Food | Domino´s Veggi Chicken: ik testte twee nieuwe pizza´s!

juli 10, 2019

Maandag kreeg ik leuk nieuws van Domino´s. Ze komen namelijk met drie nieuwe vegetarische pizza´s, de Domino´s Veggi Chicken pizza´s. Ik vertel jullie graag wat de drie nieuwe smaken zijn én proefde er met plezier twee zelf.

Domino´s Veggi Chicken

Domino´s Veggi Chicken Pizza´s

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders één of meerdere vleesvrije dagen in hun voedingspatroon hebben, iets waar ik heel blij mee ben en Domino´s slim op inspeelt. Met de drie nieuwe Domino´s Veggi Chicken pizza´s, maken ze het je wel heel makkelijk om een dag geen vlees te eten. De vegetarische ¨kip¨ is 100% plantaardig en dus ook geschikt voor veganisten. Naast de bestaande pizza´s, kun je de vega kip ook toevoegen als extra ingrediënt op bijvoorbeeld een vegan pizza. De nieuwe pizza´s zijn:

 • Chickenburger. Hickory BBQ saus, mozzarella, rode ui, augurk, verse tomaat, veggi chicken, lente ui en burgersaus.
 • Chicken Piri Piri. Tomatensaus, mozzarella, paprika, veggi chicken en Piri Piri saus.
 • BBQ Chipotle. Hickory BBQ saus, mozzarella, rode ui, veggi chicken, lente ui en chipotle saus.
Domino´s Veggi Chicken

Chicken Piri Piri €7,95

Miss veelvraat hiero was weer iets te snel want ik wilde eigenlijk de Chickenburger proberen. Die hadden ze maandag nog niet en nu ik dit schrijf (dinsdag) wel. Het werd dus Piri Piri: tomatensaus, mozzarella, paprika, veggi chicken en Piri Piri saus. Piri Piri is een smaak die ik vaak wel lekker vind, maar ook snel te pittig. De pizza voldeed aan de omschrijving, echter zaten er ook nog pepertjes op. De smaak is inderdaad vrij heftig, ook als je de pepertjes weghaalt. Het is een bepaald soort pittig waar je van moet houden, ik vond het een beetje too much. De paprika en rode ui zijn wat zoeter en ook goed aanwezig, dat maakt de smaak in zijn geheel wel erg lekker. Over de vega kip; ik vond ´m heerlijk. Het smaakt naar vega kip zoals de Vegetarische Slager die maakt, ik vind dat echt één van de betere. Veel smaken, maar ook héél pittig en daarom zou ik deze variant niet opnieuw bestellen.

BBQ Chipotle €9,95

Ik ben een enorme liefhebber van BBQ saus en dit was dan ook een variant die me vooraf erg aansprak. Op deze pizza vinden we Hickory BBQ saus, mozzarella, rode ui, veggi chicken, lente ui en chipotle saus. Hier geen onverwachte ingrediënten, maar volgens mij waren ze wel een klein beetje uitgeschoten met de BBQ saus. In het begin proef je echt nog goed de kip en de rode ui, na een halve pizza proef je eigenlijk alleen nog maar saus. De smaak val BBQ saus moet je dus wel kunnen waarderen, ik ben er dol op. Ik was blij dat we twee verschillende pizza´s hadden want door het afwisselen wat het alsnog heel lekker, maar de saus had écht wel wat minder gemogen. Een relatief simpele pizza, maar wel een hele lekkere. De vega kip doet het erg goed in combinatie met de saus en ik zou deze, met wat minder saus, absoluut opnieuw bestellen.

Eindoordeel

Ik ben tevreden. Het zijn drie leuke varianten die ook echt allemaal anders zijn en de Chickenburger wil ik zeker nog gaan proeven. De vega kip is niet stug, zompig of smakeloos maar voldoet echt aan je verwachtingen als je zin hebt in een pizza met kip. Ik vind echte kip in deze absoluut geen toegevoegde waarde hebben en ik hoop dan ook de vleesliefhebbers onder ons te inspireren om eens een vegetarische keus te maken. Je levert echt niks in op smaak. Mijn complimenten voor Domino´s die er echt wat lekkers van gemaakt hebben en zo wat mij betreft een steentje bijdragen aan toegankelijk vegetarisch eten. De pizza´s zijn dus nu makkelijk te bestellen via Thuisbezorgd.

Welke variant zou jij wel willen proberen?

*De producten in dit artikel heb ik gekregen, ook bevat het artikel affiliate links.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Simone

  Hmmmmmmm krijg hier zo’n zin in! Ik vind pittig heel lekker, dus ik denk dat ik de Piri Piri wel wil proberen!

  juli 10, 2019 at 10:01 am Reply
 • Thomas Culinair Foodblog

  Die piri piri lijkt me wel een uitdaging. Ik kan goed tegen pittig eten, maar er zijn grenzen haha. BBQ saus op pizza’s vind ik vaak veel te zoet en ook te overheersend inderdaad.

  juli 11, 2019 at 8:42 am Reply
 • Marloes de Vetten

  Ik zou voor de chickenburger willen gaan!!

  juli 11, 2019 at 5:56 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.