Food | Hey Yum! Biologsche Snoepjes

juni 13, 2016

Daar is dan eindelijk het artikel van vandaag! Ik ziet hier met een fikse stroomstoring dus heb steeds 1 minuutje internet en dan is het weer weg. Dit zie je helaas ook terug in sommige foto’s, die zijn niet scherp geupload en dat pas ik aan zodra alles hier weer werkt. Ik heb wel echt een heel leuk artikel voor jullie vandaag, ik ontdekte namelijk weer een merk biologische snoepjes die ik met heel veel plezier uitgebreid uitprobeerde:)

Hey Yum is een Amerikaans biologisch merk, de verpakking zijn ontworpen door een Deense designer en gaan hopelijk heel snel de Nederlandse markt veroveren. Op een beurs sprak ik met de ontzettend aardige importeur van dit én een ander biologisch snoepmerk, in eerste instantie trok zijn standje mij omdat de verpakkingen zo ontzettend mooi zijn. Eerlijk is eerlijk, veel bio merken hebben toch een beetje een saaie, stoffige verpakking en dat is voor op de foto’s gewoon niet zo mooi;)
Hey Yum maakt dus biologische snoepjes met fruit en een klein beetje honing. Ik probeerde drie varianten en lette daarbij uiteraard op de smaak, maar ook op de textuur omdat ik die bij biologisch en lactosevrij snoep vaak een beetje gekkig vind. 
Sour Flower zijn kleine zure snoepjes in de vorm van konijntjes en bloemetjes. Ik ben zelf geen grote fan van zuur snoep maar volgens Hey Yum zijn ze niet té zuur. De textuur is niet te zompig en heel erg fruitig. Je proeft wel echt zuur alleen niet zoals je dat bij een zure mat proeft. Dit was niet mijn favoriet maar ze zijn wel ontzettend smaakvol, deze variant is overigens glutenvrij én lactosevrij.
Triassic Garden zijn fruit- en yoghurtgummies met een beetje honing in de vorm van dino’s. Ik werd al hysterisch enthousiast van de gekleurde mini dinosauriërs en ook na het proeven bleek dit mijn absolute favoriet te zijn. De snoepjes smaken lekker zoet, zijn romig, fruitig en qua textuur perfect. Deze variant is glutenvrij en absoluut mijn favoriet!
Magic Forest zijn zachte fruitsnoepjes met honing en hebben de vormpjes van alles wat je maar tegen komt in het bos. Ten opzichte van de andere smaken vind ik deze ietsje zachter qua textuur maar qua smaak een stuk zoeter en ook het fruit is hier heel erg smaakvol. Erg lekker maar door de extreem volle smaak is dit niet mijn favoriet, of ergens toch wel want deze eet ik niet in één keer leeg;) Deze variant is glutenvrij én lactosevrij.
Naast Hey Yum importeert deze meneer ook geweldig lekker bio lolly’s uit Amerika, het merk heet YumEarth en de lollies liggen bij Marqt al in de schappen. Ik heb er op de beurs een geproefd met mango en kan je die zeker aanraden! Via deze link kom je bij de webshop waar ze zowel Hey Yum als YumEarth verkopen. Dit artikel is overigens niet gesponsord, op de 3 zakjes Hey Yum na:)
Ik ben groot fan, voornamelijk van de dino’s en ga deze snoepjes zeker opnieuw kopen. De zakjes kosten €2,40 per stuk en bevatten zo’n honderd gram. De zakjes zijn allemaal glutenvrij en op de dino’s na ook lactosevrij. Absolute aanrader en hopelijk in heel veel winkels in Nederland verkrijgbaar:)
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.