handige apps

Business | Handige apps voor bloggers & zzp´ers

september 9, 2019

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash.
Als blogger en/of zzp´er zijn er best wel wat handige apps te vinden die je kunnen helpen bij het runnen van je blog, social media kanalen en onderneming. Ik beschrijf hier onder een aantal apps die ik gebruik en vertel wat ik er handig aan vind. Sidenote: ik gebruik momenteel een iPhone 6, de meeste apps zijn ook beschikbaar voor Android.

Drive

Ik ben groot fan van Google Drive en gebruik ´m op mijn telefoon vooral voor foto´s en facturen. Foto´s kan ik zo gemakkelijk via Drive opslaan om op Instagram te plaatsen en facturen sleep ik van het ¨onbetaald¨ mapje naar het ¨betaald¨ mapje. Op deze manier hoef je voor simpele zaken als een foto opslaan of een factuur verwerken niet je laptop open te klappen en heb je al je documenten makkelijk bij de hand.

BTW Berekenen

In de app kun je gemakkelijk je factuurbedrag invullen, de app zegt dan hoeveel BTW je mag berekenen. Ideaal als je zelf niet aan de slag wilt met een rekenmachine of slecht bent cijfers.

Bank App

Ik vind een bank-app ideaal. Zo kan ik makkelijk controleren of mijn betalingen zijn binnengekomen en hou ik ook overzicht over mijn andere producten. Ik raad je sowieso aan om voor al je financiële producten apps, indien mogelijk, te downloaden omdat deze vaak op een simpele manier alles wat loopt laten zien. Ook als je bijvoorbeeld een hypotheek voor zzp’er hebt of verzekeringen; hou overzicht via apps!

Paginabeheer

Via de normale app van Facebook, heb je niet alle functies voor je pagina (let op: niet je persoonlijke profiel). Ik plaats mijn blogs altijd op de Facebookpagina van Mira Tells en plan ze dan ook meteen in voor een maand later. Via de app Paginabeheer kan ik dit heel makkelijk en snel doen en zie ik ook welke berichten er allemaal al klaar staan.

WordPress

De app van WordPress vind ik fijn voor snelle aanpassingen (bijvoorbeeld een spelfoutje) en het beheren van reacties. Ik gebruik ´m zelf eigenlijk niet voor andere doeleinden maar er zijn best veel functies beschikbaar.

Foto bewerk apps

Ik heb talloze apps op mijn telefoon staan om foto´s te bewerken en stories te maken. Onderstaat degenen die ik momenteel het meeste gebruik met een korte omschrijving.

PicMonkey

Via de laptop een geweldige tool voor het makkelijk bewerken van je foto´s. Op je telefoon een handige manier om bijvoorbeeld je logo in een foto of story te plaatsen.

Lightroom

Geweldige app als je al je foto´s op Instagram dezelfde uitstraling wilt geven. Met Lightroom kun je presets opslaan (en maken) om vervolgens je foto´s met één klik te bewerken.

Canva

Canva gebruik ik op dit moment veel voor stories. Ze hebben veel gratis templates die makkelijk je eigen draai kunt geven, leuke app om je stories een beetje mooier te maken.

Wat vind jij handige apps voor je blog of onderneming?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Mariska

  Voor mijn facturen gebruikte ik (en ga ik weer gebruiken) MoneyBird, die is zoooo fijn! Echt een aanrader 🙂

  september 9, 2019 at 6:14 pm Reply
  • Mira Ennen

   Oh leuke tip, dankjewel 🙂 Ik ga m meteen bekijken morgen!

   september 9, 2019 at 8:22 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.