rituals amsterdam collection

Body | Rituals Amsterdam Collection: ik probeerde 3 producten!

september 2, 2020

De Rituals Amsterdam Collection is verre van nieuw maar stond nog nooit in de aandacht hier op mijn blog. De afgelopen weken kreeg ik steeds vaker verzoekjes of ik weer een review wilde schrijven dus ik zocht wat lekkers uit op de webshop en ging aan de slag! De hele collectie bestellen ging me wat te ver dus ik ging voor een cadeaupakket; in dit pakket en dus in deze review vind je een douche foam, een body mist en een body lotion.

rituals amsterdam collection

Rituals Amsterdam Collection

Zoals elke collectie van Rituals, is dit ook niet zomaar een collectie maar zit er een gedachte achter. De collectie is gemaakt in samenwerking met Rijksmuseum Amsterdam en de geur zou bestaan uit geurende bloemen en exotische specerijen. De collectie bevat Nederlandse tulpen en Japanse yuzu en is hiermee een eerbetoon aan de historische verbinding tussen Oost en West. De verpakkingen vind ik prachtig. Ze doen me denken aan Delfts Blauw (dat was vermoedelijk ook de bedoeling) maar hebben mooie Oosterse tekeningen in plaats van de welbekende Hollandse tafereeltjes.

Jaren geleden kwamen er voor het eerste luxe producten vanuit Azië naar Nederland, deze bijzondere producten zien we terug in de collectie.

Tulp

Een symbool voor Nederland dat overal ter wereld herkend wordt. Tulpen komen van origine natuurlijk niet uit Nederland maar werden vroeger als zeer luxe product geïmporteerd uit het Ottomaanse rijk.

Japanse yuzu

Yuzu is een Oosterse citrusvrucht waarvan het sap een rustgevende werking zou hebben. De vrucht bevat enorm veel antioxidanten en staat bekend om zijn huidverzorgende en verzachtende eigenschappen.

rituals amsterdam collection

Rituals Amsterdam Collection Body Mist €18,50

Deze bodymist op waterbasis voorziet je huid of haar van een subtiele geur en geeft een fris gevoel. Een rijk maar toch fris parfum die geïnspireerd is op de tijd dat Oosterse invloeden steeds meer terug te zien waren in het dagelijkse leven in Amsterdam.

Ik hou van de body mists van Rituals, ze zijn wat subtieler dan parfums, sprayen fijn en blijven doorgaans goed hangen zonder te aanwezig te zijn. Om eerlijk te zijn vond ik deze geur in eerste instantie wat saai. Als je sprayt, ruik je eerst een hele subtiele bloemige en bijna poederige geur. Als de mist wat langer op je huid zit, komt (in elk geval bij mij) het frisse van de yuzu wat meer naar boven. Het is niet echt citrus maar wel een hele frisse geur. De geur blijf je duidelijk ruiken maar hij is wel heel mild en zacht. Niet per se positief of negatief, het is net waar je naar op zoek bent.

shower gel

Rituals Of Amsterdam Foaming Shower Gel €9,50

Het rijke doucheschuim van Rituals zullen veel mensen wel kunnen, in mijn ogen is er geen betere. De geuren van tulp en yuzu nemen je wederom mee naar de Gouden Eeuw en geven je in combinatie met het schuim een luxe douche ervaring.

Qua geur ervaar ik een beetje hetzelfde als bij de body mist. In eerste instantie is de geur heel mild bloemig maar het frisse ruik je zeker. De doucheschuim doet, mede door de zachte geur, heel luxe aan en bevalt zoals altijd goed.

body cream

Rituals Amsterdam Collection Body Cream €19,50

Wederom de luxe geur van tulp en yuzu in de welbekende body cream van Rituals. De cream lijkt iets dikker dan de andere body creams die ik van Rituals heb. Ik dacht altijd dat deze allemaal hetzelfde waren maar er lijkt toch iets verschil in te zitten.

Deze bodylotion (of eigenlijk crème maar ik noem alles lotion) is één van mijn favoriete bodylotions. De crème voelt niet enorm rijk aan in vergelijking met bijvoorbeeld The Body Shop maar het effect is zeer verzorgend. Als ik deze in de avond aanbreng, heb ik de volgende ochtend na het douchen nog steeds een zacht laagje op mijn huid. Wat me opviel bij het openen van de pot is dat deze letterlijk tot de nok gevuld is. Normaal (of eigenlijk is dat niet normaal maar we zijn het gewend) heb je bij potten crème best wel wat ruimte aan de bovenkant, hier kon letterlijk geen druppel meer mij; ik hoop dat dit een nieuw en blijvend iets is bij Rituals. Laten we eerlijk zijn, bijna €20 is heel veel geld voor een bodylotion. Ik verwen mezelf er af en toe graag mee maar voor dat geld vind ik het wel heel prettig als de pot ook vol-vol zit.

rituals amsterdam collection

Eindoordeel Rituals Amsterdam Collection

Bij Rituals reviews ben ik altijd wat minder uitgebreid over de kwaliteit, omdat die in mijn ogen elke collectie wel hetzelfde is; gewoon goed. Ik probeer altijd de geuren zo goed mogelijk te omschrijven maar het blijft uiteraard een persoonlijk iets. Deze geur vind ik niet per se heel bijzonder, Rituals maakt vaak hele exclusieve geuren waarvan je denkt ¨dit kan een ander merk niet¨, dat heb ik bij deze geurlijn niet. Ik vind ´m heerlijk, hij past bij me en ik zou ´m zeker opnieuw kopen. Dat wel maar het is niet zo´n geur waarin je honderd verschillende dingen lijkt te ruiken. Anyway, ik ben er blij mee. De geur is fijn, fris, subtiel, blijft hangen en de producten voelen lekker luxe aan. De Rituals Amsterdam Collection is gewoon te koop bij Rituals in de winkels en online.

Wat koop jij graag bij Rituals?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Rachel

  Prachtig met dat rose/gold aan de bovenkant.. liefde voor die combinatie, het lijken mij erg lekkere producten!

  september 28, 2020 at 7:43 pm Reply
 • Marjolein

  ik vond de Amsterdam collectie de meest teleurstellende collectie van Rituals van de laatste jaren. Je ruikt zowel de doucheschuim als de bodycreme nauwelijks en wat blijft hangen is een beetje eens muskusachtige geur. Voor de meerprijs van de collectie had ik meer en beter verwacht.

  mei 25, 2021 at 12:17 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.