recepten

Food | Mijn favoriete recepten van dit moment!

augustus 3, 2020

Al eerder heb ik hier een rijtje met mijn favoriete recepten gedeeld. Ik maak eigenlijk altijd gebruik van de Jumbo app (geen spon, i wish) omdat ik dan makkelijk alle benodigdheden voor het gerecht in mijn boodschappenmandje kan zetten. Ik ontdekte weer een aantal heerlijke recepten en deel ze in dit artikel.

De Jumbo App

Ik heb een haat-liefde relatie met deze app. Het concept is fantastisch maar je moet je hoofd er wel goed bij houden want er zitten vaak foutjes in de recepten. Het gaat tegenwoordig beter dan een tijdje geleden maar toch heb ik regelmatig nog ingrediënten over die niet in het recept beschreven worden of heb ik ineens iets nodig dat niet op het ingrediënten lijstje stond. Check dus even goed of de ingrediënten en het recept overeenkomen gooi niet zonder nadenken alles in je mandje. Dit beperkt zeker het gebruiksgemak dus Jumbo mag/moet hier van mij echt beter op gaan letten. Dit gezegd hebbende; door naar de recepten.

Spitskool met worst

Een salade-achtig gerecht met aardappeltjes, veel kool, worstjes en een lekkere dressing. Het recept is van origine niet vegetarisch maar dat is met een vegetarisch worstje zo opgelost. Ik vond de kool met honing en mosterd uit de oven verrassend lekker en alle smaken passen goed bij elkaar.

Linzensalade met aardbeien

Van dit recept was ik niet meteen fan vanwege mijn aversie tegen venkel. Als je er, net als ik, ook niet van houdt; gebruik dan gewoon wat minder dan het recept aangeeft en het is echt heerlijk. De combinatie van aardbeien, geitenkaas, venkel en nootjes is ontzettend lekker en perfect voor warme zomeravonden.

Salade met perzik en blauwe kaas

Heerlijke zomerse salade waarin vooral de combinatie van de scherpe blauwe kaas en de zoete perzik het goed doet. De salade heeft vrij heftige smaken, want ook nog eens witlof, en dat schrikt wellicht mensen af. Echter is het door de combinatie met de andere ingrediënten echt een toegankelijk gerecht.

Voor twee dagen koken

Op mijn vorige receptenartikelen kreeg ik vaak de feedback dat mensen zo veel overhouden met dit soort recepten en niet twee dagen hetzelfde willen eten. Je kunt uiteraard de ingrediënten door de helft doen maar qua verpakkingen heb je dan vaak te veel. Wij zijn met zijn tweeën thuis en houden dus van een recept voor 4 man ook veel over. Eigenlijk eten we altijd twee dagen achter elkaar hetzelfde en ik vind dat nooit een probleem. Soms is het wat saai, meestal is het heel lekker en je went er wel aan. Op deze manier met recepten koken zorgt er voor dat we veel gezonder en gevarieerder eten in een week én dat we ook nog eens veel minder eten weg gooien. Ook is het ideaal dat je steeds een dag niet hoeft te koken maar gewoon je bordje in de magnetron schuift en klaar bent; die bezwaren ervaar ik dus zelf helemaal niet.

Heb jij nog lekkere aanraders?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Rachel

  Blauwe kaas is ook altijd zo lekker he.. ik ben gek op onze ‘groene spaghetti’, eerst gehakt rullen, cajun kruiden erbij, daarna de ui en knoflook, spinazie a la crème blokjes erbij en de kookroom daarna als dit gesmolten is wat plakjes mozzarella er doorheen (zongedroogde tomaatjes) en een klein beetje sambal! Smakelijk eten 🙂

  augustus 27, 2020 at 10:14 pm Reply
  • Mira Ennen

   Oh deze ga ik onthouden, krijg er honger van!

   augustus 28, 2020 at 10:38 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.