Food | Bueno: Echt vs Namaak

januari 18, 2016
Nogmaals sorry voor iedereen die op dieet is, volgende week ga ik m’n best doen voor een gezonde review. Bueno is één van mijn favoriete candybars en er zijn tegenwoordig best wat namaak versies op de markt. Ik besloot een testrondje te doen en vergelijk vandaag the real deal met een reep van de Aldi. Bij de Lidl hebben ze overigens ook namaak repen en die zijn sowieso een aanrader!

Tegenwoordig kun je zowel de échte Bueno als een neppe variant bij de Aldi halen. De neppe variant is er ook met chocolade crème én met kokos, die laatste heb ik tussendoor ook even naar binnen geschoven en die was jummie!

Links nep en rechts de echte Bueno. Ondanks dat Aldi enorm z’n best heeft gedaan op een namaak reep is het verschil duidelijk te zien. De échte Bueno is een stuk langer en een klein beetje dunner, net iets mooier afgewerkt en voor de liefhebber duidelijk herkenbaar;)
Eén van de redenen waarom ik Bueno zo geweldig vind is de hazelnootcrème. Op de reclame is de crème altijd enorm vloeibaar, in het echt vind ik dat redelijk tegenvallen maar het is nog steeds een lekkere crème. Bij de namaakvariant, links, die je duidelijk dat de crème een stuk droger is, ook qua smaak proef je veel minder hazelnoot.
Sowieso zit er flink wat smaakverschil tussen de repen, niet helemaal onverwacht natuurlijk. De Aldi reep smaakt veel zoeter, minder divers en is minder crunchy. De Bueno reep is knapperig en enorm smaakvol en overduidelijk stukken beter. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het verschil heel duidelijk is als je ze om de beurt proeft maar als je de nep repen los zou proeven zouden ze lekkerder lijken. Beetje vage uitleg maar jullie snappen ‘m denk ik?

De namaakrepen zijn prima te doen als je niet 2 seconden daarvoor nog een echte hebt gegeten. Ook voor die prijs vind ik het een prima vervanger al wint de echte Bueno het wel enorm op knapperigheid. Een echte Bueno (4×2) kost bij de Aldi €1,90, voor de namaakreepjes (6 stuks) betaal je €0,89. Bij de Jumbo kost een 3pack Bueno’s ongeveer €2,60, bij de Aldi ben je dus sowieso wat goedkoper uit, of je nou voor nep of echt gaat.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.