Eten

Food | Mira Eats Oktober 2018 & wil jij hulp bij je blog of Instagram?

oktober 16, 2018

Daar ben ik weer met een nieuwe ¨Mira Eats¨! De afgelopen tijd probeerde ik weer allerlei nieuwe producten op het gebied van eten en in dit artikel vertel ik je graag of ze de moeite waard waren. Ook ontdekte ik een tof restaurant en ging ik aan de slag met mijn nieuwe airfryer!

AH- Frambozencrossant
Als ik boodschappen doe, scan ik automatisch alle producten om te checken of er wat geks/lekkers/leuks nieuws bij zit. Zo viel mijn oog bij de Appie ineens op een rode croissant, het bleek een frambozencroissant te zijn. Qua smaak niet heel spectaculair, er zit gewoon frambozenjam in. Ik smeer dan liever zelf jam op een gewone croissant want dan is het tenminste goed verdeeld.

Airfryer
Een tijdje terug kreeg ik van EP.nl een airfryer. Zo´n ding stond al tijden op mijn verlanglijstje en nu kon ik er eindelijk mee aan de slag. Het was even oefenen qua tijden, producten en temperaturen maar ik heb al zeker een paar favorieten. Kreukelfrietjes (Jumbo huismerk) worden echt extreem knapperig in dit apparaat, snacks wat minder maar ook zeker goed te doen. Sinds de airfryer in huis is halen we veel minder friet en loop ik ook niet meer te kloten met een pannetje olie op het fornuis met alle stank en zooi nadien. Op dit moment ben ik aan het experimenteren met bakken, want dat kan deze topper ook, jullie gaan hier snel een leuk baksel terugzien!

Amsterdam – A Beautiful Mess
Afgelopen weekend bezochten we een expositie in de Bijlmerbajes (zo fijn dat dat weer een beetje lukt!) en gingen we na afloop wat eten in het restaurant wat in de oude gevangenis gevestigd zit. A Beautifull Mess is een fusion restaurant waar mensen met een achtergrond als vluchteling terecht kunnen voor een baan. Sowieso ziet de plek er geweldig uit, enorm gezellig en extreem fotogeniek. Wij bestelden brood met dips en dat was fenomenaal (ja echt); geweldige hummus en iets waarvan ik de naam niet onthouden heb. Mega smaakvol allemaal en ik wil hier zeker nog eens terug voor avond eten!

Bros – Krakende Mousse
AH mag me wel gaan sponsoren want ook deze ontdekking deed ik in de vertrouwde blauwe supermarkt. Krakende Mousse is een chocolademousse met dunne laagjes chocolade. De hele koppeling aan Bros snap ik niet echt want chocolademousse is toch altijd luchtig? De mousse is lekker zoet en de laagjes chocolade smaken meer puur, lekkere combi. Niet fenomenaal, wel beter dan gewone chocolademousse. Als ze me helemaal om willen dan stem ik voor laagjes Bros chocolade (schrijven jullie mee Nestlé?).

Dr Oetker – Brookies
Dr Oetker kwam met een nieuwe bakmix: een combi van brownies en chocolate chip cookies. Volgens mij wordt de nieuwe mix bij alle supermarkten verkocht maar ik nam ´m mee bij Albert Heijn. Het is een erg makkelijk ¨recept¨ wat je zo klaar hebt zonder veel gedoe, love it. Het resultaat is een brownie met daarop een soort koekjeslaag. De combi vond ik lekker maar de smaak van het koekjesdeeg mag van mij wel wat meer, het deed bijna een beetje broodachtig aan. Qua textuur wel echt heel nice, die zachte brownie met harde koekjes, leuk om te proberen.

Mc Donalds – Vega Mc Chicken
Ik wilde ´m zo graag proberen en vorige week was het eindelijk zo ver. Ik had veel goeds gehoord over de vega Mc Chicken en was zo blij dat de Mac met een lekkere vega optie leek te komen. Mijn verwachtingen werden bevestigd want de burger was top. Totaal niet zompig of sponzig, geen soja of tofu smaak en echt een hele lekkere toevoeging aan het assortiment. Ik denk dat als je deze burger zonder iets te zeggen aan iemand serveert, ze nooit door hebben dat het geen kip is. Lekker bezig Mc Donalds!

De Voedselbank
Omdat dit artikel altijd veel gelezen wordt, wil ik ook graag even aandacht vragen voor de meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland: die van de Voedselbank. Ik kan elke dag gezond eten en al het lekkers meenemen uit de supermarkt wat ik maar wil, helaas is dat voor heel veel mensen in Nederland niet mogelijk. Deze week is het de week van de Voedselbank en wil ik jullie graag vragen om een steentje bij te dragen. Voor maar €5 doneer je al een voedselpakket aan iemand die dat echt heel hard nodig heeft. Maar een paar euro dus die je normaal zonder na te denken uit geeft aan een bak Ben & Jerry´s. Als jullie via mijn link doneren dan wil ik natuurlijk heel graag iets terug doen, bijvoorbeeld een shout out op Instagram of wat persoonlijke tips & tricks om je blog of social media account te verbeteren. Je kunt doneren via de website van Voedselbanken Nederland en mij via info@miratells of een comment laten weten dat je dat hebt gedaan (maak wel even een screenshot o.i.d.) en waarmee ik jou kan helpen!

Dit was ´m even voor nu! Ik heb het idee dat ik wat vergeten ben maar dat schiet me vast nog wel te binnen en dan komt het in de volgende editie. Laat me vooral weten als je iets tofs gezien hebt wat ik moet gaan proberen, ondertussen blijf ik lekker door eten<3.
Heb jij nog lekkere dingen ontdekt de afgelopen tijd?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Cupcakes bakken in een airfryer, kan dat? Chocolade-banaan cakejes!

    […] de vorige ¨Mira Eats¨ vertelde ik jullie al dat ik sinds kort de blije eigenaar ben van een airfryer. Ik kreeg er een […]

    februari 3, 2022 at 11:51 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.