fifty5 wadenoijen

Food | Restaurant review: Fifty5 Wadenoijen

juni 26, 2020

Tijd voor een nieuwe restaurant review: gisteren gingen we naar Fifty5 Wadenoijen. Een all you can eat-restaurant in het midden van Nederland waar je voor €25 onbeperkt kunt genieten van zowel sushi als wereldwijde gerechten. In dit artikel worden vleesgerechten besproken, niet verder lezen dus als je daar niet tegen kunt.

Fifty5 Wadenoijen

Fifty5 geeft zich uit als restaurant met een wereldkeuken. Nu is er zeker veel variatie maar vind ik Aziatische gerechten, zoals vaak bij dit soort restaurants, wel de boventoon voeren. Toch is er genoeg te eten als je geen zin hebt in sushi, loempia´s of dim sum; maar ontzettend wereldwijd vind ik het niet. Bestellen gaat bij Fifty5 via een tablet; heel goed geregeld. Op de tablet zie je het menu, je klikt eenvoudig aan wat je wilt, drukt op verzenden en zodra het klaar is komen ze het brengen. Ik had zelf nog nooit ergens gegeten met zo´n bestelconcept maar ik ben fan. Het werkt makkelijk, snel en er zijn minder contactmomenten; fijn nu met corona. Een tafel reserveren kan alleen telefonisch via 0344-662663, op de site staat nog vermeld dat ze met shifts werken, dit is echter niet meer zo; je kunt gewoon een tijd reserveren die jou uitkomt.

Het restaurant

Fifty5 Wadenoijen bevindt zich op de Lingedijk 55 in Wadenoijen (vroeger heette het De Lelie) en parkeren is er gratis. Het restaurant heeft een gezellige indeling maar is qua interieur niet heel bijzonder; je zit er prima. Doordat ze nu een flink deel van de tafels weg hebben moeten halen, oogt het wat leeg en kaal omdat het qua ruimte een vrij groot restaurant is en we zijn zo gewend dat die vol tafels staan.

Het menu & prijzen

Het menu is dus wereldwijd; denk aan sushi, carpaccio, burgers maar ook een schnitzel of speklap. Ik ben misschien wat verwend door al dat getest maar ik vond de keuze niet enorm. Je komt zeker niks tekort en het is leuk kiezen maar heel veel vond ik het ook niet. Steven is het met me oneens en vond de keuze echt genoeg, het is dus zeer afhankelijk van je verwachtingen en ervaringen. Ook hadden ze zeker een paar originele dingen op de kaart staan maar daarover later meer. Doordeweeks eet je (exclusief drinken) voor €25 zonder tijdslimiet onbeperkt wat je wilt. Fijne prijs wel, je ziet zo vaak bedragen in de €30 dat dit ook een keer leuk is. Per ¨ronde¨ mag je twee dingen per persoon bestellen, bijgerechten tellen niet en elke 10 minuten mag je een nieuwe ronde doorgeven. In het weekend betaal je €2,50 meer en de tarieven voor kinderen zijn afhankelijk van hun leeftijd en hier te vinden.

Dit aten we

Mango Zalm Sushi

Hemels en mijn favoriet van de kaart. Perfecte zoete maar ook frisse mango en heerlijke combinatie met de zalm.

Frikandel Speciaal Sushi

Deze bijzondere sushi maakte vooral Steven erg enthousiast en moest natuurlijk geproefd worden. Hij smaakte prima, eigenlijk verrassend lekker en ik vind het een leuke toevoeging aan de kaart. Van bijzondere sushi houden ze wel bij Fifty5; ze hebben ook een banaan/Orea-variant.

Carpaccio Asperge Sushi

Ik had hier hoge verwachtingen van maar hij viel wat tegen. Niet omdat de smaak niet goed was maar omdat ik het totaal niet naar carpaccio vond smaken. Het stukje vlees bovenop leek eerder gerookt of van dat spek wat ze om asperges heen wikkelen. Lekker wel maar de naam deed iets heel anders vermoeden.

Vegetarische Sushi

Lekkere sushi; wortel, avocado, komkommer en mango!

Charcutterie

Prima stukjes vlees, lekkere variatie maar niet te gek.

Cheeseburger

Goed burgertje, ruim belegd.

Bruschetta Zalm

Rijkelijk belegd; lekker.

Gambas

Heel erg lekker met de knoflook er bij.

Bruschetta Geitenkaas

Top.

Carpaccio

Lekker, niks op aan te merken! Ze gebruikten in plaats van, de vaak voorkomende, pijnboompitten een soort mengsel van geraspte nootjes en dat vond ik erg lekker!

Olijven

Een beetje liefdeloos in een te groot schaaltje gemikt waardoor het kaal oogde; wel gewoon lekker.

Zeewier

Hier kan volgens mij weinig aan misgaan, lekker bijgerecht.

Zure komkommers

Wat minder pittig dan ik gewend ben maar prima als bijgerecht.

Edamame boontjes

De boontjes waren wat droog.

Salade

Fijne eenvoudige salade, goed bijgerecht!

Kibbeling

Verrassend lekker. Goede hoeveelheid, dit was over het algemeen echt goed in orde bij de gerechten.

Dame Blanche

Wat kaal opgemaakt maar ijs met slagroom en chocoladesaus is natuurlijk altijd goed.

Brownie

Mwah. Jammer dat er geen verse aardbeien bij zaten maar aarbeiensaus, ook de brownie zelf was niet mega smaakvol/

Verse aardbeien met ijs en slagroom

Prima, altijd een lekkere combinatie.

Corona-proof?

Bij het reserveren kregen we de, inmiddels welbekende, controlevragen en bij binnenkomst moest je verplicht (contactloos) je handen desinfecteren. De tafels die klaar waren met eten werden direct schoongemaakt en alles oogde erg schoon. Die anderhalve meter werd met het uitserveren niet aangehouden maar ik heb pas één restaurant meegemaakt waar ze dat wel deden. Ik ben er inmiddels zelf ook wat makkelijker in maar als je uit eten wilt en per se die afstand wilt bewaren; bel dan even naar het betreffende restaurant hoe ze het doen qua bediening want op veel plekken gaat het gewoon¨normaal¨.

Tot slot

Een culinair hoogtepunt in mijn leven was het niet; het eten over het algemeen goed, altijd op temperatuur en op de opmaak na, heb ik daar niks op aan te merken. Dat gerechten er anders uit zien dan op de plaatjes snap ik, dat is vrijwel altijd zo maar de verschillen waren soms wel erg groot. Veel gerechten leken wat liefdeloos op een bord geflanst of er ontbraken hele ingrediënten die wel op de plaatjes stonden. Geen drama want het deed absoluut niet af aan de smaak maar wel zonde. Met een mooiere presentatie zou Fifty5 wat mij betreft meteen een hele andere ervaring geven en een leveltje omhoog gaan.

Plusplunten
  • Eten vrijwel altijd goed, smaakvol en op temperatuur
  • Handig bestelconcept met de tablet
  • Vriendelijk personeel
  • Goede prijs
  • Geen tijdslimiet
Minpunten
  • Matige presentatie van het eten

Waar moeten we volgende keer gaan eten?

*Foto is niet gemaakt bij Fifty5 Wadenoijen maar komt van Charles Deluvio via Unsplash.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.