Food | Cawston Press Zomerdrankjes

april 24, 2019

Van D-Drinks kreeg ik onlangs een heerlijk pakketje met allemaal frisse drankjes van Cawston Press. Ik proefde alle smaken en laat ze in dit artikel aan jullie zien.

Cawston Press

Cawston Press maakt heerlijke drankjes van de beste ingrediënten. De ingrediënten zijn simpel en vertrouwd en de drankjes bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen behoefte aan een non-alcoholisch drankje dat niet te zoet is maar wel veel smaak heeft, Cawston Press speelt hier op in. Ik herken deze behoefte absoluut, ik drink geen alcohol en heb, zeker in de zomer, vaak geen zin in zoete frisdrank. Ik drink veel water maar heb, uiteraard, ook wel eens behoefte aan iets anders.

Cawston Press

Cawston Press Cloudy Apple

Heel lekker! De combinatie van appelsap en water vind ik perfect. Je hebt toch die lekkere appelsmaak zonder dat mega zoete en dat maakt het, in combinatie met de bubbels, echt een heel verfrissend drankje. Simpel, maar precies goed.

Cawston Press Elderflower Lemonade

Van deze smaak had ik hoge verwachtingen. Ik ben dol op vlierbloesem en de combinatie met appel en citroen sprak me aan. De smaak is precies zoals ik verwacht had. Vlierbloesem met een flinke vleug citroen en een klein beetje appel. De smaken zijn perfect in balans, lekker!

Cawston Press Fruit Water Apple & Pear

Deze smaak kende ik al en ik ben groot fan! De combinatie van appel en peer vind ik een hele goede en dit is echt een heel lekker fris drankje. Doordat het fruit gemengd is met water is het geheel niet te zoet maar proef je wel duidelijk de smaken. Deze smaak is absoluut een favoriet en echt een aanrader!

Cawston Press Fruit Water Apple & Mango

Deze pakjes zijn door de combinatie van fruit en water ideaal voor kinderen, uiteraard ook lekker voor volwassenen. Van deze smaak had ik hoge verwachtingen, de combinatie leek me erg goed. In de praktijk vond ik ´m wat tegenvallen. Het sapje is zeker niet onsmakelijk maar ik proef veel minder mango dan verwacht. Ik proef de subtiele smaak van appelsap met water, dat vind ik erg lekker want ik meng appelsap zelf ook altijd met water. Op de achtergrond proef ik iets zoetigs wat de mango moet voorstellen maar die proef ik dus minder duidelijk dan verwacht.

Cawston Press Ginger Beer

Ik ben dol op gember, mits het niet te heftig is en was zeer benieuwd naar de combinatie met appel. De smaak is redelijk intens, je proeft de gember heel goed maar ik vind het niet too much. De toevoeging van appel maakt het geheel wat zoeter en niet alleen maar scherp. Je moet gember wel écht lekker vinden om dit drankje te waarderen maar wat mij betreft zeker een aanrader.

Cawston Press Rhubarb

Dit blikje probeerde ik al eens eerder omdat de combinatie van rabarber en appel me erg lekker leek! Helaas viel ´ie wat tegen. Rabarber heeft natuurlijk een erg uitgesproken smaak die ik, voornamelijk door het frisse zure, lekker vind. Het zoete van de appel vond ik in combinatie met de rabarber niet geweldig. Je proeft duidelijk rabarber alleen dan zonder het zure wat je met het eten wel hebt. Bijzondere smaak, dat zeker, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar.

Eindoordeel

De drankjes van Cawston Press zijn simpel, niet al te gek en doorgaans heel smaakvol. Ze experimenteren niet heel erg met bijzondere combinaties maar gaan wel wat verder dan alleen maar appelsap. Ik ben groot fan van de combinatie water en fruit omdat deze naast smaakvol ook heel fris is en daardoor goed de dorst lest. Mijn favorieten: de variant met vlierbloesem en het pakje met appel en peer! Je vindt de blikjes van Cawston Press onder andere bij Marqt en diverse groothandels. De pakjes o.a. zijn te koop bij Marqt, Albert Heijn, Jumbo en Pathe bioscopen.

Heb jij al eens iets van Cawston Press gedronken?

ps: ik kan alvast verklappen dat je in mijn nieuwsbrief van mei een pakketje van Cawston Press kunt winnen! Schrijf je dus vooral in via de roze balk hier onder om op de hoogte te blijven.

*De producten in dit artikel heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Lianne

  Ziet er lekker uit, lijkt mij ook lekker om een fris kwarktaartje mee te maken. 🙂

  april 24, 2019 at 7:06 pm Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik had van dit merk nog nooit gehoord.
  Zelf drink ik geen frisdrank, kan niet tegen prik.
  Die ginger lijkt mij ook heel lekker.

  april 24, 2019 at 8:15 pm Reply
 • Thomas Culinair Foodblog

  Dat klinkt goed, vooral zomers als je wat meer drinkt gaat frisdrank al snel vervelen en is vaak natuurlijk ook niet echt gezond… Dan is dit een mooi alternatief!

  april 24, 2019 at 8:30 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.