dadawan maastricht

Food | Restaurant Review Dadawan Maastricht

september 22, 2020

In mijn artikel met Maastricht tips kon je al lezen dat ik erg te spreken was over Dadawan Maastricht. Omdat ik mijn enthousiasme graag uitgebreider wilde delen dan alleen in één alinea bij deze een restaurant review! Disclaimer: deze review bevat vleesgerechten, niet verder lezen dus als je daar niet tegen kunt.

Dadawan Maastricht

Dadawan is een Westers-Aziatisch fusion restaurant dat zich profileert als goed restaurant met lage prijzen. Ze hebben een restaurant in Arnhem, Eindhoven en Maastricht, op elke locatie kun je ook eten afhalen. In dit artikel focus ik me op Dadawan Maastricht omdat we daar gegeten hebben, het menu is echter bij elke vestiging hetzelfde.

Het restaurant

Dadawan Maastricht is vrij groot maar ik vind de inrichting niet per se heel gezellig, het deed me een beetje denken aan een kantine. Het is ook niet stom of saai maar gewoon niet echt bijzonder. Het is geen restaurant met een geweldige ambiance om een avond lekker te tafelen, voor mij nooit zo´n probleem maar dan weet je wat je kunt verwachten.

Menu & Prijzen

Het menu is online te vinden en redelijk eenvoudig; lekker overzichtelijk. Je vindt er een aantal gerechten zoals o.a. poké bowls, hot stone bowls curry´s en ramen in diverse varianten. Eenvoudig, overzichtelijk maar toch nog voldoende keus. De prijzen vind ik onder gemiddeld; je hebt voor nog geen €10 al een groot hoofdgerecht dat zelfs deze grote eter niet helemaal op krijgt.

Dit aten we

We aten twee avonden bij Dadawan en probeerden zowel eten als een aantal bijzondere drankjes.

Nojito

De alcoholvrije cocktails van Dadawan Maastricht toverden direct een glimlach op mijn gezicht. Namen als ¨Nojito¨, ¨Safe Sex On The Beach¨ en ¨Nada Colada¨ vind ik hilarisch en ik ging uiteraard voor de Nojito. Niet de lekkerste die ik ooit dronk; ik proefde weinig munt en limoen en hij was vrij zoet.

Homemade Icetea

De drankenkaart staat niet online en ik weet zo uit mijn hoofd niet alle varianten. Er staat echter ook huisgemaakte ijsthee op de kaart en die was erg lekker. Smaakvol, niet te zoet en zo uit mijn hoofd verkrijgbaar in 4 verschillende smaken.

Verse thee

Ik drink na het eten graag een kopje thee en werd hier direct enthousiast van de verse thee. De thee was simpelweg een kopje water met de ingrediënten er in en dat vind ik vaak toch het beste. Je kon kiezen uit sinaasappel-gember (heerlijk warm) en citroengras-citroen (fris). Leuker dan¨gewone¨ thee vind ik en heel smaakvol.

Kreeft

Tien jaar geleden at ik kreeft in Panama, vers uit de zee. Ik vond het heerlijk maar had sindsdien nooit meer kreeft gegeten. Voornamelijk omdat het vaak erg prijzig is maar ook omdat het er gewoon nooit van kwam omdat ik vaker keuzes maak zonder vlees of vis. Voor een menu met halve kreeft betaal je bij Dadawan €17,95; zeer betaalbaar dus. Steven en ik keken snel even op Youtube hoe je zo´n kreeft ook alweer eet en gingen aan de slag met de bijgeleverde tools. Als je het eenmaal doorhebt is het vrij simpel en ik vond de kreeft heerlijk. Ik geniet sowieso altijd van dit soort bijzondere gerechten en probeer graag wat nieuws. Aanrader als je ook eens op een toegankelijke manier kreeft wil proberen zonder een orgaan te verkopen of in een chique restaurant te zitten waar je op je vingers gekeken wordt.

Burger

Steven ging voor een burger en jullie weten inmiddels; hele uitgebreide reviews krijg ik niet uit hem. De burger vond hij prima maar niet geweldig. Mijn ervaring met dit soort restaurants is ook dat je beter voor de ¨eigen gerechten¨ kunt gaan en een burger moet nemen als je echt niks lust.

Hot Stone Bowl

Een hot stone bowl, ook wel bibimbap genoemd, is een hele hete kom rijst met naar keus groenten of vlees en vis. Wij vonden het beide leuk om een keer te proberen maar niet geweldig. De smaken waren wat vlak en er leken niet echt kruiden of iets dergelijks toegevoegd te zijn; iets wat je toch wel een beetje verwacht bij een restaurant als dit. Het was zeker lekker maar gewoon niet heel speciaal en ik zou volgende keer iets anders kiezen. Wel weer een heel toegankelijk gerecht als je juist niet van veel kruiden en bijzondere smaken houdt.

Spekkoek en ijs

Qua toetjes zijn ze redelijk basic en ging we voor spekkoek met een bolletje ijs. Niet spectaculair maar gewoon goed.

Corona proof?

Absoluut. Bij binnenkomst moet je je handen ontsmetten en via je telefoon een vragenlijst invullen. Vervolgens laat je het (als het goed is) groente vinkje zien voor je een tafel krijgt. De medewerkers dragen allemaal mondkapjes en het bestellen gaat via je telefoon, zo is er zo min mogelijk contact. Dat bestellen via je telefoon vind ik eigenlijk heel handig en als je een vraag hebt is er binnen no time een medewerker, die overigens allemaal extreem vriendelijk waren.

Tot slot

Wij hebben er een favoriet bij. Dadawan Maastricht is wat mij betreft een fijne plek met een leuke kaart die zeer betaalbaar is. Wij gaan zeker nog terug om de rest van de kaart te proeven want Arnhem is voor ons vrij dichtbij. Ik vergelijk natuurlijk automatisch met mijn all time favoriet Wagamama en kreeg ook veel vragen naar deze vergelijking. Wagamama is een stuk uitgebreider en de gerechten zijn wat gevarieerder maar daar zijn de prijzen ook naar. Dadawan is eenvoudiger, overzichtelijker qua menu en zeer goed te betalen. Ik vind beide leuk en het is net waar je zin in hebt of waar je voorkeur ligt, wij gaan in elk geval zeker terug!

Heb jij wel eens bij Dadawan gegeten?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Mijn restaurant aanraders in Nederland

    […] simpelen, betaalbare en lekkere hap. Ik schreef er destijds een restaurant review over, die kun je hier […]

    juni 6, 2022 at 6:10 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.