ben & jerry´s netflix

Food | Ben & Jerry´s Netflix & Chilll´d: de nieuwe smaak!

januari 23, 2020

Mijn favoriete ijsmerk sloeg de handen ineen met de populairste streamingdienst van dit moment en samen ontwikkelden ze een smaak met onder andere pretzels en brownie. Voor dit artikel proefde ik Ben & Jerry´s Netflix & Chilll´d!

ben & jerry´s netflix

Ben & Jerry´s Netflix & Chilll´d

Ben & Jerry´s samen met Netflix, dat kan bijna niet misgaan toch? Voor deze smaak gingen ze voor pindakaasroomijs, een swirl van zoete en zoute pretzels én stukken fudge brownie. Ondanks dat ik niet per se fan ben van pindakaasijs, loopt het water me toch direct in de mond als ik dit rijtje zo zie staan.

Mijn verwachtingen

Ik verwachte pindakaasijs en hoopte dat die niet te sterk zou smaken, ik vind het niet vies maar ben ook geen fan. Verder verwachte ik veel brownie en krokante stukken pretzel. Waarom ik dat laatste verwachte, is me niet helemaal duidelijk. Er staat ten eerste letterlijk ¨swirl¨ op de verpakking en krokante pretzels worden in ijs natuurlijk helemaal zacht.

Hoe smaakt ´ie?

Als ik de pot open zie ik ijs maar nog geen brownie en ruik ik direct pindakaas. Bij de eerste hap proef ik ook duidelijk de pindakaas maar het is niet heel heftig gelukkig. De pretzels bleken een swirl te zijn ontdek ik en die proef je goed. Het is een beetje gekkig want zo in het ijs lijken de smaken pretzel en pindakaas best wel op elkaar, toch kun je ze wel onderscheiden. Tot nu toe vind ik deze smaak lekker, maar niet spectaculair. Dan stuit ik op een brok brownie die zo smeuïg blijkt te zijn dat ´ie vastplakt aan mijn gehemelte: geweldig. De stukken brownie zijn vrij groot, goed aanwezig en smaken perfect. Een héle goede combinatie met de wat meer hartige andere smaken en een hele goede toevoeging aan deze bak.

Eindoordeel

Een lekkere smaakcombinatie die bij mij vooral geliefd is door de brownies. De stukken zijn gelukkig goed verdeeld en je komt absoluut niks te kort. Het lijkt in eerste instantie een machtige smaak maar dat valt redelijk mee, die pint is zo op. Je moet wel van pindakaas houden maar ik moet eerlijk bekennen dat ook ik, als niet liefhebber, ´m wel opnieuw zou kopen door de combinatie met de brownie. Fijne toevoeging aan het assortiment dus en zeker de moeite waard om te gaan proeven!

Verkrijgbaarheid

Ben & Jerry´s Netflix & Chilll´d is t/m 2 februari voor €7,75 exclusief verkrijgbaar bij New York Pizza, daarna bij verschillende bezorglocaties en vanaf maart ook in de supermarkten voor de reguliere prijs. Als je haast hebt, wordt het dus hoog tijd om pizza te gaan bestellen en dat af te sluiten met een lekkere bak ijs. Bij iets minder haast is het gelukkig maart voordat je het weet!

Zou jij deze smaak willen proberen?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • J. Jonker

  Nee, als ik dan toch zou mogen kiezen zou ik eerder voor de al bestaande smaken gaan. De pindakaas spreekt mij te weinig aan ten opzichte van de anderen.

  januari 23, 2020 at 4:15 pm Reply
 • gea

  Oh heerlijk! De hemel in een pot. Deze smaken spreken mij echt aan.

  januari 24, 2020 at 1:03 pm Reply
 • bychristiana

  De combinatie pretzels en fudge brownie lijkt me lekker, maar de pindakaas spreekt me wat minder aan. Dat vind ik lekker op brood, maar het lijkt me niet erg lekker in ijs. Wat ik trouwens altijd zo fijn vind aan Ben & Jerry’s ijs is dat het zo makkelijk te scheppen is, ook als het net uit de vriezer komt, zeker als je dat vergelijkt met ‘goedkoper’ ijs. Dat is vaak keihard en lastig om er uit te lepelen.

  januari 25, 2020 at 7:57 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.