canva tips

Business | Canva tips: dit zijn leuke visuals!

december 9, 2022

Ik ben groot fan van Canva. Ik vind het absoluut één van de betere gratis sites die ik ken op het gebied van dingen ontwerpen en je krijgt er zeker waar voor je (niet betaalde) geld. In dit artikel geef ik je een aantal Canva tips want wellicht kun je er wel meer mee, dan je in eerste instantie dacht.

Canva: gratis versus betaald

Canva is een website (en app) waar je gratis allerlei dingen kunt ontwerpen. Het handige aan Canva vind ik dat er talloze kant en klare ontwerpen te vinden zijn die heel makkelijk aan te passen zijn naar je eigen wensen. Je ontwerpen worden online opgeslagen zodat er er later altijd bij kunt. Canva is in de basis gratis maar sommige elementen (afbeeldingen of vormen bijvoorbeeld) kosten geld en hiervoor kun je credits kopen. Ook kun je een betaald abonnement afsluiten waardoor je onder andere met een team binnen hetzelfde account kunt werken, huisstijlen kunt opslaan en meer opslagruimte hebt. Ik heb zelf alleen ervaring met de gratis variant van Canva en kom tot nu toe niks tekort.

Canva tips

Notificatie

Op Instagram plaatste ik 2 jaar lang bijna dagelijks een story waarin het lijkt alsof je een positieve melding krijgt op je telefoon die je vervolgens moet weg klikken, ik maak deze in Canva. Als je in de zoekbalk zoekt naar ¨notification¨, vind je allerlei varianten van stories, Instagramposts of andere visuals waarbij je zelf een soort notificatie kunt invullen; erg leuk!

Stories

Ook voor Instagramstories heeft Canva eindeloos veel templates. Ideaal om je stories aan te kleden of mooi in dezelfde stijl te maken. Probeer de templates niet één op één over te nemen maar gooi er lekker je eigen sausje overheen. Zo ogen ze professioneel maar ook origineel. De story templates vind je eenvoudig door het knopje ´Instagram Story´ aan te klikken. Als je een bepaald thema zoekt, kunt in de zoekbalk zoeken naar bijvoorbeeld ´Instagram Story minimal¨ of ´Instagram Story birthday´.

Cadeaubon

Geef je ook wel eens cadeau aan iemand dat niet direct fysiek tastbaar is? Met Canva kun je de meest prachtige cadeaubonnen maken die een stuk gezelliger ogen dan je jaarlijkse Paint-geknutsel. Zoek eens op ´giftcard´ of blader gewoon door alle ontwerpen om iets moois te vinden wat jij kunt omzetten in een cadeaubon.

Bedrijfsplan

Ook leuke templates om in te vullen zijn eenvoudig te maken met Canva. Kijk of je een voorbeeld kunt vinden met verschillende blokjes en vakken (zoek bijvoorbeeld op ¨schedule¨) en maak de template af zoals jij dat wilt. Ik maakte bijvoorbeeld onlangs een Bedrijfsplan voor Bloggers die je gratis kunt downloaden in de shop.

Infographics

Infographics zijn plaatjes waarmee een bepaald onderwerp wordt uitgelegd. Heel leuk om in te zetten voor jouw blog of socials en je volgers op een andere manier informatie voor te schotelen. Let bij het uitkiezen van een Infographic (of andere visual) die je wilt aanpassen niet te veel op lettertypes, plaatjes en kleuren maar vooral op de opbouw. Omdat alles zo eenvoudig aan te passen is, is de opbouw eigenlijk het enige wat je aan hoeft te spreken.

Menu´s

Komen er (na corona) vrienden eten en wil je er wat speciaals van maken? Zoek eens naar een menu op Canva, vul je eigen gerechten in en leg op elk bord een kaartje met daarop het mooi vormgegeven menu van die avond. Weinig werk en geeft je etentje zeker een extra touch!

Wil je een gratis pro-element?

Ik ben groot fan van Canva en vind het onmisbaar binnen mijn bedrijf. Ik maak er posts mee voor klanten, voor mijn eigen webshop en schreef er zelfs twee e-books mee. Sommige elementen in Canva zijn betaald maar als je je via mijn link aanmeldt bij Canva, krijgen we beide één gratis pro-element!

Verdien jij nog geen fulltime salaris met je blog maar wil je dat wel? Check dan mijn Boost je Blog cursus!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Linda

  Hihi ik had die notificaties inderdaad in je stories voorbij zien komen. Nu weet ik hoe het zit 😉 leuk en interessant blog weer. Ik moet ook wat vaker Canva gaan gebruiken!

  januari 30, 2021 at 10:45 am Reply
 • Yaika

  Ik ben ook echt fan van Canva. Ik gebruikte het vroeger altijd voor mijn studie. Aangezien ik helaas nog steeds niet kan werken met Adobe Photoshop is dit een prima alternatief. Het is echt super gebruiksvriendelijk. Super tof om te lezen dat jij er gewoon een geheel e-book meegeschreven hebt!

  januari 31, 2021 at 7:42 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.