bijzondere pepernoten

Food | Bijzondere pepernoten: Hema Kruidnoten met Tompoucesmaak

oktober 30, 2019

De schappen liggen al een tijdje vol met Sinterklaas snoepgoed en dat betekent ook bijzondere pepernoten. Ik wil een aantal speciale soorten gaan proberen de komende tijd en begin met deze variant van Hema: kruidnoten met tompoucesmaak.

Hema Kruidnoten met tompoucesmaak €2

Kruidnoten/pepernoten, ik weet dat er verschil in zit maar noem eigenlijk alles pepernoten. Hema verkoopt dit jaar een aantal speciale varianten waaronder deze gezellige roze nootjes met de smaak van tompouce. Om eerlijk te zijn heb ik weinig verwachtingen. Zowel de eerder geteste paaseitjes als de popcorn met tompoucesmaak vond ik niet geweldig. Aan de andere kant begrijp ik heel goed dat Hema het blijft proberen; tompoucen zijn toch hun ding. De andere bijzondere pepernoten dit jaar zijn:

 • appeltaart
 • stracciatella
 • karamel-zeezout
 • stroopwafel
 • pumpkin spice
 • chocolade truffel
bijzondere pepernoten

De inhoud

De pepernootjes zijn gezellig roze, goed passend bij de tompouce. De verpakking bevat 111 gram, is vrij saai en heb ik dan ook niet gefotografeerd. Hema omschrijft de kruidnoten zelf als ¨omhuld met witte chocolade en gekleurde tompoucesmaak¨.

bijzondere pepernoten

De smaak

Ik proef lekkere kruidnoten met duidelijk witte chocolade en iets wat ik niet direct kan plaatsen. Na er een aantal geproefd te hebben weet ik het ineens: ze smaken naar muisjes! De verpakking bevestigt mijn vermoeden; er zit anijs in en dat maakt dat ze me doen denken aan de muisjes die je op beschuit eet bij bijvoorbeeld een geboorte. Ik ben geen fan van anijs maar vind het nu, in combinatie met de witte chocolade niet heel vies.

bijzondere pepernoten

Tompouce proef ik in de verste verte niet, daar hadden ze wat mij betreft wel wat beter hun best op mogen doen. Ik proef witte chocolade met wat aparts maar dat is het ook. Jammer wel, die échte tompoucesmaak had me best lekker geleken in combinatie met kruidnootjes, volgend jaar beter?

Eindoordeel

Het zijn prima kruidnoten maar ze smaken totaal niet naar de bedoelde smaak. Ik proef voornamelijk kruidnoten met ¨muisjessmaak¨. Opnieuw kopen zou ik dus niet doen, tenzij volgend jaar het recept aangepast wordt. De andere varianten maken me echter wel nieuwsgierig dus die gaan jullie wellicht hier terug zien. Als je een feestje met roze thema hebt zou ik ze overigens wel in huis halen, want ze zijn zeker niet onsmakelijk en staan erg gezellig. Alle kruidnoten van Hema vind je via deze link, de zakjes kosten €2 per stuk of 3 voor €5. Handige tip: als je online bestelt kun je je bestelling gratis laten bezorgen bij een filiaal naar keuze.

Heb jij al bijzondere pepernoten ontdekt dit jaar?

*Dit artikel bevat affiliate links.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

6 Comments

 • Tessa

  Jammer dat ze niet echt naar tompouce smaken

  oktober 31, 2019 at 11:15 am Reply
  • Mira Ennen

   Ja dat vond ik ook, leek me zo´n bijzondere combinatie!

   oktober 31, 2019 at 11:18 am Reply
 • gea

  Het klinkt ontzettend bijzonder. Vind het kleurtje zelf ook wel tof haha.

  oktober 31, 2019 at 6:01 pm Reply
 • bychristiana

  Jammer dat je ‘muisjes’ proeft. Dat lijkt inderdaad niet echt op tompouce smaak haha! Chocolade kruidnoten blijven toch mijn favoriet. Andere soorten probeer ik ook eigenlijk nooit;-)

  november 2, 2019 at 8:17 am Reply
 • Rachel Keijzer

  ahh ik had nu echt zin in tompouce kruidnoten, helaas. Ik wist niet eens van het bestaan van aparte kruidnoten af. Toch ben ik ook wel heel benieuwd naar de andere smaken!

  november 2, 2019 at 10:22 am Reply
 • J. Jonker

  Ik denk dat ik toch liever voor een echte Tompouce van de bakker ga. Met die gele room en slagroom aan de zijkanten. Die vind ik het allerlekkerste. Dan eet ik op een ander moment kruidnoten en/of kruidmoppen! Van Delft heeft soorten kruidnoten zonder palmolie. Helaas heeft die juist een paar traditionele smaken uit het assortiment gegooid terwijl ik benieuwd was naar de V.O.C. smaak.

  december 1, 2019 at 11:25 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.