Mira Eats

Food | Mira Eats Juni 2018

juni 26, 2018

Daar ´issie weer: mijn favoriete rubriek op mijn blog. In Mira Eats deel ik allerlei ontdekkingen op etensgebied en ook deze keer heb ik weer een heerlijk lijstje voor je verzameld!

Jumbo – Cornets Kokos & Ananassmaak

In één van de allereerste Mira Eats vertelde ik al over een toetje van Jumbo in deze smaak, geweldig vind ik die nog steeds. Bij het diepvriesschap, zag ik ineens deze ijshoorntjes liggen met de zomerse combinatie van kokos en ananas. De ijsjes zijn geweldig lekker, maar je proeft amper kokos, dat mag van mij echt véél meer aanwezig zijn.

McDonalds – Zoete aardappelfriet

Ik was héél blij om te lezen dat mijn favo friet richting McDonalds kwam en ben zojuist, op het moment van typen, naar de Mac gereden voor een zakje. De frietjes waren lekker, maar helaas niet zo lekker als verwacht. Op een of andere manier waren ze veel minder zoet en zat er minder smaak aan dan wanneer ik thuis zoete aardappelfriet maak. Lekker om een keer te proberen, maar geen mega hit.

Nijmegen – Doppio Espresso

Op Plein 1944 in Nijmegen vind je dit toffe en rustige tentje waar je heerlijk kunt zitten. Ik ben er al vaker geweest en ze hebben, naast geweldige taart, altijd leuke specials op het menu. Ik at dit keer een heerlijke flatbread met zalm, gesmolten kaas en nog wat andere ingrediënten, fenomenaal. Als drankje had ik een tonic met vlierbloesem, basilicum en citroen, echt heel lekker. Mega aanrader als je in de buurt bent (ze hebben ook in andere steden filialen) en van speciale drankjes en lekker eten houdt.

De Nieuwe Koekenbakkers & De Blije Boterham

Even een special thanks naar deze twee bedrijven. Over beide schreef ik al eens een artikel (die je kunt lezen door op de naam te klikken) en ik wil ze bij deze nog graag even in de spotlights zetten. Zoals jullie misschien wel weten ga ik al een aantal jaar naar Roemenië voor een vrijwilligersproject met een hele toffe groep kinderen die inmiddels als familie aanvoelen. Dit jaar kan ik helaas niet mee door mijn gezondheid, maar uiteraard blijf ik wel op de achtergrond betrokken. De Nieuwe Koekenbakkers hebben een enorme doos lekkere koekjes gesponsord voor de kinderen en van De Blije Boterham kreeg ik een aantal potten van hun heerlijke stroopwafelpasta. Mega lief en ik weet zeker dat de kids hier heel blij mee gaan zijn. Beide reviews op mijn blog zijn al wat ouder, maar neem zekers eens de moeite om ze te lezen want ik ben groot fan van beide merken!

Niet een enorme lijst, maar dat verschilt natuurlijk een beetje per maand. In de volgende Mira Eats kunnen jullie sowieso heel veel lekkere Franse dingen verwachten én de nieuwe vega biefstuk van Vivavera. Mochten jullie nog leuke tips hebben, dan hoor ik die uiteraard heel graag!
Heb jij nog wat speciaals gegeten afgelopen maand?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Annie ;)

  De zoete aardappelfrietjes bij de Bistro op het centraal station in Utrecht (geprobeerd uiteraard…) zijn ook echt lang niet zo lekker als wanneer je ze zelf maakt… Lijken veel te veel op gewone frietjes. Toch maar weer thuis aan de slag! (PS. Heb je ook de cappuccino met soja geprobeerd?)

  juni 28, 2018 at 9:55 am Reply
  • Mira Ennen

   Nee gek wat ze er daar mee doen, thuis zijn ze zo veel zoeter! De cappuccino nog niet geproefd, ze hadden geen decaf hihi.

   juni 29, 2018 at 6:13 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.