goede titels

Business | Goede titels voor je artikelen? Zo doe je dat!

maart 15, 2021

Natuurlijk moeten je artikelen inhoudelijk goed zijn maar ook de titel is ontzettend belangrijk. De titel is het eerste wat potentiële lezers zien én het helpt mee met de beslissing of ze iets gaat lezen of niet. In dit artikel leg ik uit hoe jij goede titels voor je artikelen maakt.

Geen clickbait!

Natuurlijk mag je mensen een beetje lokken of nieuwsgierig maken maar hou het wel eerlijk. Lok ze niet naar je site door in je titel te zetten ¨zo verdiende ik €10.000¨, als je ¨maar¨ €100 hebt verdient. Zorg dus dat datgene waarmee je lokt, ook daadwerkelijk in het artikel te vinden is.

Kort maar krachtig

Hou je titels kort maar krachtig en specifiek. Voor alle info heb je in je artikel nog zat ruimte en de titel is vooral bedoelt om de lezer snel en duidelijk te informeren over het onderwerp van je artikel.

Denk aan de SEO

Buiten de andere details, is het ook belangrijk dat je titel SEO-proof is. Zorg er voor dat de keyphrase van je artikel in de titel voorkomt, het liefst helemaal aan het begin.

Beloof iets

Beloof een resultaat in je titel (mits je dat resultaat waar maakt natuurlijk). Zo lees je in de titel van dit artikel je dat je hier tips rondom de titels van je artikelen gaat vinden en dat is ook daadwerkelijk het geval. Andere voorbeelden van beloftes in de titel:

  • 10 tips voor een schoner huis
  • Meer bezoekers op je site? Zo doe je dat!
  • Zo raakte ik van mijn suikerverslaving af

Benoem de aantallen

Als je tips geeft, benoem dan hoe veel dat er zijn. Als je zegt 10 tips te gaan geven, is de kans groter dat mensen klikken want tussen 10 tips, zit vast wel wat nuttigs. Als je heel weinig tips hebt (wat ik afraad), zou ik het cijfer juist weglaten uit de titel. Nu vind ik sowieso dat je geen artikel met tips moet schrijven als je er maar 3 hebt, maar dat is weer een ander onderwerp.

Stel een vraag

Maak je titel vragend, dan klikken mensen eerder omdat onze hersenen nou eenmaal zo werken dat we vragen graag willen beantwoorden. Als je de vraag aanvult met een belofte, geldt uiteraard weer dat je dat antwoord of die belofte wel moet opnemen in je artikel. Enkele voorbeelden:

  • Hoe schrijf je een goed artikel?
  • Je belastingaangifte lastig? Nee hoor!
  • Je blog promoten? Ik geef je 10 tips!

Check, check, dubbelcheck!

Check je titel op spelfouten om te voorkomen dat mensen daarop afhaken. Artikelen checken we meestal (hoop ik) wel maar de titel wordt nogal eens vergeten, heel belangrijk dus!

Succes met schrijven!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.