Food | Marley Spoon Maaltijdbox

december 21, 2015
Vorige week probeerden wij met veel plezier de maaltijdbox van Marley Spoon uit; een box met daarin verse ingrediënten voor 3 (of meer) complete maaltijden. Bij deze box kun je iedere week kiezen uit 7 gerechten, je hoeft dus niks te koken wat je niet lekker vind. De box wordt geleverd op een moment dat jou aankomt en je hebt precies voldoende ingrediënten voor jou maaltje.

Aan het einde van dit artikel verwijs ik je door naar de website, daar kun je uitgebreid alle informatie terugvinden. Omdat ik vooral wil vertellen over mijn ervaring gaat dit artikel vooral over het eten en hoe Marley Spoon over het algemeen bevallen is.
Mijn box werd netjes geleverd op de afgesproken tijd. De chauffeur had een half uurtje vertraging en daar werd ik ‘s ochtends al over gemaild, netjes geregeld dus. Mocht je niet thuis zijn op de afgesproken tijd en je buren ook niet, dan wordt je box gedoneerd aan de voedselbank.
Foto’s maken voor dit artikel was nog een heel avontuur. Normaal maak ik mijn foto’s met daglicht maar dat vond ik een beetje zonde van het eten. Met lampen en een mini foto studio heb ik geprobeerd er het beste van te maken zonder mijn eten koud te laten worden, de kwaliteit en opzet van de foto’s verschilt dus een beetje en de Indiase curry was al achter de kiezen voor ik bedacht had dat ik foto’s wilde maken.
Ik had een box voor 3 dagen met daarin recepten en ingrediënten voor tagliatelle, curry en sticky kip. De recepten komen op mooie kaarten en zijn op een paar kleinigheidjes na erg duidelijk. De gerechten zijn net wat meer speciaal dan normaal maar toch makkelijk en vrij snel te bereiden.
Wat ik echt heel handig vond is alle ingrediënten per gerecht verpakt zijn, je zet de zakken in de koelkast en als je gaat koken hoef je niet alles bij elkaar te zoeken maar gewoon de bijbehorende zak te pakken, handig systeem! De ingrediënten waren op 1 à 2 dingetjes na super vers en precies voldoende. Mocht er een ingrediënt ontbreken dan krijg je van Marley Spoon een korting op je volgende box.
Credits voor de verpakkingen; alles is duidelijk en met een mooi logo verpakt, ik heb daar nou eenmaal een zwak voor. De verpakkingen zijn trouwens zo veel mogelijk milieuvriendelijk en recyclebaar.
Bovenaan zag je al een foto van de tagliatelle, deze was erg lekker, tegen mijn verwachtingen in trouwens. De combi met boerenkool vond ik heerlijk alleen hadden de kruiden van mij iets minder gemogen. Van de kikkererwtencurry heb ik geen foto gemaakt, deze was ook bijzonder smaakvol en zeker voor herhaling vatbaar.
De topper van deze box vond ik toch wel de sticky kippenbouten met sinaasappel-gember marinade en een stamppotje van aardappelen en kool. Heel bijzonder qua smaak en geweldig lekker, deze ga ik zeker nog een keer maken.
Marley Spoon is echt heel goed bevallen. De gerechten zijn verrassend, uitgebreid maar toch simpel klaar te maken. De service qua levering is perfect en ik ben fan van de verpakkingen en uitstraling. Het enige nadeel vind ik zelf de prijs; voor 3 gerechten voor 2 personen betaal je €39,90. Wij doen zelf altijd heel erg goedkoop (en een stuk simpeler) boodschappen dus het is niet iets wat wij vast zouden doen. Wel voor herhaling vatbaar als we een weekje bijzonder willen eten of onszelf willen verwennen.
Op www.marleyspoon.nl vind je heel duidelijk alle info terug en kun je berekenen wat de box voor jou gezin kost.
De box heb ik ontvangen van Marley Spoon om te proberen, dit heeft verder geen invloed op mijn mening.Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.