Fruitbox

Food | Meer fruit eten door de fruitbox?

maart 27, 2018
Ik ben vast niet de enige die niet aan twee stuks fruit per dag komt, ik eet eerder twee stuks per week. Dat ik graag aan wil komen betekent natuurlijk niet dat ik geen vitamines nodig heb, en ik ben gelukkig ook dol op fruit en groenten. Echter neem ik uit de supermarkt bijna nooit fruit mee omdat ik er simpelweg niet aan denk én omdat ik superkritisch ben op fruit.. Ik probeerde de Fruitbox van Fruit.nl en vertel jullie graag hoe dat bevallen is, én of ik door de box meer fruit ben gaan eten.

Kritische test

Al jaren woon ik samen met een een ex-groenteboer en mijn ouders hebben al zolang ik me kan herinneren een fruitboomgaard. Ik durf dus wel te zeggen dat wij hier thuis een kritisch test-team zijn en een beetje verstand hebben van fruit. Smaak vind ik zelf het belangrijkste, ik ben dol op mandarijnen alleen soms zijn die zó zuur, dan ben ik er al gauw klaar mee. Het liefste eet ik exotisch fruit als mango, echter is dit in Nederland vaak hard en minder zoet.

Verschillende varianten van de Fruitbox

Fruit.nl biedt verschillende fruitboxen aan, zo kun je een box bestellen passend bij je huishouden en situatie. Ook kun je kiezen voor een abonnement (wekelijks opzegbaar) of gewoon een losse box. De box die ik kreeg is bijvoorbeeld afgestemd op 2 tot 4 personen en bevat minimaal 40 porties. In deze fruitbox zitten minimaal 5 soorten fruit en het aanbod varieert per week. Je krijgt zowel ¨gewoon¨ fruit zoals appels en peren, maar ook exotische verrassingen.

Je weet wat je krijgt

De box wordt geleverd in een grote kartonnen doos met wat plastic bumpers om je fruit te beschermen. Op de website kun je eenvoudig de inhoud van je box bekijken. Ook wordt er per fruitsoort advies gegeven over hoe en hoe lang deze het beste te bewaren zijn. Ook zijn er recepten te vinden, waaronder bij deze box een smoothie recept en een recept voor muffins.

Die recepten vind ik zeker van toegevoegde waarde. Als je plan anders loopt en je dreigt fruit over te houden, kun je het verwerken in een recept in plaats van het in de kliko te gooien. Ik probeer van fruit wat overrijp is een smoothie te maken zodat er in ieder geval niks in de prullenbak verdwijnt.

De inhoud

Mijn box was lekker gevuld en inmiddels heb ik twee volle fruitschalen in huis staan. Het fruit zag er goed uit en ik vond het leuk dat er zowel rode als groene appels in zaten. Over de bananen was ik te spreken, deze waren vrij groen maar dat is prima, bananen worden anders snel overrijp. Je kunt het rijpen trouwens wat vertragen door de tros niet bij ander fruit te leggen:).
Ik heb op het moment van schrijven nog niet alles op maar de stuks die ik geproefd heb smaakten goed.

Ben ik meer fruit gaan eten?

Of ik ook daadwerkelijk meer fruit ben gaan eten? Ja! Ik heb een schaal in de woonkamer en op kantoor staan en eet zo’n 3 stuks fruit per dag. Prima snacks en ik voel me er erg fit en prettig bij (ik word niet ineens een fitgirl hoor). Prijstechnisch zijn het geen Lidl prijzen maar ik denk dat je niet veel duurder uit bent dan bij de supermarkt. Een box met 20-25 porties kost €15,95, hiervoor krijg je veel variatie. Ik was blij met de sappige mango in de box en vind de combi tussen ¨gewoon¨ en exotisch fruit leuk. Het grootste voordeel vind ik dat ik het uit de supermarkt gewoon niet mee neem; ik vergeet het en zo veel fruit is zwaar. Wij blijven hier thuis zeker gebruik maken van de Fruitbox en ik kan het jullie zeker aanraden als je wat gezonder wilt eten!

Zou jij de Fruitbox willen proberen?

 
*Dit artikel betreft een samenwerking.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.