Calvé

Food | Calvé Pindakaas Karamel Zeezout

mei 29, 2018

De hele Karamel Zeezout hype heb ik nooit helemaal begrepen eigenlijk. Niet omdat ik deze combi niet lekker vind, ik vind het heerlijk maar ben verre van zo lyrisch als vele anderen. Toen ik vorige week op mijn Facebookpagina deelde dat Calvé met een pindakaasvariant van deze populaire combi kwam, kreeg ik veel berichtjes of ik een review wilde maken. Natuurlijk ben ik de beroerdste niet (wat heb ik het toch zwaar) en schafte ik een potje aan voor een smaaktest.

Calvé
Super veel info kan ik jullie natuurlijk niet geven; het is gewoon pindakaas met karamel en zeezout. Online kon ik weinig info vinden en de variant lijkt tot op heden alleen verkrijgbaar in een ¨klein¨ potje van 210 gram. Voor deze 210 gram betaalde ik bij Jumbo €2,65, dat is respectievelijk €0,14 cent goedkoper dan hetzelfde potje bij Albert Heijn kost.

Calvé Karamel Zeezout
Over de smaak is mijn mening een beetje verdeeld en ik zal proberen uit te leggen waarom. Ik proef de heerlijke smeuïge pindakaas van Calvé waar ik zo dol op ben en een klein beetje karamel en zeezout. Ik proef niet heel duidelijk karamel, het is meer alsof de pindakaas wat zoeter is en kleine stukjes zout bevat. Het is absoluut niet die-hard karamel zeezout smaak die je bij de pindakaas van Mr Kitchen (€2,99, Albert Heijn) wel proeft, maar daar heb je weer niet die nostalgische pindakaas smaak. Ik vind deze subtiele toevoeging aan de pindakaas eigenlijk wel lekker, van mij hoeft het niet zo heftig. Als je wel écht die intense smaak wilt, dan gaat deze variant van Calvé je waarschijnlijk wat tegen vallen.

Pindakaas

Niet precies wat ik had verwacht, maar wel lekker. Subtiele smaak die ik zelf wel kan waarderen en dit potje gaat dan ook met veel plezier op. Of ik ´m opnieuw zou kopen? Lastig, ik ben geen enorme pindakaas-eter maar heb er af en toe wel zin in. Ik strooi vaak een berg suiker over mijn pindakaas maar in de toekomst zou ik dan eerder deze zoete variant kopen in plaats van de reguliere. Je vind Calvé Pindakaas Karamel Zeezout dus zowel bij Albert Heijn als bij Jumbo vanaf €2,65, wat ik overigens best prijzig vind voor zo´n klein potje pindakaas. Of ik ´m zou aanraden? Ja en nee, precies om de redenen die ik in dit artikel beschreven heb en afhankelijk van waar je naar op zoek bent.
Heb jij ´m al geproefd?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Eefke

    Ik heb m ook geprobeerd. Ik had ook zoiets van “mèh”. Thnx voorbaat het leuke artikel.

    mei 29, 2018 at 9:00 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.