adams wereldkeuken

Food | All You Can Eat Restaurantreview: A´DAMS Wereldkeuken

juni 12, 2020

Een tijdje geleden was het weer tijd voor een nieuwe all you can eat review, dit keer in Amsterdam . Ik probeer de meest door jullie aangevraagde restaurants af te gaan en ook dit keer weer eentje waar veel verzoekjes voor waren. We gingen naar ADAMS Wereldkeuken en ik vertel jullie in dit artikel hoe dat bevallen is.

ADAMS Wereldkeuken

ADAMS bevindt zich in Amsterdam West en profileert zich als ¨wereldkeuken¨. Ze geven aan diverse wereldgerechten aan te bieden die voornamelijk vers bereidt worden. Ik kan meteen vertellen dat het voor mij niet als een wereldrestaurant is overgekomen, eerder als een wok met wat extra´s maar daarover later meer.

Praktisch

ADAMS Wereldkeuken bevindt zich op de tweede verdieping van woonboulevard Westpoort. Het ligt pal aan het parkeerdek waar je gratis kunt parkeren. Zo als bij vrijwel alle wereldkeukens kun je ook hier kiezen uit verschillende tijdsduren, voor 3 uur betaal je als volwassene doordeweeks €31,95, kinderen betalen €2 per levensjaar. Prijzen zijn inclusief frisdrank, bier, wijn, koffie en thee.

Het restaurant en personeel

Het zitgedeelte van het restaurant is niet heel bijzonder ingericht maar het ziet er gezellig uit. Er is aandacht aan besteed, het is schoon en het lijkt geen vreetschuur. De presentatie van het eten was wat kaler en niet echt opgeleukt; het eten lag veelal in grote rode bakken en aan de presentatie was weinig gedaan. Het personeel was zeer vriendelijk

Het eten

Zoals ik al aangaf, vind ik het niet echt een wereldrestaurant. Ze hebben wel wat andere dingen naast Aziatische gerechten maar heel uitgebreid is dat niet. Toch ga ik alles even langs en bespreek ik per ¨keuken¨ wat we er van vonden. Ik kan wel meteen zeggen dat het gros van de gerechten er al een dag leek te liggen. We waren er op een extreem rustig moment en ik snap dat het dan niet rendabel is om alles vers te maken. Echter waren sommige etenswaren compleet uitgedroogd  en in mijn ogen niet geschikt om aan je gasten te presenteren.

Pizza Machiena

Toen ik dit concept zag, liep ik er eigenlijk heel enthousiast op af. Er lagen hier diverse pizza´s maar ook losse punten die je kon beleggen. Deze legde je vervolgens in de machine en dat rolde er dan aan de andere kant gebakken uit. Zo heb je altijd een warme en vers gebakken pizza met de ingrediënten die jij lekker vindt. Helaas waren de pizzapunten helemaal hard en uitgedroogd, net als vrijwel alle ingrediënten. Het concept vind ik geweldig maar de pizza´s heb ik logischerwijs niet geproefd.

Warm buffet

Hier lagen de wat meer standaard dingen zoals frietjes en maiskolven. Ik heb eigenlijk alleen wat krulfrietjes opgeschept, die waren lekker!

Vlees & Vis Vers Bereid

Hier kon je diverse soorten vlees & vis vers laten maken, daar hebben wij geen gebruik van gemaakt.

Alles op de grill

Hier kon je voornamelijk vlees vers laten grillen. Steven heeft biefstukje genomen en die vond hij prima smaken.

Soep & Brood

Hier kan je, zoals de naam al zegt, een aantal soorten soep en broodjes eten. Ze hadden niet echt bijzondere dingen maar de stokbroodjes waren in elk geval lekker vers.

Teppan Yaki

Deze kennen we inmiddels wel toch? Op deze bakplaat kun je altijd diverse vlees- en visgerechten laten klaarmaken, wij maakten hier geen gebruik van.

Warm Buffet Azië

Hier kon je kiezen uit een aantal klassieke Aziatische gerechten. Hier schepte ik het een en ander op; voornamelijk gerechten met groente. Alles smaakte vers en was goed op temperatuur, lekker!

Traditionele Chinese Bereidingswijzen

Hier heb ik niet heel uitgebreid gekeken omdat het een beetje in een hoekje zat en ik werd afgeleid door de sushi er tegenover. Volgens mij waren dit gewoon van die bakken waar je zelf ingrediënten uit kon scheppen om ze vervolgens te laten wokken met een sausje. Ik weet dat veel mensen hier dol op zijn maar bij een wereldrestaurant kies ik meestal voor de andere gerechten, ik heb hier dus niks van geprobeerd.

Salades

De saladebar vond ik een klein dieptepunt. Hier lagen diverse salades, rauwkost en vis. Veel van de etenswaren zagen er uitgedroogd en oud uit. Zo waren de gevulde eitjes bijvoorbeeld helemaal donker geworden met zo´n korstje en waren de groentes en vis droog. Ik durfde het niet aan om hier iets van te proberen.

Sushi

Wat mij betreft de highlight van dit restaurant. Er was veel keuze qua sushi en alles zag er goed en vers uit. De smaak was top, echt ontzettend goede sushi. Ik zou zelfs zeggen één van de lekkerste sushi die ik tot nu toe geproefd heb. Als sushi liefhebber, ben je hier zeker in je element.

IJsco´s

Hier vond je een vriezer met diverse soorten schepijs. De vriezer leek niet echt schoongemaakt en was vrij rommelig, het ijs was prima maar niet per sé heel lekker. Niet heel veel mis mee maar die vriezer mogen ze wel wat netter houden; zeker als er maar een paar tafels in het restaurant bezet zijn en de troep dus nog van gister lijkt te komen.

La Creperie

Altijd goed; hier kon je onder andere verse poffertjes en crepes laten maken die je vervolgens aanvulde met bijvoorbeeld ijs en warme kersen. Ik bestelde hier een crepe die ik vol gooide met die warme kersen, ijs én slagroom. De crepe was lekker dun gebakken en goed van smaak en zo´n combinatie van toetjes is natuurlijk altijd goed.

Desserts

Hier stond een kleine vitrine met wat gebakjes en andere soorten toetjes, er was niet heel veel keus. De cakejes en toetjes zagen er heel erg droog uit dus ik heb uiteindelijk maar één kokos/chocolade gebakje op, die was lekker. Meer durfde ik simpelweg niet te proeven omdat het er niet zo aantrekkelijk uit zag en uitgedroogd was.

Bar

Bij de bar kon je drinken halen en er stonden smoothies en slushpuppies. Qua smoothies stonden er twee glazen waar ik niet heel veel zin in had dus wij hebben alleen gebruik gemaakt van de flesjes drinken.

Eindoordeel ADAMS Wereldkeuken

Wij zijn niet laaiend enthousiast. De dingen die we aten waren heel lekker maar we vonden de keuze wat beperkt en veel gerechten echt veel te uitgedroogd en oud ogen. Ik vind het lastig om dit te schrijven want de online reviews over ADAMS zijn veelal positief en ik denk dat wij echt op een verkeerd moment zijn gekomen. Ook wil ik niet een bedrijf in diskrediet brengen maar wel eerlijk blijven; een review houdt nou eenmaal in dat ik mijn ervaring beschrijf en niet die van anderen. Als ik alleen nog maar positieve reviews ga plaatsen, vind ik dit geen eerlijke en betrouwbare bron meer. Echter vind ik ook dat je als restaurant te alle tijde goed eten moet serveren. Nu wil ik best met iets minder genoegen nemen als ik duidelijk zie dat het extreem rustig is, maar ik betaal ook voor het eten en sommige dingen konden echt niet. Ik schrijf ADAMS Wereldkeuken niet helemaal af en ik denk dat je er op een drukke dag prima heen kunt gaan, echter zou ik zelf niet nog een keer gaan. Niet per se door het gebrek aan vers eten maar ook omdat ik het niet als wereldkeuken zou bestempelen (waar ik graag heen ga) maar als wok plus. Zin in goede wok met wat extra´s en tijd in het weekend? Dan kun je wat mij betreft prima gaan omdat er online genoeg positieve ervaringen te vinden zijn.

Welk restaurant moeten we de volgende keer gaan testen?

*Het bezoek aan dit restaurant heeft plaatsgevonden vóór de corona maatregelen. Omdat veel restaurants het erg moeilijk hebben gehad de afgelopen maanden, wilde ik niet tijdens deze periode een kritische review plaatsen en heb ik daarom dus even gewacht.

**Ik heb contact opgenomen met ADAMS om onze ervaring te bespreken en om eventueel uitleg bij te voegen in dit artikel, echter hebben zij niet gereageerd op mijn mails.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Ricardo

  Als je gaat testen moet je alles of bijna alles testen en niet bij minimaal drie belangrijke items schrijven dit hebben wij niet geprobeerd.

  augustus 29, 2020 at 11:28 am Reply
  • Mira Ennen

   Voel je vooral vrij om het in een eigen blog op de manier te doen die jij perfect vind! Ik ga niet geforceerd dingen proeven die me totaal niet aanspreken, overigens zijn de meningen over wat belangrijke items zijn nogal verschillend per persoon:)

   augustus 31, 2020 at 9:23 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.