergelijken en gewoon maar te proeven wat ik naar binnen geschoven heb. Ik heb duidelijke favorieten maar probeer ook graag nieuwe dingen uit; zo strandde ik afgelopen vrijdag bij Poptasi Macarons in Amsterdam. Ik had hier lyrische verhalen over gehoord en was geïntrigeerd door de uitstraling van het bedrijf. Uiteraard nam ik wat macarons mee naar huis om foto’s te maken maar kon ik het niet laten om ter plaatse ook al wat te proeven.

 

Poptasi Macarons

Ik hou van het poppenuiterlijk van Ladurée en vele andere macaronmakers. Poptasi is een stuk stoerder, heel anders en ook erg tof. Het logo van Poptasi doet eerder denken aan een tattooshop dan aan luchtige gebakjes en dat vind ik leuk, overigens doet Poptasi qua smaken ook het een en ander aan spannende dingen maar daar vertel ik jullie later in dit artikel meer over. Elke macaronmaker heeft zo zijn eigen recept qua verhoudingen en dingen, macarons vind ik hierom altijd lastig te vergelijken. Ik vind een luchtige macaron lekker en wil ook graag veel van de beloofde smaak proeven.

Mango Twist & Coconut

Ik kan jullie van alles gaan vertellen over het bedrijf zelf maar we zijn hier natuurlijk voor de macarons en het enige belangrijke is eigenlijk hoe die dan smaakten, dat ze er mooi uit zien is al een feit denk ik. Niet op deze foto’s maar wel in mijn buikje zijn de smaken “Mango Twist” en “Coconut”, deze waren beide echt fenomenaal. Ik vond ze niet extreem luchtig, misschien zelfs een tikje zompig maar de smaak mensen; echt ongekend. Ik kan er lang of kort over zijn maar ik proefde heel veel mango en heel veel kokos en wilde het liefst de andere vier ook meteen wegwerken.

Maduche

Naast macarons maakt Poptasi ook de “Maduche”; dit is een hemels dingetje van macaron met daarop chocolade. Het klinkt zo niet echt bijzonder maar qua smaak is het echt niet te omschrijven. Voor Steven nam ik een variant met whiskey die echt goddelijk was. Ik mocht een millimeter proeven en die was geweldig. Absolute aanrader én een mooie toevoeging aan de al bestaande macarons in meer klassieke smaken.

Limoncello di Fiorito

Na de maduche die ik proefde ging ik voor de “Limoncello di Fiorito” macaron. Deze viel wat tegen; ik vond ‘m lekker qua textuur maar de smaak te subtiel. Helaas was dit bij de “Rose Lychee” precies hetzelfde. De eerder geproefde mango en kokos waren zo intens dat ik dit van de andere smaken ook verwachtte.

Amarenen

De laatste die ik probeerde was iets met Amarenen en hazelnoot dacht ik. Niet zo handig dat ik dat niet genoteerd heb. Hier proefde ik weer wat meer smaak. Nog niet zo smaakvol als mango en kokos maar ik proefde wel weer een duidelijke smaak en niet alleen maar macaron.

Eindoordeel Poptasi Macarons

Ondanks dat twee smaken wat tegen vielen ben ik absoluut fan. Als je de juiste smaken kiest heb je extreem lekkere macarons (€1) in handen en de maduches (€2) zijn helemaal fenomenaal. Ik wil expres niet gaan vergelijken met andere macarons omdat ik het echt niet weet zo; sommige smaken van Ladurée zijn voor mij echt niet te overtreffen maar ook Tout heeft lekkere macarons én, ik durf het bijna niet te zeggen, de ijsmacarons van Jumbo ga ik ook niet uit de weg. Sowieso zou ik even langs gaan als je in Amsterdam bent, de eigenaar legt je graag wat uit over zijn producten en als je van mango en kokos houdt durf ik te beloven dat je fan wordt! Ik ga zeker nog een keer langs want er zijn nog veel te veel smaken om te testen! Poptasi verkoopt trouwens ook online, dus ook als je aan de andere kant van het land woont kun je meegenieten.

Wat zijn jouw favoriete macarons?

Dit artikel kan er wat anders uit zien dan je van Mira Tells gewend bent. Door een overgang van site ben ik bezig met ruim 1000 artikelen bijwerken en updaten. Word aan gewerkt dus:)

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.