Food | Napoleon Soft

juni 20, 2016
De kogels van Napoleon kennen we allemaal wel; ik ben zelf echt groot fan van de rode variant maar de salmiakballen hebben ook menig verslavingsfases doorstaan. Afgelopen week kreeg ik een erg leuk pakketje met drie zakjes nieuwe Napoleon (en een Napoleonhoed), naast de welbekende harde ballen, komt Napoleon nu namelijk ook met zachte snoepjes in de smaken zuur, zout en zoet.

Wat ik niet wist over Napoleon is dat de snoepjes geen kunstmatige ingrediënten bevatten en dat de smaakmakende ingrediënten met de hand in het snoepdeeg gekneed worden. Deze snoepjes zijn lekker chewy en hebben van binnen het poeder wat je ook in de andere snoepjes van Napoleon vindt.
De zure variant is mild zuur maar heel erg goed te doen, het is niet mijn favoriet maar je tanden vallen niet uit je mond van zurigheid. Verder hebben de snoepjes een lekkere bite maar zijn ze ook zacht, een fijne middenweg. Van het poeder in het midden merk ik eigenlijk vrij weinig, bij sommige snoepjes lijkt er wel een beetje te zitten maar het is echt zoeken.
De zoute balletjes smaken naar drop, omdat ik dit niet kan eten nu heb ik ze door Steven laten testen en hij vond ze lekker. Ze schijnen naast lekker zout ook redelijk zoet te zijn en goed naar drop te smaken.
En dan mijn favorietjes; de zoete fruitsmaken! Deze chewy balletjes smaken heel erg naar fruit, dat hadden de zure ook wel wel maar door de zoete smaak wordt dit nog versterkt. Deze zijn zeer favoriet en helaas ook erg verslavend.

Conclusie is dat Napoleon lekker nieuwe snoepjes heeft gemaakt maar dat ze niet overdreven bijzonder zijn. Ach ja, gewone, basic maar toch verslavende snoepjes zijn ook nodig in deze wereld toch? Als je van drop houdt dan zou ik die gaan proberen, anders is de zoete variant absoluut favoriet. Je vind de (hersluitbare) zakken bij de supermarkt voor €1,89 per stuk.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.