Food | Amerikaanse Candybars

januari 11, 2016
Omdat mijn goede voornemen was om een paar kilo aan te komen besloot ik, na de gezonde chocolade van vorige week, deze week voor iets totaal anders te gaan. Bij Jumbo nam ik 4 super ongezonde candybars mee en die heb ik uitgebreid getest voor jullie.

Ik ging voor de Take 5 Layer Bar, de Baby Ruth, de Butterfinger, en Reese’s NutRageous. Bij de Jumbo betaalde ik ongeveer €1,20 per stuk. Ze gaan daar binnenkort uit het assortiment maar zijn nog wel verkrijgbaar bij onder andere USgroceries en andere snoepwinkels met Amerikaans snoep. Vrij dure repen maar dat is import natuurlijk, ik hoop ergens nog een keer Boost tegen te komen, daar is iedereen zo lyrisch over.

De Take 5 Layer Bar bestaat, zoals de naam al belooft uit 5 lagen. In deze lagen vind je chocolade, pretzels, pindakaas, karamel en pinda’s. Geen Hollandse pindakaas maar peanutbutter zoals ze dat in Amerika kennen. In het pak zitten 2 kleine reepjes en ik vond dit een lekkere. De pindakaas is wel een beetje te overdadig maar verder top, de pretzel vind ik echt een toevoeging! Een beetje zoals Lion alleen dan iets minder crunchy.
Ook in Baby Ruth vinden we pinda’s, verder karamel en nougat, klinkt veelbelovend! Ik vind de nougat zeer overheersend en het is echt een zachte reep. Ik vond deze lekker alleen niet heel speciaal.
Over Butterfinger was ik vooraf het minst enthousiast en dat bleek in de praktijk te kloppen. Deze reep bevat wederom pindakaas en als ik de ingrediëntenlijst mag geloven een flinke hoeveelheid glucosestroop. De reep is mierzoet en doet me qua smaak aan een boterbabbelaar denken. De pindakaas is weer redelijk aanwezig, daar zijn de Amerikanen schijnbaar dol op. Ik vond deze absoluut niet lekker en het is de enige die niet op is gegaan.
En dan de Reese’s NutRageous; een reep met flink veel pindakaas, pinda’s en karamel. Inmiddels was ik de pindakaas wel een beetje zat en deze reep was daar de dupe van. Ik proefde alleen nog maar pindakaas en hele pinda’s, die laatste zorgen wel voor een lekkere bite trouwens. Lekkere reep maar niet heel erg voor herhaling vatbaar.

Nou, burp, dat was me het testrondje wel. Ik vond de repen over het algemeen een beetje tegenvallen. Dan kan ik onze Nederlandse repen veel meer waarderen en ik denk ook dat er tussen onze repen veel meer afwisseling zit. Ik zou ze niet opnieuw kopen op de 5 Layer Bar na dan, die vond ik echt heel lekker! Ik herinner me tijdens het typen van dit artikel trouwens dat ik in Amerika altijd Snickers kocht met amandel er in, als iemand die in Nederland weet te vinden dan wil ik echt met je trouwen dus laat het me vooral weten!
Wat is jouw favoriete Amerikaanse reep?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.