grafische opleiding

Business | Grafische vormgeving als ondernemer

mei 7, 2020

Als ondernemer en zeker als blogger ga je te maken krijgen met grafische vormgeving. Nu kun je dat deels zelf doen maar ik merk zelf echt wel verschil met ¨echte¨ ontwerpers, er zijn niet voor niks opleidingen voor natuurlijk.

Grafische vormgeving als ondernemer

Als ondernemer wil je natuurlijk een mooie site, een logo, visitekaartjes, visuals voor social media en wellicht nog andere producten. Zeker als online ondernemer is alles wat er online van jou zichtbaar is, je visitekaartje. Niks staat zo slordig als een rommelige site en slecht uitgedachte visuals. Grafische vormgeving is dus essentieel en draagt bij aan jouw online succes. Zeker als starter heb je vaak maar één kans en kan slecht ogend ontwerpwerk je imago schaden. Goedkoop is duurkoop dus, ook hier.

Alles zelf doen

Ik ben iemand die graag alles zelf wilt doen. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en zo ging ik jaren geleden ook zelf aan de slag met het ontwerpen van een logo, een website en andere zaken. Nu zijn er tegenwoordig talloze programma´s en apps waarmee je een heel eind komt maar ik merkte toch verschil met dingen die ik liet ontwerpen. Professionele vormgevers hebben toch een totaal andere kijk op combinaties en compositie en dat verschil zie je echt terug. Een leuke story ontwerpen gaat nog wel maar als je aan de slag wilt met een professioneel ogend e-book, een website of een logo kom je als amateur vaak toch kennis en inzicht te kort.

Handige apps en sites

Als je graag zelf aan de slag wilt dan vind ik de volgende apps en sites fijn voor beginners zoals ik met weinig kennis omtrent ontwerpen:

  • In Canva zijn de mogelijkheden eindeloos, zo maakte ik er mijn e-book en gebruik ik regelmatig de story templates die hier te vinden zijn.
  • Unfold is een vrij eenvoudige app waar je mooie stories mee kunt maken.
  • De app Mojo biedt meer mogelijkheden en je maakt er onder andere prachtige stories mee.
  • PicMonkey is een betaalde website die naast ontwerpmogelijkheden ook veel opties biedt om foto´s te bewerken, ik ben fan.
  • Photoshopboek. Photoshop is best een ingewikkeld programma als je het niet kent, hier kun je er gratis meer over leren.

Grafische opleiding

Natuurlijk kun je ook gaan voor een grafische opleiding of cursus. Jezelf verbeteren komt je onderneming altijd ten goede en scheelt op de lange termijn geld omdat je niet meer iemand anders in hoeft te huren. Voor mij zou dit zeker wat zijn omdat ik het leuk vind om mezelf zo breed mogelijk te ontwikkelen.

Verdien jij nog geen fulltime salaris met je blog maar wil je dat wel? Check dan mijn Boost je Blog cursus!

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.