Food | Bloomings IJsthee

mei 23, 2016
Morgen komt er een vrij uitgebreide foodpost online maar omdat maandag officieel food-dag is wilde ik jullie toch nog wat leuks laten zien. Bij de Action viel mijn ook op deze twee prachtige blikjes ijsthee met bijzondere smaken. De blikjes zijn ook nog een redelijk laag in calorieën volgens de maker en geïnspireerd op de natuur.

Nou doe ik hier soms wel alsof ik super verantwoord eet en zo, maar eigenlijk vind ik het het meest belangrijk dat iets lekker smaakt. Als het dan weinig zooi bevat is dat een mooi extraatje maar het is niet mijn eerste selectiecriterium.

 

Brewed White Tea Appel & Lemon Lavender
Het paarse blikje vind ik lekker maar net iets minder dan de gele. Wel is de smaak erg bijzonder. Je proeft lekker veel appel en citroen maar ook heel duidelijk de lavendel. Ik vind lavendel in drinken zelf altijd erg lekker en vooral in de nasmaak is deze goed te proeven. Door de witte thee heeft het weinig weg van ijsthee en lijkt het meer een gewone frisdrank, wel erg lekker.
Brewed Black Tea Peach & Lemon Orange Blossom
Het oranje blikje vind ik heel erg smaakvol maar is wel wat gewoner dan de andere. De perzik is zeer smaakvol en de oranjebloesem zorgt voor een leuke bloemige nasmaak. Iets zoeter dan de ander, écht een ijsthee en ontzettend lekker.
Even kijken naar de ingrediënten is het naar mijn maatstaven niet heel gezond of calorie arm; een blikje bevat gewoon 59 calorieën en ruim 14 gram suiker. Even ter vergelijking; een blikje Cola Light zijn dit ongeveer 7 calorieën, ik moet daarbij wel vermelden dat deze blikjes van Bloomings waarschijnlijk veel minder troep bevatten en een korte ingrediëntenlijst hebben. Een nadeel vind ik wel altijd “sap uit concentraat”, van concentraat hoeven de ingrediënten niet op het etiket te staan dus dan weet je nog niet wat je binnen krijgt.

 

De uitspraak “low in calories” vind ik zelf niet helemaal van toepassing maar verder lijken mij dit redelijk verantwoorde blikjes. Ze zijn in ieder geval prachtig om te zien en beide erg lekker en verfrissend om te drinken. Ik vond ze bij de Action voor €0,49 per stuk dus voor de prijs hoef je ze ook niet over te slaan.
Welke van de twee lijkt jou de lekkerste?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.