succesvol bedrijf

Business Academy | Deze gewoontes maakten van mijn bedrijf een succes!

juni 2, 2022

Ik durf mijn bedrijf een succesvol bedrijf te noemen. Ik kan er van leven op de manier hoe ik dat wil en heb nooit geldzorgen. Succes zit voor mij niet in een dure auto of een merktas maar in gelukkig zijn, geen zorgen over rekeningen hebben, genieten en plezier hebben in mijn werk. Succes is natuurlijk voor iedereen anders, ik denk dat het het meest belangrijk is om je te focussen op wat voor jou belangrijk is en daarvoor te gaan. Bij succesvol ondernemen, kan het aanleren van gewoontes je enorm helpen. Gewoontes zorgen voor verandering en consistentie en consistentie zorgt weer voor resultaten. Om succesvol te zijn, op welke manier dan ook, heb je resultaten nodig. Wat die resultaten zijn; is weer afhankelijk van wat voor jou succes is. In dit artikel deel ik een aantal gewoontes die ik heb aangeleerd en waarvan ik denk dat ze me geholpen hebben bij het succesvol maken van mijn bedrijf.

Laat je inspireren

Volg mensen die verder zijn dan jij, meer weten dan jij en die ervoor zorgen dat je meer wilt doen en wilt groeien. Door je (digitaal) te omringen door mensen die eraan bijdragen dat jij je doelen wilt bereiken, hou je je focus en weet je wat je wilt. Ik vind het enorm inspirerend om leuke ondernemers en positieve persoonlijkheden te volgen. Dit helpt met met het groeien van mijn bedrijf, met dromen over wat ik wil en mezelf ontwikkelen.

Plan!

Plan niet alleen op korte termijn maar denk ook na over wat je over een jaar wilt doen of bereikt wilt hebben. Voorbereiding = resultaat. In mijn beleving kun je niet naar iets toe werken als je niet helder hebt wat je wilt. In doelen is er geen goed of fout dus welk doel je ook stelt; het helpt altijd zolang je het maar concreet maakt. Ik hou van spontaan werken en spontane plannen maar denk ook altijd vooruit. Ik vind het zelf prettig om in cijfers te denken en daar doelen aan te koppelen maar ook als cijfers je juist afschrikken, zijn er prima doelen te bedenken. Als ik helder heb wat ik wil bereiken, maak ik een concreet plan met hoe ik dat ga bereiken en tot nu toe is dat ook altijd gelukt. Plannen helpt echt om die focus scherp te houden en je tijd niet te verdoen aan nutteloze dingen.

Investeer

Ik heb het al heel vaak gezegd maar investeren is echt essentieel voor een succesvol bedrijf. Waardevolle informatie en begeleiding kost nou eenmaal geld; het scheelt je namelijk jaren aan experimenteren. Ik hoor regelmatig mensen die mijn traject (of die van iemand anders) niet willen omdat ze €2000 te veel geld vinden. Maar wat als die €2000 ervoor zorgt dat je binnen een jaar kunt leven van je bedrijf in plaats van 10 jaar te experimenten? Hoe duur is het dan nog? Door geld te investeren (bij de juiste mensen) koop je als het ware een stukje van hun kennis en ervaring en hoef je niet jarenlang zelf alles te proberen en uit te zoeken. Zie niet alleen geld als een investering maar ook tijd; wie succesvol wilt worden; zal daar tijd in moeten steken. Als je bodybuilder wilt worden en elke week een halfuurtje gaat roeien in de sportschool, zul je je doel niet bereiken. Iets bereiken kost nou eenmaal een investering van tijd en/of geld.

Laat je niet beïnvloeden

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk maar probeer je écht niks aan te trekken van de mening van anderen. We hebben vaak van alles te zeggen over het succes van een ander maar probeer je daar niks van aan te trekken. Het is jouw bedrijf, jouw leven en jouw succes. Zolang je niemand kwaad doet, heeft niemand iets te zeggen over de manier waarop jij succes wilt vormgeven. Als je 3 Tesla’s wilt kopen; prima. Als je dolgelukkig bent als je boodschappen kunt doen zonder naar prijzen te kijken: ook helemaal prima. Succes is geen vaststaand iets en ook niet generiek meetbaar, ga dus voor je eigen doelen en wensen en laat je niet afleiden door wat iemand anders vindt.

Focus

Focus je op je doelen, op wat je wilt en op de strategie die je bepaald hebt om te bereiken wat je wilt. Alleen door je te blijven focussen en te blijven volhouden, ga je groeien, Als je opgeeft, ben je weer terug bij af. In mijn beleving kun je nooit iets fout doen, behalve opgeven. Fouten maken zorgt ervoor dat je blijft leren en zolang je niet opgeeft, ga je altijd de goede kant op.

Tot slot

Op social media kunnen we best wel beïnvloed worden door anderen en denken dat het op een bepaalde manier hoort. Coaches strooien met hoge bedragen en je lijkt online niet meer mee te tellen als je niet minimaal een ton omzet per maand. Laat je niet vertellen dat je pas succesvol bent met die ton als dat niet past bij wat je wilt. Als een succesvol bedrijf voor jou wel een ton omzetten betekent, dan zou ik er lekker voor gaan. Als jij veel gelukkiger wordt van maar 2 dagen werken en het vooral belangrijk vindt dat je rond kunt komen; doe je ding. Ik ben zelf wel fan van hoog inzetten en ambitieuze doelen stellen maar nog meer fan van ondernemen op een manier die bij jou past want elk mens is nou eenmaal anders.

*Disclaimer: ik vind coaches absoluut fantastisch en ben heel blij dat ze bestaan. Ik ben iets minder fan van mensen die zich voordoen als professionele coach terwijl ze één keer een boek over persoonlijke groei hebben gelezen.

Wil je een kijkje achter de schermen bij mijn leven als ondernemer? Volg me dan op Instagram!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.