Food | Exota Ambachtelijke Limonades

februari 13, 2017
Vandaag weer eens een drankje in de review: Exota. Deze frisdrank kwam jaren geleden in het nieuws omdat de flesjes zouden ontploffen. Dit pakte allemaal niet zo gunstig uit, bleek onzin te zijn en de drankjes zijn nu opnieuw op de markt. Ik testte de blikjes in drie smaken; mandarijn, pompelmoes en citroen.

Exota is niet suikervrij of biologisch maar gewoon heel lekker én ambachtelijk. Op mij komt het over als een minimalistisch maar mooi blikje met een simpele, lekkere frisdrank met weinig poespas. Natuurlijk is er wat te zeggen voor bio of suikervrij maar gewoon lekker normaal is ook wel eens fijn, én lekker duidelijk. Exota vind je in de smaken pompelmoes, priklimonade, grenadine, citroen, pink, mandarijn, sinaasappel en cola. Naar die laatste ben ik ook nog wel heel benieuwd, de beugelfles is werkelijk prachtig en met een klein zwak voor cola wil ik dit zeker nog eens proberen.
Pompelmoes
Even voor de duidelijkheid; pompelmoes is iets anders dan grapefruit. Pompelmoes is een grote vrucht dan een grapefruit en de schil is dikker, qua smaak schijnt ´ie wat zuurder te zijn. Ik ben zelf grote fan van grapefruit en moet me er vooraf een beetje overheen zetten dat dit drankje waarschijnlijk wat zuurder gaat zijn.
Ik proef veel prik, wat citroenigs en iets wat me aan grapefruit moet denken. Het smaakt eigenlijk als een combinatie tussen een citroen en een grapefruit. Erg lekker maar toch ga ik automatisch vergelijken; ik vind de smaak van grapefruit toch beter. Deze variant bevat per 100 gram 34 calorieën en 8,5 gram suiker, dat valt mij best mee.
Citroen
Lekker basic drankje waarbij ik ook weer veel prik proef en een intense citroen smaak die niet te zuur is. Lekker fris! Ook deze variant bevat 34 calorieën en 8,5 gram suiker.
Mandarijn
Naar deze variant was ik erg benieuwd, mandarijn kom je niet heel vaak tegen in een drankje. Ik proef, jawel, veel prik, een citroen achtig drankje met een subtiele ondertoon van mandarijn. Ik vind het een lekker drankje alleen had ik iets meer mandarijn nóg lekkerder gevonden. Ook hier weer 34 calorieën en 8,5 gram suiker.
Ik vind de drankjes erg lekker, maar wel wat simpel, een nadelige bijkomstigheid als je zo veel proeft. Ik zou ze denk ik niet opnieuw kopen omdat ik bijna altijd water drink en als ik dan frisdrank koop, koop ik liever iets wat ik geweldig en bijzonder vind. Wel zijn de drankjes gezellig, zeker als je de beugelflesjes koop. In de zomer vind ik dit ideale dorstlessers omdat ze niet te zoet of te heftig zijn, én ze zijn leuk op te pimpen tot een (alcoholvrije) cocktail in een leuk glas met wat fruit.

Wat mij betreft geen topper dus maar ook zeker geen onsmakelijk drankje. Als je op zoek bent naar een simpel, fris drankje wat niet te zoet is, dan ben je bij Exota aan het juiste adres. Als je een feestje wilt opleuken met mooie blikjes of flesjes, Exota is je ding.
Je vind deze blikjes bij Jumbo voor €0,75 voor 250ml, voor een fles van 750ml betaal je daar €2,95. Online vind je alle varianten van Exota bij De Smaakbeleving.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.