BBQ-box

Food | Ik probeerde de Marley Spoon BBQ-box!

juni 21, 2018

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik erg te spreken over Marley Spoon. Waar ik ook erg over te spreken ben, is barbecueën. Ik was dan ook erg blij toen er vorige week (niet geheel ongepland) een man voor mijn deur stond met de kersverse BBQ-box van Marley Spoon. In deze box vind je alle ingrediënten voor een aantal verrassende barbecue recepten, ik probeerde met ontzettend veel plezier de vega variant.


Ik ben vast niet de enige die altijd hetzelfde op de barbecue gooit, ik was dan ook erg benieuwd naar de recepten in deze box. Ik kreeg bovenstaande (enorme berg) ingrediënten, netjes verdeeld in drie zakken met bijbehorende recepten:

  • Portobello´s met camembert, paprika met feta en honing-wortels
  • Kruidige aardappelsalade en courgette met oregano-dressing
  • Rode kool-wortelslaw met dip en knoflookbrood

Een flinke berg ingrediënten dus, die grof berekend toch zo´n €35 kosten. Ik kom aan het einde van dit artikel nog even terug op de prijs, aangezien de BBQ-box bijna €60 kost. Wat hierbij snel vergeten wordt, is dat je in de box kleine hoeveelheden krijgt van bijvoorbeeld kruiden of frambozenazijn, waar je anders een hele verpakking/fles van zou moeten kopen. Als ik volle verpakkingen mee had gerekend in mijn prijslijst, was ik ruim boven de €60 uitgekomen.


De ingrediënten zien er allemaal tiptop in orde uit en zijn voor een groot deel biologisch. Sowieso maakt Marley Spoon veel gebruik van seizoensproducten, kwalitatief hoogwaardige producten én wordt voedselverspilling enorm gereduceerd door de nauwkeurig afgemeten porties.


In deze vega BBQ-box vond ik naast alle ingrediënten dus ook drie recepten. De recepten waren, zoals ik van Marley Spoon gewend ben, overzichtelijk en duidelijk uitgeschreven. Wel vond ik de drie recepten erg veel werk. Ik vind het heerlijk om te koken, maar het is geen barbecue die je in een uurtje klaar hebt. Aan te raden dus om niet alles alleen te gaan maken en de taken lekker te verdelen. De BBQ-box met vlees heb ik niet getest maar ik vermoed dat je daarbij wat minder werk hebt. Groente is natuurlijk veel bewerkelijker dan vlees voor je een beetje een recept heb.

Om het allemaal nog chaotischer voor mezelf te maken, besloot ik alle zakken open te maken en de ingrediënten uit te stallen voor een foto, dat was een piepklein beetje onhandig. Bij het koken heb ik er voor gekozen eerst voor alle drie de recepten alle voorbereidingen te doen, zodat ik aan het einde alles in één keer kon barbecueën. Zo was alles tegelijk klaar en zat ik niet met koud eten.


Op deze barbecue ligt eten voor twee personen, we hebben best een flinke barbecue en dat paste prima. Als je met vier personen eet, wordt het vermoedelijk in etappes barbecueën maar ach, dat is eigenlijk altijd zo bij een barbecue toch?


De BBQ-box is dus voor vier personen. Aanvankelijk zouden we ook met vier mensen eten, alleen dat liep even anders. Ik heb dus voor bovenstaande tafel vol eten maar de helft van de ingrediënten gebruik. Qua hoeveelheid bevat de BBQ-box echt ruim voldoende, je kunt er makkelijk met vier mensen van eten. Als je met meer personen eet kun je eventueel wat vlees bij halen, of extra brood maken, aanvullen is in ieder geval erg makkelijk.


De recepten waren stuk voor stuk lekker, alleen de gevulde paprika viel me wat tegen. Het knoflookbrood vond ik geweldig, dat ga ik absoluut nog vaker maken. De gevulde portobello´s waren voor mij de grootste verrassing. Ik had niet verwacht dat ik die zó lekker zou vinden maar het bleek mijn favoriete gerecht uit de box. Verder waren we het er beide over eens dat alle gerechten goed op elkaar afgestemd zijn, je hebt van alle smaken en ¨bites¨ genoeg en mist eigenlijk niks.


Ik ben groot fan dus van de BBQ-box en vind dit echt een leuke vervanging of eventueel aanvulling van de ¨normale¨ barbecue. De BBQ-box kost €59,90 en dat is een flink bedrag, vandaar dat ik alle ingrediënten ook (globaal) ben gaan narekenen qua prijs. Ik denk dat als je alles zelf gaat kopen je misschien €15 goedkoper uit kunt zijn aangezien je geen halve flesjes of twee takjes kruiden kunt kopen (die je later toch nooit meer gebruikt en weg kunt gooien). Verder heb je dan niet de recepten en moet je flink wat tijd uit trekken voor het boodschappen doen (en benzine want geen mens gaat dit op de fiets meeslepen). Fors bedrag dus, maar wel te herleiden als je even gaat doorrekenen en naar alles kijkt wat je krijgt. Marley Spoon heeft wat mij betreft met de BBQ-box absoluut een hit; één verbetering zou voor mij zijn om briketten toe te voegen aan de box, zo hoef je helemaal de deur niet meer uit.

Je bestelt de BBQ-box in vega- of in vleesvariant de hele zomer op de website van Marley Spoon. De gerechten wisselen elke maand en je kunt de box ook gewoon eenmalig zonder abonnement bestellen.
Maak jij wel eens bijzondere gerechten op de BBQ?Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.