dash

Food | Dash: Bruisend water met een smaakje!

juli 31, 2019

Als dit artikel online komt, zijn de echte zomerse dagen voorlopig even voorbij. Wat mij betreft is de zon snel weer terug! De afgelopen hete dagen waren perfect om een aantal nieuwe drankjes van Dash te testen, die ik jullie vandaag laat zien.


Dash bruiswater met fruit en groenten

Dash is een fris, licht sprankelend bronwater verrijkt met de subtiele smaak van fruit en groenten. Het water is doordrenkt met afgekeurd fruit en groente dat gered wordt van Britse boerderijen. Overal worden dagelijks kilo´s groente en fruit weggegooid omdat ze er niet goed genoeg uit zouden zien voor de verkoop. Zonde, want ze smaken nog prima. Dash wil deze verspilling tegengaan en maakt er drankjes mee. Op deze manier gaan ze voedselverspilling tegen, helpen ze boeren en maken ze een mooi duurzaam product. Dash is volledig natuurlijk, vrij van calorieën en bevat geen suiker of andere zoet- en smaakstoffen. Het Dash water is momenteel in 4 smaken verkrijgbaar, ik proefde ze allemaal.

Dash Water – Citroen

Ik proef een licht bruisend watertje met duidelijk citroen. De smaak is subtiel, alsof je een paar schijfjes citroen in je water hebt laten weken. Simpel, lekker en héél verfrissend.

Dash Water – Framboos

Bij deze variant vind ik de smaak wat minder duidelijk. In de nasmaak proef ik de framboos redelijk duidelijk maar tijdens het drinken lijkt het meer hele slappe aanmaak en proef ik alleen een vleugje zoet. Geen onsmakelijke variant, echter proef ik wel te weinig om ´m echt lekker te vinden.

Dash Water – Blauwe Bes

Deze smaak is erg aanwezig en ook heel duidelijk zwarte bes. Ik hou wel van die warme zoete smaak en vind deze variant erg smaakvol. Hij is niet zo verfrissend als de andere smaken, maar heeft wel de meeste smaak.

dash

Dash Water- Komkommer

De variant viel mij een beetje tegen. Je proeft de komkommer héél duidelijk maar echt lekker vind ik het niet. Het lijkt net alsof je uitgeperste komkommer drinkt en hoe dol ik ook ben op deze groente, zo in een drankje is het niet mijn ding. Komkommer vind ik in principe wel lekker in water, maar dan liever aangevuld met bijvoorbeeld citroen of munt.

Eindoordeel

De drankjes van Dash zijn simpel. Je proeft in de meeste gevallen duidelijk met welk ingrediënt het water gemengd is en de smaken zijn subtiel, fris en niet te zoet. Ik vind de watertjes echter wel een beetje aan de saaie kant. Daar staat wel weer tegenover dat je iets drinkt zonder calorieën, suiker of toegevoegde smaakstoffen. Geen troep dus maar ook geen spectaculaire smaak. Ik ben echter wel een enorme zoetekauw en kan me voorstellen dat veel mensen juist heel gelukkig worden van een subtiel smakend drankje zonder bergen suiker. Je vind Dash Water bij onder andere Marqt, Ah to GO en diverse lunchcaféś, een blikje kost €1,49.

Welke smaak spreekt jou het meeste aan?

*De producten in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.