brandbassador

Business | Hoe ik geld verdien met de Brandbassador app!

juli 15, 2019

Als je me volgt op Instagram of mijn artikelen over online geld verdienen hebt gelezen, komt de Brandbassador app je wellicht bekend voor. Ik ben groot fan van deze app en verdien er honderden euro´s per maand mee. Ik vertel jullie graag alle ins en outs over de app én deel een link waarmee je je kunt inschrijven, dit kan namelijk alleen op uitnodiging.

Wat is Brandbassador?

Brandbassador begon jaren geleden als website, het was toen wat chaotisch en onduidelijk. Sinds een paar jaar hebben ze en goede en overzichtelijke app en ben ik ze echt gaan waarderen. Brandbassor geeft je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij diverse merken, waaronder NA-KD, Hunkemoller en Ideal Of Sweden. Als je je aansluit bij een merk, mag je missies doen. Met deze missies verdien je punten, geld of giftcards. Ook kun je kortingscodes aanmaken voor je volgers, als deze gebruikt worden voor een aankoop, krijg je commissie.

Merken

Er zijn diverse merken aangesloten bij de app, hierboven noemde ik al de meest populaire. Niet iedereen krijg alle merken in de app te zien, dit hangt af van je locatie en aantal volgers. Zie je je favoriete merk niet en denk je wel dat je in aanmerking komt? Een actieve houding is altijd goed en je kunt gerust de Brandbassador klantenservice een bericht sturen of je je mag aansluiten bij het merk.

Ben ik iets verplicht?

Nee, je bent niks verplicht. Je kiest zelf welke missies je wilt doen en ziet dan meteen wat je moet doen en wat je daar voor terug krijgt. Als jij bijvoorbeeld alleen missies wilt doen waar je geld voor krijgt, kun je de missies met punten en giftcards gewoon negeren. Je kunt ook nooit missies doen en alleen maar kortingscodes delen, ze vinden het allemaal prima.

Heb je een paar voorbeelden van een missie?

 • Post een foto op Instagram in ruil voor een gratis product. Dit klinkt niet echt als een goede beloning maar door de commissie die je van je verkopen krijgt, kan het bedrag flink oplopen.
 • Plaats een reactie onder een foto op Instagram en krijg €0.10.
 • Deel je favoriete product in een story en krijg €1 per 100 views.

Zijn er veel missies?

Ja, best wel. Sommige merken plaatsen bijna dagelijks nieuwe missies, andere zijn wat minder actief. Ik kijk zelf een paar keer per week op de app en dan is er eigenlijk altijd wel wat nieuws te doen.

Is de app betrouwbaar?

Ja. Wel vind ik dat je altijd voorzichtig moet zijn met het koppelen van je social media aan een app. Zorg voor tweestapsverificatie en verander je wachtwoord meteen zodra er iets raars is. Ik heb zelf met Brandbassador nooit wat geks mee gemaakt of wat raars gehoord. Ik vind het dus absoluut een betrouwbare app, echter blijft het altijd elektronica en dat kan mis gaan.

Hoe verdien je hier het meeste geld mee?

Voor de missies krijg je meestal kleine bedragen, van €0,10 voor reageren op Instagram tot €20 voor het plaatsen van een story bijvoorbeeld. De bedragen zijn gebaseerd op het aantal volgers dat je hebt, met 100 volgers mag je ook missies doen, echter zijn de beloningen wat minder dan als je 10.000 volgers hebt. Het grote geld zit wat mij betreft in de kortingscodes; deze worden altijd veelvuldig gebruikt waardoor ik commissie krijg. Als je mij volgt op Instagram heb je vast wel eens een foto van een Ideal Of Sweden hoesje of Hunkemoller badpak voorbij zien komen met daar onder een kortingscode. Ik probeer de codes altijd met een leuke foto te delen en niet te spammen en merk dat werkt.

Waarom vind ik de Brandbassador app zo fijn?

Ik vind het erg fijn dat je je kunt aanmelden bij de merken die je aanspreken en dat je zelf missies kunt kiezen. Ook vind ik het erg overzichtelijk wat je moet doen en wat je er voor krijgt. Alles werkt makkelijk, snel en duidelijk en daar hou ik van.

Hoe kan ik ook lid worden van Brandbassador?

Dat kan als je een uitnodiging krijgt van een lid. Bij deze nodig ik jullie graag allemaal uit, je aanmelden kan via deze link. Als je je aanmeldt, kom je in mijn team. Hier merk je zelf helemaal niks van, ik krijg alleen nog een klein percentage van de commissie die jij gaat verdienen. Jij krijgt daardoor niet minder commissie. Het is dus zeker de moeite om zelf ook je vrienden of volgers uit te nodigen via de link die de app je geeft.

Tot slot

Realiseer je dat iets opbouwen met de Brandbassador app, net als met bijna alle andere dingen, even tijd kost. Je gaat hier niet binnen een week honderden euro´s mee verdienen. Dit waren eigenlijk alle vragen die ik het meeste krijg over Brandbassador. Mocht je nog andere vragen hebben dan kun je ze me altijd stellen! Ik beantwoord ze met plezier, echter ben ik geen klantenservice. Voor inlog problemen of andere technische vragen over de app moet je toch echt bij Brandbassador zelf zijn.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

12 Comments

 • Anna

  Interessant artikel! Ik ben volgens mij wel ingeschreven, maar ik heb er nog nooit wat mee gedaan.

  juli 15, 2019 at 9:19 am Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik heb de app ook, maar ik snap er geen bal van! ??‍♀️

  juli 16, 2019 at 8:03 pm Reply
  • Mira Ennen

   Je weet me te vinden voor hulp <3

   juli 16, 2019 at 8:13 pm Reply
 • Yvet

  Interessant … dankje

  juli 19, 2019 at 8:14 am Reply
 • sanne van den berg

  Heb je wel eens geld over laten maken naar jouw bank account, dus eigenlijk is dit betrouwbaar? Ik durf mijn bankgegevens niet zomaar in te vullen.

  juli 1, 2020 at 6:20 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja ze werken met een hele betrouwbare partij! Ik laat elke maand mijn tegoed uitbetalen en nog nooit iets raars gehad!

   juli 2, 2020 at 12:32 pm Reply
 • Zara

  Gebruik je het nogsteeds? Ben pas begonnen hoor alleen verhalen van mensen die ineens geblokt worden en niets uitbetaald kregen

  november 1, 2020 at 7:27 am Reply
  • Mira Ennen

   Ja vrijwel dagelijks eigenlijk en gelukkig nog nooit wat geks meegemaakt of gehoord! Ze geven wel heel duidelijk aan dat je geblokkeerd en verwijdert wordt op het moment dat je likes of volgers koopt maar verder eigenlijk niet.

   november 3, 2020 at 10:42 am Reply
 • Lieke

  Hi! Ik heb een vraagje! Is het ook mogelijk om de giftcards om te zetten in geld ?

  februari 5, 2021 at 12:09 am Reply
  • Mira Ennen

   Nee, dat is niet mogelijk!

   februari 5, 2021 at 11:36 am Reply
 • Lisanne

  Hi Mira! Ik las net op de website van Ideal Of Sweden voor het eerst over Brandbassador. Ik werd nieuwsgierig en na even googelen kwam ik op jouw blog terecht. Wat een fijn artikel is dit! Bedankt voor deze duidelijke uitleg en wat schrijf je leuk! Je hebt er een enthousiaste volger bij. 🙂

  april 16, 2021 at 4:53 pm Reply
  • Mira Ennen

   Wat leuk om te horen, dankjewel!

   april 19, 2021 at 10:48 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.