chocoladeletter satesaus

Food | Jamin Chocoladeletter Satésaus

november 20, 2019

Tijdens een bezoekje aan Jamin viel mijn oog op een wel héél bijzondere chocoladeletter. Uiteraard ging deze mee naar huis voor een review en presenteer ik jullie in dit artikel de Chocoladeletter Satésaus van Jamin.

Jamin Chocoladeletter Satésaus

Jamin had meerdere bijzondere chocoladeletters staan maar deze sprong er toch echt uit. In eerst instantie vond ik het goor klinken maar als je verder nadenkt, is deze combinatie niet heel vreemd. We zijn immers wel gewend aan chocolade met pindakaas en in deze letter zitten, aldus de ingrediënten, onder andere wat kruiden als knoflook en chili bij die pindakaas.

chocoladeletter satésaus

Alle ingrediënten

Suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, pinda, cacaomassa, weipoeder, plantaardige olie, emulgator:E322,melksuiker, magere melkpoeder, knoflook, chili, zout, natuurlijke aroma, paprika extract, glucosestroop, kleurstof: E160c, antiklontermiddelen: E353, E551.

Al met al een vrij ¨normale¨ chocoladeletter met pindakaas die aangevuld is met kruiden voor het satésaus effect.

De letter

De letter is verkrijgbaar als een ¨S¨ en lijkt voor de helft gevuld met een soort praline. De binnenste rand is niet echt gevuld, dat hadden ze op zich wel wat beter mogen verdelen.

chocoladeletter satésaus

De smaak

Ietwat angstig heb ik de letter geproefd; het viel mee. Ik proef zachte praline die al snel naar pindakaas smaakt en langzaam ook wat pittigs krijgt. Door dat pittige lijkt het inderdaad satésaus en dat is niet eens zo´n hele verkeerde combinatie met de melkchocolade. Geen letter die ik in één keer op eet, ook geen letter die ik opnieuw zou kopen. Wel een leuke, bijzondere letter die uniek is om te proeven en tof om cadeau te geven aan een satésaus lover. Hij is absoluut niet onsmakelijk wat mij betreft, hooguit een beetje gek.

chocoladeletter satésaus

Verkrijgbaarheid

Je koopt de Chocoladeletter Satésaus bij Jamin in de winkel of online, hij kost €5,50. De webshop van Jamin levert altijd vrij snel én je kunt eventueel een persoonlijke boodschap aan je bestelling toevoegen.

chocoladeletter satésaus

Andere bijzondere letters

Naast dat Jamin als één van de weinige winkels suikervrije en lactosevrije chocoladeletters verkoopt, hebben ze nóg een aantal opvallende smaken:

 • Gluhwijn
 • Tropical
 • Pancake & Syrup
 • Baileys
 • Wodka Energydrink

Wil jij de Chocoladeletter Satésaus proberen of liever een andere?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

7 Comments

 • Sonja Van de Sande

  Mijn gezicht bij het lezen van satesaus had je ff moeten zien! ?
  Doe mij de Wodka Energy maar… whoooooo! *hik*

  november 20, 2019 at 6:53 pm Reply
  • Mira Ennen

   Hahaha stuur je volgende keer een foto?

   november 20, 2019 at 7:07 pm Reply
 • Joanne glaudemans

  Die saté zou ik zelf niet hebben geprobeerd… Doe mij maar de Wodka Energy! Dat klinkt goed 😉

  november 20, 2019 at 9:06 pm Reply
 • bychristiana

  Haha, nee bah, dit lijkt me helemaal niks;-) Ik ben gek op chocolade, maar doe mij maar gewoon lekker basic een ‘normale’ letter. Ik vind trouwens wel dat er altijd onderling veel verschil zit in de smaak van de chocolade. Dus daar let ik dan wel weer op;-)

  november 21, 2019 at 8:19 am Reply
 • J. Jonker

  Okee, niet onsmakelijk, een beetje gek. Maarja, je wilt het liefste gewoon een lekkere chocoladeletter. Bij de “gewone” chocoladeletter kost het soms al moeite een goede te krijgen/kopen als ik de recensies lees.

  december 2, 2019 at 12:09 pm Reply
  • J. Jonker

   Even nog een aanvulling. Met dit soort rare variëteiten begin ik toch steeds meer te denken dat de snoepjes uit de Harry Potter films realiteit gaan worden. Met oorsmeersmaak enzovoorts.

   december 2, 2019 at 12:11 pm Reply
   • Mira Ennen

    Hahaha ja daar moet ik ook altijd aan denken! Alle redelijk normale ¨gekke¨ dingen zijn al gedaan dus bedrijven worden steeds creatiever!

    december 2, 2019 at 12:13 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.