bueno ijskoffie

Food | Bueno IJskoffie

juli 2, 2020

Op Instagram heb je misschien al voorbij zien komen dat ik bezig was met een receptje waar Bueno´s bij kwamen kijken. Jullie waren razend enthousiast en ik beloofde mijn artikel zo snel mogelijk online te zetten en daar is ´ie dan; mijn Bueno ijskoffie!

Een tijdje geleden kreeg ik een meer dan hemels pakketje van Black Milk, hierin zat onder andere een pot vol met hun hazelnoot spread. Dit is echter niet zomaar hazelnoot spread, het smaakt namelijk exact hetzelfde als de binnenkant van een Bueno. Laat ik nu net in een liefdestriangel zitten met Bounty en Bueno, mensenkinderen wat is dat lekkere chocolade. Ik was dus dolgelukkig en wilde mijn hoofd het liefst in de pot stoppen en gewoon een beetje slurpen. Ik besloot dat niet te doen maar, gewoon zoals normale mensen dat zouden doen, iets lekkers te bedenken met dit hemelse goedje. Omdat mijn oven mijn grootste vijand is (we hebben een gasoven), ging ik al snel aan het experimenteren met drankjes en kwam ik uiteindelijk tot de Bueno IJskoffie.

Bueno IJskoffie recept

Echt een ¨recept¨ is het natuurlijk niet echt maar ik ga jullie toch even meenemen ik hoe ik het gemaakt heb. Je hebt nodig; koffie, melk, Black Milk hazelnoot spread. Je zet op een normale manier je koffie (ik doe het in een Dolce Gusto) en roert twee eetlepels hazelnoot spread door je warme koffie. Dit kun je uiteraard warm drinken maar we gingen voor ijskoffie dus we laten het gebeuren even afkoelen of schenken het bij van die niet oplossende plastic ijsklontjes. Even aftoppen met slagroom en uiteraard een Bueno en je bent klaar.

Belangrijk

Het is belangrijk om niet meteen koude koffie te maken zoals met sommige apparaten kan, de hazelnoot spread zal in koude koffie namelijk niet goed verdelen en dan krijg je klonten maar geen Bueno smaak in je koffie. Echt warm zetten dus, goed roeren en daarna laten afkoelen.

bueno ijskoffie

Tot slot

Heel eenvoudig maar extreem lekker als je net zo verliefd op Bueno bent als ik. De combinatie van koffie en hazelnoot is top en zowel warm als koud altijd goed. Black Milk verkoopt naast deze hemelse hazelnoot spread (€8,30) nog veel meer lekkers om mee te bakken, experimenteren of koken; zeker de moeite waard om te bekijken dus. Ik heb hier thuis nog pistache saus staan en ik ben nog aan het broeden op iets lekkers met fruit en ijs, wordt vervolgd dus!

Wat zou jij met deze Bueno spread maken?

*Dit artikel bevat gekregen producten.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.