Food | Hartvormige Red Velvet Cake

januari 26, 2018
Op Pinterest was ik een beetje aan het zoeken naar leuke recepten of ideeën voor Valentijnsdag, ik had nog een bakmix voor een Red Velvet taart staan en wilde daar graag wat leuks mee doen. Dit is dus geen compleet recept, wel vertel ik je hoe ik deze taart gemaakt heb, én hoe je de lekkerste vulling/topping kunt maken. De taart is in ieder geval erg makkelijk te maken én heel leuk om op tafel te zetten tijdens Valentijnsdag.

Ik gebruikte voor deze taart een mix van de Action, wellicht hebben ze ´m nog staan en anders zijn dit soort mixen wel te vinden bij o.a. Xenos of gewoon de supermarkt. Bij Xenos kocht ik ook de hartvormige bakvorm voor €5,99, als je geen zin hebt om een speciale vorm te kopen, dan vind je hier instructies over zelf een hart uitsnijden. De link verwijst trouwens door naar een filmpje dus zet even je geluid uit als je bijvoorbeeld in de klas zit;).
Ik heb gewoon de instructies op de bakmix gevolgd, deze verschillen een beetje per merk. Mocht je ook deze mix van de Action hebben dan raad ik aan om echt elke 10 minuten te checken of je taart al klaar is. De aangegeven baktijd is namelijk 50 minuten en na 30 minuten had ik toch echt het idee dat ´ie uit ging drogen. Mocht je een onervaren bakker zijn; in principe kun je bij elke cake of taart checken of ´ie gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als je prikker er schoon (dus zonder beslag of deeg) weer uit komt, is je taart doorgaans klaar.

Ik besloot van de gelegenheid gebruik te maken en een hack te proberen die ik al een aantal keer voorbij had zien komen: het doorsnijden van een taart met flosdraad. Ik snij met een mes altijd scheef dus dit leek me wel wat, de flosdraad kreeg ik echter voor geen meter door de randen heen dus bij deze taart werkte die hack in elk geval niet.

Voor de crème heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:
– 100 gram witte chocolade (gesmolten)
– 100 gram monchou
– 100 ml slagroom
– 1/3 tubetje rode kleurstof (Dr Oetker)

Qua crème zou ik aanraden om eerder te veel te gaan maken dan te weinig. Ik heb bij deze taart wat te weinig tussen de lagen gesmeerd omdat ik bang was tekort te komen. Mijn taart is nu wat aan de droge kant, en ik had veel crème over. Met bovenstaande ingrediënten moet je het allemaal makkelijk redden, mits je geen abnormaal grote taartvorm gaat gebruiken.

Ook de sprinkles zijn van Dr Oetker, je kunt uiteraard ook gewoon gekleurde hagelslag, discodip of iets anders gezelligs gebruiken.

Niet echt een recept dus maar wellicht wel wat leuke inspiratie voor je volgende bakproject! Mocht je geen fan zijn van kant-en-klare bakmixen dan staan er voldoende recepten voor een Red Velvet Cake online, ook kun je deze taart uiteraard gewoon bakken met normaal- of bijvoorbeeld chocoladebeslag.
Ga jij deze taart bakken voor je lover/moeder/vrienden/jezelf?
 
PS. Doe jij al mee aan mijn winactie? Je kunt een Tony’s Chocolonely reep winnen door even een reactie achter te laten, klik hier voor de actie!
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.