Food | Johnny Doodle Melk Coffee Cookie Crumble

mei 15, 2017
Het is hier online een beetje rustig, wat niet betekend dat ik me niet meer continu vol loop te vreten met onder andere chocolade. Ook als ik geen tijd heb om artikelen te maken, ben ik altijd op zoek naar nieuwe ontdekkingen op etensgebied. Soms deel ik die in de maandelijkse rubriek ¨Mira Eats¨, soms verdient een product een eigen artikel. Johnny Doodle kende ik al, een aantal van hun smaken vind ik heel erg lekker. Deze smaak met koffie kende ik nog niet en probeerde ik graag voor jullie (geen eigenbelang) uit.

Johnny Doodle is een Nederlands merk dat chocolade repen maakt met bijzondere smaakcombinaties, hysterische repen en top ingrediënten. De repen worden op ambachtelijke wijze gemaakt en vervaardig van eerlijke cacao. Johnny Doodle maakt ook nog fudge, maar omdat ik van plan was nog niet helemaal dicht te groeien, focus ik me vandaag even op deze chocoladereep.
Deze romige reep van melkchocolade is dus bestrooid met knapperige koffie biscuits en is qua smaak geïnspireerd om mijn zeer geliefde latte macchiato.
Die donkere flintertjes die je ziet, zijn een beetje zacht en hebben een lekkere intense koffie smaak. De lichte bolletjes zijn schuim-achtig en doen een beetje karamel achtig aan. Als ik naar de ingrediënten kijk, kan dat wel kloppen want daar staat karamel tussen.
Ik snap niet helemaal waarom dat laatste er bij is gehaald maar door de subtiele karamelsmaak vind ik het wel lekker.
Ik had de reep wel knapperiger verwacht door het cookie/crumble gebeuren in de naam én de beloofde biscuits. Het geheel doet allemaal niet heel knapperig aan qua textuur, de chocolade is wel extreem vol en romig van smaak.

Ik heb veel Johnny’s gegeten maar er nog nooit over geschreven maar eigenlijk is deze reep zoals ik al verwachtte erg lekker. Johnny wijkt soms iets af van mijn verwachting, zo ook bij deze reep maar is qua smaak eigenlijk altijd top. Leuk ook die mooie onderkant met alle ¨extra ingrediënten. Zo zie je bij een andere variant halve cashewnoten en stukjes brownie, toch wel fijn als je ook graag leuke foto’s van je eten maken.
Lekkere reep dus, aanrader, maar niet mijn favoriet van Johnny, dat is denk ik toch de Amaretti. Mocht je ´m willen proberen; je vind de meeste smaken bij Jumbo voor €2,05.
Wat is jouw favoriete reep van Johnny Doodle?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.