Food | Hema Stroopwafels met gekke smaken

september 5, 2018

Bijzondere dingen proeven voor mijn blog, vind ik toch wel één van de leukste dingen om te doen. Het hele Amerikaanse en Japanse snoepgebeuren kennen we inmiddels grotendeels wel, en ik merk dat ik het lastig vind om nog toffe dingen te vinden om te testen. Hema is echter een winkel die zeer regelmatig met ¨gekke¨ dingen in het assortiment komt. Zo ook nu, ik ontdekte deze stroopwafels met bijzondere smaken en moest ze uiteraard proberen.


Ik denk dat er weinig mensen zijn die niet gek zijn op een lekkere stroopwafel. Ik ben er dol op, en heb er het liefst één met veel stroop, niet zo´n lullig droog laagje. Hema verkoopt altijd al prima stroopwafels, maar vulde nu het assortiment aan met de volgende smaken:
– koffie
– appel/kaneel
– sinaasappel/wortel
Vooral koffie leek me ge-wel-dig en ook appel/kaneel spreekt me aan. Sinaasappel/wortel lijkt me niet heel lekker maar goed, wie weet.


Stroopwafels met koffiesmaak
Van deze variant had ik hoge verwachtingen. Ik stelde me een soort cappuccino-achtige smaak voor waar het water me bij in de mond liep. In de praktijk vond ik dit een flinke tegenvaller en was er weinig cappuccino te bekennen. Hema belooft ook geen cappuccino maar koffie, en die proef ik wel als ik heel erg m´n best doe. Een iets wat verbrande smaak met een mini vleugje koffie, lekkere wafel wel, maar niet zoals verwacht. Steven noemde het overigens een wat donkerdere smaak in plaats van verbrand en was wat enthousiaster dan ik.


Stroopwafels met appel/kaneelsmaak
Ook dit leek me een lekkere variant, heerlijk bij een kop thee en een perfecte combi met de altijd lekkere stroopwafelsmaak. Ik proef frisse appel en een lekkere kaneelsmaak die niet te heftig is. Lekkere wafel en een geslaagde variant!


Stroopwafels met sinaasappel/wortelsmaak
Van deze variant had ik lage verwachtingen. Ik ben doorgaans geen fan van wortel in andere dingen dan wortel zoals chocolade, taart of koekjes. Ik proef heel duidelijk sinaasappel en heel duidelijk wortel, maar vind deze smaakcombinatie absoluut niet lekker in een stroopwafel. Hele aparte smaak die je echt moet liggen, ik ben geen fan.
Stroopwafels
Al met al geen daverend succes, maar wel leuk om te proberen. De appel/kaneelsmaak springt er voor mij echt uit, die zou ik zeker opnieuw kopen. De stroopwafels an sich vind ik niet het sterkste product van Hema, er mag echt wel wat meer stroop tussen. Het hele concept van stroopwafels met een smaakje vind ik geweldig bedacht en ik hoop dan ook op nog meer varianten. Deze varianten kosten €2 per stuk, als ze niet in je lokale Hema staan, zijn ze makkelijk online te bestellen op www.hema.nl, ze worden dan gratis bij een filiaal naar keuze bezorgd. Hema is wat mij betreft lekker bezig op etensgebied, want deze stroopwafels waren niet de enige gekke producten die ik mee nam..Word vervolgd!
Welke van de drie lijkt jou het lekkerst?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

11 Comments

 • Natasja

  Oh lekker, mij spreekt appel/kaneel het meeste aan!

  september 5, 2018 at 7:00 am Reply
 • Lodi

  Als ik dan moet kiezen de appel/kaneel, maar eigenlijk hoort de stroopwafel, gewoon een stroopwafel te zijn, niet meer niet minder, maar dat vind ik 🙂 🙂

  september 5, 2018 at 8:16 am Reply
 • Balou

  Oeh deze varianten stroopwafels kende ik nog niet, maar… die appel/kaneel lijkt me heerlijk !

  september 5, 2018 at 8:52 am Reply
 • Rory

  Heel eerlijk? Allemaal niet echt ben ik bang. De enige stroopwafel die ik af en toe eet is zo’n grote, net vers gemaakte van de (Albert Cuyp) markt. Ik ben daarin best verwend. In de 15 jaar die ik in het centrum van Amsterdam heb gewerkt was dit een uitje wat toch wel wekelijks plaatsvond (in mijn lunchpauze, want als je zo’n warme verse stroopwafel – formaat XL – op had, dan hoefde je echt niet meer te eten). Inmiddels is het dus alweer jaren geleden dat ik die heb gegeten.

  september 5, 2018 at 9:46 am Reply
  • Mira Ennen

   Ooh die echte verse zijn inderdaad niet te overtreffen, heerlijk!

   september 5, 2018 at 11:03 am Reply
 • Emmy

  Oooh wat lekker! Doet me denken aan Gouda waar ik als k ind vaak verse wafels op de markt haalde.
  Toen ik in Griekenland woonde was dat samen met drop toch wel iets dat ikmiste. Heel clich’e ik weet het, maar toch 😉

  september 5, 2018 at 1:41 pm Reply
 • Naomi

  Mm mm. … ik ben dol op stroopwafel maar wist niet dat deze bestond ga zeker eens kijken

  september 5, 2018 at 3:28 pm Reply
 • The lemon kitchen

  hmm stroopwafels zijn leuk & lekker!! ik neem ze wel eens mee als ik naar het buitenland ga voor de mensen van de Airbnb

  september 6, 2018 at 7:27 am Reply
 • Kim

  Ben benieuwd naar de appel/kaneel variant. Koffie helemaal niet, dat lust ik niet en vind ik al stinken 😉

  september 6, 2018 at 8:06 am Reply
 • Gabrielle

  Oeh lekker, vooral die met appel en kaneel lijkt mij heerlijk ?

  september 8, 2018 at 6:39 am Reply
 • Bas

  Heerlijk!!! Vooral als ze nog lekker warm zijn 😉 Met appel en kaneel lijkt me wel wat…

  september 9, 2018 at 7:18 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.