Instagram verbeteren

Business | Instagram tips: hier heb je er 25!

december 6, 2022

Dagelijks krijg ik mailtjes en DM´s met de vraag om Instagram tips. Nou zijn veel tips persoonlijk en van veel factoren afhankelijk, daarom heb ik het Adviesgesprek ontwikkeld. Natuurlijk zijn er ook basis Instagram tips die voor (bijna) iedereen toepasbaar zijn, bij deze een lijstje!

1. Kies voor een aansprekende profielfoto, bij voorkeur altijd van jezelf.
2. Zorg dat mensen zich in je herkennen. Nu doe je dat in mijn ogen het beste door gewoon oprecht jezelf te zijn. Deel ook eens dingen waar je tegenaan loopt en niet alleen perfecte plaatjes, dat maakt je meer relatable.
3. Gebruik hashtags bij de foto, niet te grote maar ook niet te kleine. In dit artikel lees je daar meer over.
4. Laat oprechte reacties achter bij accounts die je aanspreken.
5. Zorg dat je biografie in orde is, in dit artikel lees je daar meer over.
6. Vermijd te veel selfies en spiegelfoto´s en streef naar unieke en inspirerende content.
7. Maak geen boek van je caption en maak lange captions makkelijker leesbaar door witregels en/of emoji´s toe te voegen.
8. Gebruik een preset om je foto´s in dezelfde sfeer te houden.
9. Hou je handle (Instagramnaam) eenvoudig en vermijd dingen als xx_ of allerlei puntjes. Je voor- en achternaam heeft altijd de voorkeur.
10. Zet je Instagram niet op privé. Klinkt misschien als een rare tip maar ik krijg vaak vragen van accounts die willen groeien maar wel op privé staan. Doe dit niet als je wilt groeien/geld verdienen maar maak eventueel een extra privé accounts aan als je daar behoefte aan hebt.
11. Vermijd gesponsorde content waarbij je een shampoofles naast je hoofd houdt en een selfie maakt. Het is geen Tell Sell, wees een beetje creatief.
12. Hetzelfde geld voor producten ontvangen. Zeg niet overal ja op en besef je dat je met spullen de huur niet kunt betalen. Ook komt het vreemd over als je overal ja op zegt en alles aanprijst, je betrouwbaarheid valt dan weg.
13. Denk na over je uitstraling. Wat wil je dat bedrijven, nieuwe klanten of potentiële volgers zien als ze jouw profiel ontdekken?
14. Vergeet niet om stories te gebruiken, dit kan je account een enorme boost geven.
15. Vermijd publiekelijk merken of mensen afzeiken, probeer je toon positief te houden.
16. Stel een vraag in je caption om reacties uit te lokken.
17. Reageer op reacties, desnoods met alleen maar een like.
18. Hoe veel volgers je ook hebt, voel je nooit te goed om te reageren op berichten en vragen te beantwoorden. Ook als het in jouw ogen een domme vraag is; niet iedereen heeft 10 jaar ervaring.
19. Vermijd het houden van winacties waarbij mensen tig stappen moeten volgen. Doe je de winactie voor jezelf of wil je oprecht wat weg geven? Natuurlijk mag je er iets voor terug vragen maar ik verbaas me soms wat je tegenwoordig allemaal moet doen om iets te winnen.
20. Vergeet niet om alle zichtbare bedrijven en merken te taggen in je post. Dit zorgt voor meer bereik en soms zelfs nieuwe samenwerkingen.
21. Wees aardig. Ongevraagd overal je negatieve mening achter laten slaat in mijn ogen nergens op. Natuurlijk kun je iemand ergens op aanspreken als je echt ergens mee zit maar continu kritiek op iedereen leveren is voor niemand leuk.
22. Geef een beetje liefde terug. Als iemand je volgt of je foto´s liked, doe dat dan terug. Als je het alleen uit vriendelijkheid doet en niet heel geïnteresseerd bent in de account van diegene, dan kun je hem of haar altijd dempen. Deze persoon verschijnt dan niet meer in je tijdlijn maar je volgt diegene wel.
23. Deel geen 20 shout-outs in je story. Niemand gaat al die accounts bekijken als het er zo veel zijn en het is alleen maar irritant.
24. Hetzelfde geldt voor stories delen waar je in genoemd bent. Als je een winactie houdt en tig mensen taggen je op een dag, dan heeft het nul toegevoegde waarde voor je volgers om al die stories te gaan delen.
25. Kijk af en toe naar je statistieken. Je hoeft er niet continu mee bezig te zijn maar zien waar je volgers vandaan komen en leren welke tijden het beste werken kan je account ten goede komen.

Heb jij iets aan deze Instagram tips? Mocht je persoonlijk advies nodig hebben, dan mag je altijd contact opnemen voor een adviesgesprek én ik vind het leuk als je me volgt op Instagram!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • Sam Ashton

  Super handige tips! Heb de blog gelijk opgeslagen.

  april 17, 2020 at 10:47 am Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel!

   april 20, 2020 at 9:03 am Reply
 • Tineke

  Kijk, dit zijn nou tips waar ik wat aan heb. Ik ben de laatste tijd niet zo actief geweest op Instagram, maar ga hier zeker mee aan de slag.
  liefs

  april 17, 2020 at 11:20 am Reply
 • Joyce - SomedayTodayNL

  Vooral de tip voor de winactie vind ik een hele goede. Als ik tegenwoordig die waslijsten zie, denk ik al van laat maar. Zonde!

  april 17, 2020 at 12:10 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.