Instagram Slider

barbecue

Food | BBQ-tips: dit zijn lekkere bijgerechten!

mei 24, 2020

Met dat warme weer van de afgelopen week, steek ik het liefst elke dag de barbecue aan. Alles van de barbecue vind ik lekker maar met salades en bijgerechten pak ik het liefst helemaal uit. In dit artikel vind je een aantal makkelijke bijgerechten die je barbecue meteen wat extra´s geven.

Tzatziki

Onlangs deelde ik dit ¨recept¨ voor tzatziki op mijn Instagram. Ik kreeg wat leuke tips maar ook reacties dat ik het, ik citeer, ¨helemaal fout deed¨. Ik vind echter tzatziki op deze manier het lekkerst maar vul het gerust aan als je dat wilt.

  • Rasp een komkommer en laat deze goed uitlekken boven een zeef (heel belangrijk).
  • Als de komkommer is uitgelekt (beetje na pletten met een lepel doet wonderen), meng je deze door yoghurt naar keuze. Ik gebruik zelf graag Griekse yoghurt maar plantaardige yoghurt smaakt ook prima.
  • Meng er een paar teentjes geperste knoflook doorheen en klaar!
  • Ik hou dus van basic maar je kunt de tzatziki ook aanvullen met een beetje olie, citroensap, peper en zout.

Salades

Ook salades vind ik onmisbaar bij een barbecue. Ik ga vaak voor simpel en haal een bak huzarensalade die vaak hoe goedkoper, hoe lekkerder zijn. Zelf iets maken is natuurlijk ook hartstikke leuk. Online zijn talloze barbecue salades te vinden en zo kun je precies maken wat jij lekker vindt.

Satésaus

Ik eet dolgraag satésaus, het liefst bij alles en zelfgemaakte vind ik het lekkerst. Satésaus maak ik op twee manieren:

  • Manier 1: Pak een bakje kant en klare satésaus, meng daar een flinke scheut ketjap en een lepeltje sambal door: klaar.
  • Manier 2: Doe per portie een grote lepel pindakaas in een steelpannetje. Voeg er (kokos)melk, ketjap en sambal aan toe en warm het op licht vuur, al roerend, op. Hou de melk bij de hand om de dikte aan te passen en zorg dat het niet te dik inkookt: klaar!

Zoete aardappelfriet

Het ultieme bijgerecht voor élk diner als je het mij vraagt. Maak zoete aardappelfrietjes klaar en bestrooi ze met parmezaanse kaas en wat toefjes truffelmayonaise. Hemels. Ik maak ze zelf vaak in de airfryer omdat dat lekker snel is, in de oven is ook lekker; dan gaat de kaas mooi mee zodat ´ie kan smelten.

Knoflookbrood

Snel klaar en een keer wat anders dan dat standaard stokbrood.

  • Snij een aantal grove stukken stokbrood af.
  • Maak een mengsel van olijfolie, uitgeperste teentjes knoflook naar smaak en wat zout en peper.
  • Smeer het mengsel op de stukken brood: een paar minuutjes op de barbecue en klaar!

Maiskolven

Maiskolven laten garen op de barbecue en daarna opeten met boter en zout of citroensap en zout geeft mij echt het ultieme zomergevoel. Ik kook ze altijd wel even voor omdat het anders wel erg lang duurt maar 5-10 minuten laten garen op de barbecue geeft toch die lekkere rooksmaak.

Gevulde portobello´s

Mega simpel maar héél lekker. Vul de portobello´s met brie en laat ze op de barbecue garen/smelten. Ook hier zijn weer talloze variaties op de bedenken maar ik vind ze zo eenvoudig het lekkerst.

Wat is jouw ultieme barbecue bijgerecht?

*Dit artikel betreft een samenwerking.
**Photo by Vincent Keiman on Unsplash.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Marloes

    Mijn ultieme barbecue bijgerecht is denk ik aardappelsalade, haha. Daar kan ik echt bakken van eten. Verder houd ik enorm van champignons gevuld met knoflookboter. Maar dat is voor mij geen bijgerecht en vormt eerder gewoon een deel van mijn hoofdgerecht. Ik ben ook dol op maïskolven en gemarineerde courgettes. Nu heb ik zin om te barbecueën, bedankt Mira 😉

    mei 24, 2020 at 1:03 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.