origineel blijven als blogger

Business | Origineel blijven als blogger? Zo doe je dat!

juli 1, 2019

Omdat er zo ontzettend veel blogs zijn kan origineel blijven als blogger best lastig zijn. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen; ik denk dat écht origineel blijven voor 90% van de blogs onmogelijk is. In dit artikel geef ik je wat tips om toch zo origineel mogelijk te blijven.

Origineel blijven als blogger

Je wilt natuurlijk graag origineel blijven als blogger. Er zijn zoveel blogs dat je op zoek gaat naar unieke dingen die maken dat jij opvalt. Er zijn echter wereldwijd zo veel blogs en bijna alles is wel een keer gedaan. Ik ben zelf niet per se bezig met originaliteit. Dit bedoel ik als volgt: ¨ik denk niet na of ik écht unieke content maak waar nog nooit iemand over geschreven heeft¨. Ik blog niet over hele unieke onderwerpen, net als veel anderen. Als ik totaal nieuwe onderwerpen wilde bespreken; kwam er waarschijnlijk maar één artikel per jaar online. Zelf probeer ik origineel te blijven door onder andere mijn foto’s en de manier waarop ik schrijf. Het is niet zo dat het me niet boeit als ik er later achter kom dat mijn blog tot niet origineel was. Ik vind het alleen geen focuspunt omdat er zo extreem veel blogs zijn.

Kopieer NOOIT

Dit lijkt misschien een open deur maar ik zie helaas nog regelmatig bloggers die letterlijk (ik maak geen grap) artikelen en foto´s kopiëren van andere sites. Ook heb ik wel eens artikelen voorbij zien komen die qua inhoud en opbouw wel erg veel toevalligheden hadden met een post van mijn hand.. Over dezelfde onderwerpen schrijven en je laten inspireren door anderen is absoluut niet erg. Maak alleen wel je eigen artikel en kopieer geen inhoud. Wil je toch graag iets overnemen, om welke reden dan ook, overleg met je bron en plaats een link.

Doe je eigen ding

Begin geen blog over high end make-up omdat je denkt dat dat veel lezers oplevert terwijl je favoriete merken eigenlijk Essence en Catrice zijn. Als je doet wat jij leuk vindt, blijf je oprecht en ben je origineler. Iets doen wat je niet 100% leuk vindt hou je nooit vol zonder iets te veel inspiratie te moeten zoeken bij anderen.

Lees niet te veel vergelijkbare blogs

Het is voor de hand liggend om blogs te lezen die vergelijkbaar zijn met die van jou, jullie interesses zullen waarschijnlijk overeen komen. Probeer deze blogs echter even te vermijden op de dagen dat je zelf aan het schrijven bent. Onbewust nemen je hersenen zo veel informatie op dat de kans groot is dat je vergelijkbare artikelen gaat schrijven. Door blogs te lezen die totaal niet overeenkomen met die van jou, waait er een frisse wind door je gedachten en doe je meer originele inspiratie op.

Doe meer van wat goed gaat

Als je vaak complimenten krijgt over je hilarische grappen in je teksten, ga daar dan mee door en gooi er een grapje extra in. Als je veel goeds hoort over je foto´s, leg daar dan je focus op. Maak van je sterke punt ¨jouw ding¨ waarmee je je onderscheidt van andere blogs. Door te doen waar je blijkbaar goed in bent, val je op én ben je origineler.

Doe iets kleins anders dan de rest

Als je over redelijk algemene onderwerpen schrijft of bijvoorbeeld beauty reviews maakt, heb je niet echt het wiel uitgevonden. Probeer je blogs een originele touch te geven door iets kleins helemaal anders te doen. Maak bijvoorbeeld je swatches in je vorm van je voorletter, gebruik eigen illustraties of doe iets geks met je foto´s.

Tot slot

Even een kleine disclaimer; ik claim absoluut niet mega origineel te zijn. Echter denk ik wel dat ik de dingen op mijn manier doe en die werkt zowel voor mij als mijn lezers. Anders waren jullie niet met zo veel en vond ik mijn werk niet zo leuk. Ik ben er van overtuigd dat je het meest origineel blijft door je passie achterna te gaan en de dingen te doen die jij oprecht leuk vindt. Het maakt niet uit als 100 andere bloggers die dingen ook leuk vinden, jij bent een ander persoon met een andere blog. Ook; streef niet naar 100% originaliteit, dat is bijna niet haalbaar. Moraal van dit verhaal: doe wat je leuk vindt.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

13 Comments

 • Anne

  Interessant onderwerp! Ik denk dat ik vooral origineel blijf doordat ik alleen blijf bloggen over dingen waar ik over wil schrijven. Van alle kanten krijg ik de tip om meer op een niche te focussen, maar dat past gewoon echt niet bij me.

  Overigens is originaliteit ook niet alles, ik vind het bij jouw blog ook gewoon heel prettig dat-ie zo betrouwbaar is: niet alleen dat ik jouw mening vertrouw, maar ik kan er ook van op aan dat alle foto’s mooi zijn, er meerdere artikelen per week online komen, en alle informatie lekker duidelijk is!

  juli 1, 2019 at 11:15 am Reply
  • Mira Ennen

   Ah dit is zo lief, dankjewel! Niche wordt inderdaad vaak als tip gegeven, ik ben zelf ook wel meer van de verschillende onderwerpen maar dat weet je inmiddels wel haha!

   juli 1, 2019 at 1:19 pm Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik hou van blogs met een eigen gevoel erin. Het erin stampen van persberichten is iets wat ik niet vaak doe, ik plaats alleen wat ik zelf echt leuk vind.
  En ja, foto’s vind ik net zo belangrijk als tekst!

  juli 1, 2019 at 5:43 pm Reply
 • Jouvence.nl

  Alleen dingen posten waar ik echt blij van wordt en waar ik 100% achter sta.

  juli 9, 2019 at 12:23 pm Reply
 • Mandy

  Hele goede tips! Ik doe eigenlijk alles hier van wel. Ik plaats gewoon waar ik mezelf goed bij voel en daarbij probeer ik zo orgineel mogelijk te zijn

  juli 9, 2019 at 10:35 pm Reply
 • Kreanimo

  Dicht bij jezelf blijven vind ik echt super belangrijk. Ik heb een heel eigen schrijfstijl. Of ten minste, dat krijg ik vaak te horen…

  juli 10, 2019 at 5:50 am Reply
 • Nicole Orriëns

  Ik weet het eigenlijk niet. Ik schrijf meestal over alles wat ik me afvraag of interessant vind, en dan hoop ik er maar het beste van ; )

  juli 10, 2019 at 10:34 am Reply
 • Skincarebynaomi

  Helemaal waar! Ik heb gelukkig best originele onderwerpen, omdat vele mensen nog niet veel weten over bepaalde huidaandoeningen. Ik merk ook dat dit wel mijn beste artikelem zijn, ook omdat hier mijn meeste interesse ligt.

  juli 10, 2019 at 11:02 am Reply
 • Marsha

  Goeie tips! Vind het soms best moeilijk om origineel te zijn omdat echt bijna alles al wel een keer door iemand gedaan is.

  juli 10, 2019 at 11:37 am Reply
 • Bianca

  Ik publiceer voornamelijk beauty reviews en overal zie ik steeds dezelfde PR reviews online komen. Daar wilde ik vanaf dus shop ik zelf heel veel producten, dat is denk wel mijn manier om origineel te blijven x

  juli 11, 2019 at 10:49 am Reply
  • Mira Ennen

   Jaa dat is een goede inderdaad!

   juli 11, 2019 at 10:55 am Reply
 • hippiemeisje

  Ik vind dit heel goede tips, dat meen ik.
  Ik kreeg laatst de vraag om advies van een beginnende blogger …. Ik zei vooral “blijf trouw aan jezelf, laat je niet leiden door statistieken en bezoekers. De mensen die je willen volgen zullen dat wel doen.” Ik denk dat je dan sowieso heel erg origineel blijft… 😉

  juli 11, 2019 at 11:06 am Reply
 • Marion

  Ik probeer origineel (of net een beetje anders te zijn) door mijn eigen insteek, door ook dieper op een onderwerp in te gaan maar ook door kritisch te zijn. Ik belicht daarom niet alleen de voordelen van een product, maar kijk ook naar de nadelen. Op deze manier probeer ik mij een beetje van andere blogs te onderscheiden,

  juli 11, 2019 at 11:24 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.