Food | Nada Nothing Added

december 5, 2016
Op het I Love Food event maakte ik kennis met Nada, gevriesdroogd fruit, zonder toevoegingen. Ik was al bekend met dit soort fruitsnacks en vind ze altijd wel lekker, maar niet fantastisch. Omdat Nada 100% natuurlijk is, besloot ik het nog een kans te geven en testte ik de drie smaken appel, perzik en aardbei.

Nada belooft knapperige fruitsnacks die gezond zijn, 100% natuurlijk, geen smaak- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen bevatten. Vriesdrogen is een techniek waarbij vers fruit behandeld wordt d.m.v. een techniek waarbij al het water uit het fruit wordt onttrokken. Het fruit wordt ingevroren tot ongeveer -40 en vervolgens in een vacuüm langzaam ontdooit. Door het vacuüm gaat het ijs direct over naar waterdamp, hierdoor worden dus de smaak en de voedingsstoffen uit het fruit behouden. Zo blijft er een knapperige snack over die qua smaak niet onder doet voor een verse perzik, aardbei of appel.
The Apple Issue
Een zakje van 16 gram bevat 58kcal, dat zijn 362 kcal per 100 gram, geen vet, 14,2 gram koolhydraten waarvan 12,7 gram suikers. To be honest hou ik me daar niet echt mee bezig, ik test vooral op smaak en hoop op knapperigheid. De appelsmaak is lekker aanwezig en verrassend fris. Eigenlijk precies een verse appel alleen dan niet koud en nattig, lekker!
The Peach Issue
De perzik variant komt in zakjes van 18 gram en bevat 68kcal per zakje en 379 per 100 gram. Ook dit zakje bevat geen vet, 16,7 gram koolhydraten waarvan 16,6 gram suikers. Qua smaak is dit mijn favoriet. Echt verrassend hoe intens de perziksmaak is, knap dat dat kan met zo´n techniek. Heel lekker, heel smaakvol én knapperig.

The Strawberry Issue
Aardbeien! Ook deze variant komt in zakjes van 18 gram die 68 kcal bevatten en 379 kcal per 100 gram. Een zakje bevat 0,1 gram vet 16,4 gram koolhydraten waarvan 10,3 gram suiker. Ook de aardbeien zijn zeer intens van smaak alleen vind ik ze wat te zoet, ik mis hier echt het frisse en sappige van een echte aardbei. Zonder dat frisse vind ik schijnbaar de smaak van aardbeien niet zo lekker.

Allereerst mijn complimenten voor Nada. Ze zijn ontzettend duidelijk ver de producten, het proces en de ingrediënten. Je hoeft geen Sherlock te zijn om wat meer te weten te komen over de techniek en bijvoorbeeld de hoeveelheid suiker, fijn die transparantie. Ook de zakjes vind ik erg leuk, niet zo suffig gezond dat ik er in de winkel hard voorbij zou lopen.

Ik hou van frissig fruit maar toch vond ik Nada fijn om te eten, ook omdat ik op school niet de rest van de les met plakkerige handen en klokhuizen op mijn tafel zat. De aardbeien vond ik wat te heavy, niet mijn ding. Appel was lekker en perzik was mijn ultieme favoriet, heel lekker! Je vind alle info over Nada hier, inmiddels zijn ze hard bezig met een webshop, prijzen vaststellen en verkooppunten maar daar kan ik jullie helaas nog niks over vertellen. Uiteraard deel ik die info zodra het bekend is.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.