de beren

Food | Restaurant review De Beren Ede

juni 8, 2021

Eindelijk weer een restaurant review! Wat heb ik het uit eten gemist en wat heb ik het gemist om deze artikelen te kunnen schrijven. Gisteren gingen we, vrij spontaan, uit eten bij De Beren in Ede. In dit artikel deel ik wat we gegeten en gedronken hebben en, uiteraard, hoe dat bevallen is. Disclaimer: dit artikel bevat vleesgerechten, niet verder lezen als je daar niet tegen kunt. Verder is dit artikel volledig op eigen initiatief geschreven en op geen enkele manier gesponsord door het restaurant. Ready? Let´s go!

De Beren

De Beren is een bij veel mensen welbekende geelkleurige keten met een gezellig berenlogo. Ik at er één keer eerder en dat was toen goed bevallen. Het concept is simpel maar niet saai, het is er gezellig, knus en de prijzen zijn goed. Wij waren bij de vestiging in Ede maar in het hele land vind je de restaurants terug; check deze link voor een vestiging in de buurt.

Het menu

Het menu is eenvoudig maar niet saai. Er zijn een aantal klassiekers zoals burgers, saté en spare ribs maar ook vis, risotto en andere gerechten. Normaliter hebben ze ook een 3 gangen keuze menu maar omdat ze nu net open waren, was dat tijdens ons bezoek nog niet het geval. Ik zag wel een leuke EK special op de kaart; een burger met een enorme berg cheddar, die zag er ook heel smakelijk uit. De prijzen vind ik persoonlijk laag tot gemiddeld. Qua verhouding met de hoeveelheid en kwaliteit die je krijgt, vind ik de prijzen zelfs zeer goed.

Vega en vegan?

Thuis eet ik vaak veganistisch maar als ik uit eten ga, ben ik wat soepeler, ook omdat door mijn dieet qua gezondheid de keuzes vaak erg beperkt zijn. De Beren heeft echter goede vega en vegan opties die ik zeker nog een keer wil proberen. De veganistische saté staat op mijn verlanglijstje en ik hoop dat de vegan kapsalon van vorig jaar ook weer terug komt op het menu. Ze staat ook zeer open voor dieetwensen dus bel en bespreek zeker je wensen als je twijfelt of je er wel kunt eten.

Dit dronken we

De standaard drankjes zal ik niet verder toelichten maar uiteraard wilde ik ook wat bijzonders proberen; een mocktail. Ik ging voor de ¨Pinkyrose Floral Ginger & Orange¨. Deze klonk met onder andere gember, kurkuma, peper en lavendel veel belovend maar viel erg tegen. Het smaakte prima maar ik proefde alleen heel veel spa rood waarbij het leek alsof er een klein drupje aanmaak in was gedaan. Wel heel erg subtiel voor een mocktail dus en niet helemaal wat ik voor bijna €4 verwacht had. Ik kan me zo achteraf zelfs bijna niet voorstellen dat dit zo hoort dus wellicht hadden ze een foutje gemaakt bij het klaarmaken. Ik zou ´m zo niet aanraden dus maar schrijf ´m ook nog niet helemaal af, wellicht volgende keer een tweede kans.

Dit aten we

Steven en ik gingen voor een ¨Sharing diner¨ waar ons voor €28 per persoon 4 gangen met de beste gerechtjes van het menu werden beloofd. Ik vind dit soort gerechten altijd heel gezellig eten en omdat we beide eigenlijk alles wel lusten, is zo´n verrassing voor ons prima. Ik vermoed dat allergenen of wensen doorgeven geen probleem zal zijn maar dat check dat vooral bij De Beren als je daar behoefte aan hebt.

Gang 1

Gang 1 was meteen een goed begin. Alles zag er mooi uit, het was meer dan verwacht en de presentatie op zo´n plank oogt altijd gezellig.

 • De tomatensoep was mega romig, heel smaakvol en zeker een soepje dt ik opnieuw zou bestellen.
 • De carpaccio was gewoon goed. Ik vind zelf altijd dat er weinig mis kan gaan bij carpaccio en hier was dan ook niks op aan te merken.
 • De salade met onder andere spekjes en walnoten was super, Hele lekkere aanvulling zo on the side en erg smaakvol.

Gang 2

Ook gang 2 zag er direct veelbelovend uit. Iets meer vega variatie had ik persoonlijk fijner gevonden voor de afwisseling maar goed, we hadden dan ook niks aangegeven qua wensen.

 • De buikspek (volgens mij) was verrassend lekker, voornamelijk door de saus. Meer dan één stukje hoef ik nooit van zoiets omdat ik niet echt van heel vet vlees hou maar de magere stukjes waren heel smaakvol.
 • De garnalenkroketjes waren geweldig. Veel smaak, niet te overdadig (dat vind ik soms snel bij garnalen) en heerlijk met de citroen en de limoenmayo.
 • De saté was ook super. Lekker mals, een beetje pittig en veel saus; top gerecht!

de beren

Gang 3

Gang 3 maakte mij direct enthousiast maar viel in de praktijk wat tegen. Alle drie de gerechten waren erg droog en dat deed nogal af aan de smaak.

 • Prima garnalen, smaakvol maar erg taai.
 • De burger vond ik qua ingrediënten heel goed ogen maar hij was in de praktijk erg droog.
 • De spareribs met barbecue saus waren ook enorm droog ondanks dat de smaak prima was en al met al viel deze gang dus wat tegen.

de beren

Gang 4

Ik kan alvast verklappen dat de vorige gang met het toetje volledig gecompenseerd is, wat een lekkere afsluiter was dit.

 • Crème brûlée ben ik dol op, deze was top.
 • In het midden een bakje slagroom met twee kletskoppen. Ik hou van kletskoppen maar van mij had hier nog wel een bolletje ijs bij gemogen om het perfect te maken.
 • De apple crumble was hemels. Veel smaak, veel crumble en lekker warm; aanrader!

Service & corona

Het personeel was super vriendelijk en het eten kwam snel; helemaal fijn. Qua corona was het allemaal een beetje wennen. Vorig jaar zag je nog dat overal heel veel extra schoon werd gemaakt en iedereen wat huiveriger leek, dat vond ik nu niet. Het was echter totaal niet onhygiënisch in mijn ogen en de sfeer voelde wat meer ontspannen; fijn.

Eindoordeel

De Sharing Diner is wat mij betreft, ondanks de kritiekpunten, zeker een aanrader. Ik vind dat je voor die €28 per persoon veel krijgt. Wij zijn vrij grote eters en zaten helemaal vol. De gerechten zijn goed op elkaar afgestemd (standaard meer vega was nog een extra pluspunt geweest), bijna alles smaakt top en het is echt gezellig eten op deze manier. De Beren krijgt van ons een dikke 8 en we gaan zeker nog een keertje terug.

Heb jij wel eens bij De Beren gegeten?

*Foto bovenaan dit artikel is niet gemaakt bij De Beren maar komt van Unsplash.

Share:
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.