Food | Chocolade met zeewier en jalapeño peper?

september 3, 2017
Jullie zullen wel denken ¨krijgen we na die roze popcorn nou alweer wat raars?¨, het antwoord is ja. Soms heb ik vrij lang niks bijzonders om te testen qua eten en soms ineens meerdere dingen in één week, het zij zo. Ik vind het in ieder geval niet erg en proefde gisteren wel heel bijzondere chocolade die gewoon te koop is bij Albert Heijn. Beide repen zijn gemaakt van melkchocolade, de één bevat geroosterde mais en jalapeño peper, de andere yuzu en zeewier.

Iemand (thanks <3) tipte me dat er ineens wel heel bijzondere chocolade bij de Appie in het schap lag, ik besloot de twee gekste mee te nemen en twee iets meer toegankelijke te bewaren voor later.

Delicata maakt chocolade voor Albert Heijn en heeft het assortiment de laatste tijd flink op de schop gegooid. Ik heb de meest bijzondere combinaties zien liggen in het schap maar omdat melkchocolade de enige soort chocolade is die ik lekker vind, besloot ik voor twee repen in die smaak te gaan en niet puur of wit. Het is natuurlijk lastig om een bijzondere pure reep goed en objectief te beoordelen als je puur niet te vreten vind.

Als eerste even de verpakkingen: fantastisch. Ik vind ze geweldig vorm gegeven, de kleine tekeningetjes met de ingrediënten zijn prachtig, de kleuren zijn mooi en het geheel doet luxe aan.

Melk Geroosterde Mais Jalapeño Peper €1,99
Oke, ik stond hier versteld van, wat een briljant idee en wat een bijzondere combinatie, zo leuk om te proberen. Ik kan jullie van alles gaan vertellen over deze ingrediënten maar het is dus gewoon melkchocolade met stukjes geroosterde mais (love it) en flintertjes jalapeño. Twee ingrediënten die ik nooit bij chocolade zou bedenken maar die me, nu iemand anders het bedacht heeft, ook niet onsmakelijk lijken.
Ik proef eerst de melkchocolade en de geroosterde mais, gekke combi maar zeker niet onsmakelijk. Iets later ga ik ook de peper proeven, die wat scherper smaakt dan ik van jalapeño gewend ben maar zeker te doen is, ook als je niet van pittig houdt. Het geheel zou ik niet omschrijven als fantastisch en geweldig lekker maar ook absoluut niet als onsmakelijk, het is gewoon erg bijzonder. Leuk om te serveren na een etentje, of om een stukje te eten als toetje bijvoorbeeld, maar geen reep om zo weg te vreten terwijl je drie seizoenen van Suits wegkijkt op een middag.
Melk Yuzu Zeewier €1,99
Zeewier kennen we vast allemaal wel, yuzu misschien niet. Yuzu is een citrusvrucht die wat milder smaakt dan een citroen, wel zuur is maar ook een vleugje mandarijn heeft. De reep belooft een smaakexplosie te zijn van zoet, zuur, zout en fris. 
Ik vind zeewier in chips geweldig maar om eerlijk te zijn vind ik het in chocolade vrij vies. De combinatie van zeewier met chocolade is gewoon niet mijn ding, jammer wel want de fruitige frisse yuzu vind ik weer heel goed samen gaan met chocolade. Geen aanrader dus, wel wederom een hele bijzondere reep die leuk is om te serveren na het kerstdiner.
Ik vind dus niet beide repen lekker maar ben wel heel blij dat Delicata zulke bijzondere repen aan het maken is, kijk ook zeker eens in het schap want de combinaties zijn echt heel tof bedacht en er zijn zeker nog meer smaken waar ik  benieuwd naar ben. Ik kan me zeker voorstellen dat deze chocolade het top doet na een dinertje met vrienden, dat de reep handig in 10 stukjes verdeelt is, werkt daarbij ook wel mee.
Welke van de twee zou jij willen proberen?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.