instagramfoto´s

Business | Je Instagramfoto’s makkelijk scherper maken

maart 23, 2021

Instagram doet onze foto´s vaak geen goed en de kwaliteit heeft echt wel wat te lijden op dit platform. Als je je Instagramfoto´s met een professionele camera maakt heb je er een beetje last van maar met een mindere camera of een smartphone, kunnen je foto´s vaak veel minder scherp lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Gelukkig is daar een extreem makkelijk trucje voor dat ik je in dit artikel uitleg.

De kwaliteit van je foto’s

Natuurlijk is de kwaliteit van je foto´s niet het enige waar het om draait maar Instagram is natuurlijk wel een visueel platform en dat betekent dat we er graag iets moois zien. Ook is het natuurlijk zonde om onnodig mindere kwaliteit te plaatsen terwijl dit in een paar seconden opgelost kan zijn. Je hoeft voor dit trucje geen extra apps te downloaden, het kan gewoon in Instagram.

instagramfoto´s

Stap 1

Upload je foto zoals je dat normaal ook zou doen en klik rechts onder in het scherm op bewerken.

instagramfoto´s

Stap 2

Scroll helemaal naar rechts tot je de omgekeerde driehoek onder ´Scherpstellen´ ziet, klik op die driehoek.

Stap 3

Verschuif de balk voor het gewenste effect. De foto op dit voorbeeld is met een professionele camera gemaakt en vrij scherp, ik kom dan vaak bij een getal in de 40 uit hoe ik het mooi vind. Op groot scherm vind ik het wat te veel, maar omdat de meeste mensen Instagram op hun telefoon bekijken, hou ik dit toch aan.

Het verschil

Links is de foto nog niet bewerkt, rechts is de scherpte aangepast. Je ziet dat de details en lijntjes van Casper wat duidelijker zijn.

Tot slot

Hoe ver je de balk moet slepen, hangt af van heel veel factoren. Natuurlijk speelt persoonlijke smaak mee maar ook de kwaliteit van de camera, de belichting en het onderwerp. Experimenteer dus vooral en kijk hoe jij het het mooiste vindt uitkomen. Let op dat je je foto niet te veel verscherpt, dan lijkt de kwaliteit vaak juist slechter, kortom: experimenteren maar! Ik hoop je bij deze in elk geval een makkelijk en snel trucje geleerd te hebben om de kwaliteit van je Instagramfoto´s wat te verhogen!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.