Food | KitKat Green Tea Matcha

februari 21, 2019

Deze week werd er een nieuwe KitKat gelanceerd, de KitKat Green Tea Matcha, die móest ik natuurlijk proberen. Ik vertel jullie graag meer over deze nieuwe bijzondere smaak én deed een smaaktest.

KitKat Green Tea Matcha
De lancering

Afgelopen maandag mocht ik aanwezig zijn bij de lancering van de nieuwe KitKat. Deze vond plaats in een leuk klein restaurantje en qua  genodigden was het ook lekker rustig. De lancering was niet heel spectaculair maar wel leuk aangekleed, zeker iets wat mijn voorkeur heeft boven hysterische toestanden en presentaties die anderhalf uur duren. We begonnen met een matcha workshop van Mr & Mrs Tea, gevolgd door de lancering en lekker eten. Uiteraard mochten we de nieuwe KitKat daar al proeven en gingen er wat repen mee naar huis voor mooie foto´s.


Over matcha

Matcha is een traditionele drank, gemaakt van groene thee in poedervorm, die al eeuwenlang populair is in Japan. Matcha is populair door de bijzondere smaak, maar ook door de enorme hoeveelheid antioxidanten. Het drinken van matcha thee geeft je een boost, zonder dat het cafeïne bevat en je kunt je er beter door concentreren. Iets wat zeker mijn interesse wekt want sinds ik geen cafeïne meer drink, mis ik regelmatig een boost. Ik ga dan ook zeker de matcha workshop die we bij het event kregen in de praktijk toepassen en hou jullie op de hoogte van de (hopelijk positieve) effecten. Qua smaak vind ik matcha vrij intens, maar zeker niet onsmakelijk. Ik zou het nog het meest omschrijven als héle sterke groene thee, alleen dan niet zo bitter.


KitKat Green Tea Matcha

In de nieuwe KitKat Green Tea Matcha wordt de bijzondere smaak van matcha gecombineerd met zachte witte chocolade en het welbekende wafeltje. Zoals jullie weten ben ik geen fan van witte chocolade, ik ga liever voor melk. Ik vroeg dan ook waarom KitKat er voor had gekozen de matcha met wit te combineren. Ze gaven aan dat melk echt afdeed aan de smaak van matcha en je dan voornamelijk chocolade proefde. In de praktijk vind ik de nieuwe KitKat eigenlijk lekkerder dan verwacht. De chocolade is vrij zoet, ik zou er geen ¨big break¨ van eten maar dat komt dus echt door het witte. De combinatie van witte chocolade en de intense matcha vind ik erg lekker. Bijzondere smaak, dat wel maar ik snap goed waarom dit zo populair is in Japan.

Eindoordeel

Ik hou wel van bijzondere chocolade en vind dit een leuke toevoeging aan het assortiment. Wat mij betreft niet zo´n craving KitKat waarvan je er het liefst 10 achter elkaar op eet en dat is misschien maar goed ook. Lekker en bijzonder chocolaatje, die toch toegankelijk is. Je vind de nieuwe KitKat Green Tea Matcha officieel vanaf morgen bij AH to go, andere retailers zullen snel volgen. Van een aantal volgers begreep ik overigens dat ze ´m eerder deze week al gekocht hebben dus als je geluk hebt, kun je ´m vandaag al inslaan.

Zou jij deze KitKat willen proberen?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

7 Comments

 • Nienke

  Oeh, heel apart. Had dit ook niet van KitKat verwacht. Of het wat is? Je kan er maar op een manier achterkomen, snel eens proberen!

  februari 21, 2019 at 2:52 pm Reply
 • Lois

  Oh ben zo blij dat hij eindelijk naar Nederland is gekomen. Heb het ooit al een keer geproefd van een site die Japans snoep verkoopt. Ben dol op matcha! Het is inderdaad een hele eigen intense smaak. Ik moet ook nodig een nieuwe pot matchapoeder kopen maar vind het altijd lastig bepalen welke nou echt goede kwaliteit zijn.

  februari 21, 2019 at 4:18 pm Reply
  • Mira Ennen

   Jaaa tof he! Ken je Mr & Mrs Tea? Zij verkopen echt goed spul!

   februari 21, 2019 at 4:42 pm Reply
 • gea

  Klinkt ontzettend apart, ik zou het zelf niet willen proberen ^^

  februari 21, 2019 at 4:22 pm Reply
 • Anne

  Haha ik heb dit ooit eens ergens geprobeerd en vond het zo intens smerig. Maar mooi, eindelijk een snack die ik moeiteloos kan weerstaan ?

  februari 21, 2019 at 9:02 pm Reply
  • Mira Ennen

   Hahaha elk nadeel heeft zijn voordeel!

   februari 21, 2019 at 10:22 pm Reply
 • Bianca

  Deze smaak ken ik al van het buitenland en vind hem erg lekker! Was al bij een paar AH filialen gaan kijken, maar zie nu dus pas dat het alleen nog bij AH2Go verkrijgbaar is…moet dus nog even geduld hebben 🙂

  februari 22, 2019 at 8:52 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.