Food | Easy Schol met zoete aardappels en aardbeiensalade

mei 24, 2016
 Onlangs kreeg ik wel een van de meest bijzondere pakketjes
ooit voor mijn blog; een gekoelde doos vol verse vis! Als visliefhebber was ik
hier natuurlijk dol blij mee, de vis die ik kreeg was schol, een vis die ik
zelf nog nooit gegeten had. Ik ging een beetje experimenteren en bedacht een
leuk receptje voor jullie die zélfs de grootste keukenkneus nog uit kan voeren.

Schol is een witvis die van zichzelf al heel smaakvol is en
bijna overal goed mee combineert. Ook is het een goed betaalbare vis, voor mij
zeker een pluspunt want ik ben dol op vis en eet het het liefst meerdere keren per week!
Voor mijn recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
–        
Schol
–        
Zoete aardappels
–        
Komkommer
–        
Aardbeien
Ik heb expres de hoeveelheden er niet bij gezet, kies gewoon
de hoeveelheid die je normaal eet. Zoals je een beetje kunt zien hadden wij een
hele schol gekregen, echt heel erg gaaf om klaar te maken. Ik heb deze een half
uurtje in de oven gelegd op bakpapier met een beetje olie. Wij hebben een
gasoven, deze zette ik op stand 4. Als je een gewone elektrische oven heb zou
ik voor ongeveer 200 graden gaan en na 20 minuten even checken hoe je visje er
uit ziet.
De zoete aardappels heb ik in frietvorm gekocht bij de Jumbo
en gewoon 10 minuutjes in de pan opgebakken en afgetopt met peper en zout. De
salade is letterlijk een mix van komkommer en aardbei, heel simpel maar echt
een verrassende en lekkere combinatie!
Ik vond de schol zelf erg lekker en ik denk ook zeker dat het
een hele toegankelijke vis is door de subtiele smaak. De tweede keer dat ik
deze vis at heb ik filets in een koekenpan gebakken en er tacosaus over heen
gegoten, ook lekker! Ik heb zelf echt nog duizend ideeën dus wellicht gaan
jullie in de zomer nog wat leuks met een schol en een barbecue voorbij zien
komen! Schol is makkelijk verkrijgbaar bij alle supermarkten zoals Albert Heijn
en natuurlijk jouw lokale visboer, aan het MSC-keurmerk kun je zien of je visje
op duurzame wijze gevangen is. Dit keurmerk heeft onder andere te maken met vistechnieken,
controles en regels bij vangst.
Laten jullie het even weten als je mijn recept nagemaakt hebt?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.