Nivea Body Lotion Mousse

Body | Nivea Body Lotion Mousse

februari 22, 2018
Ik ben volgens mij eindelijk volwassen want voor het eerst in 26 jaar smeer ik mijn benen al de hele winter dagelijks in. Ik klaag normaal van oktober tot maart ober droge benen maar smeerde ook altijd heel slecht. Deze winter ben ik fanatiek aan de slag gegaan met bodylotion en dat heeft als resultaat dat ik niet meer hele nachten loop te krabben omdat alles zo droog is. De afgelopen week probeerde ik de nieuwe Nivea Body Lotion Mousse.

Nivea Body Lotion Mousse

Nivea Body Lotion Mousse is een luchtige mousse die snel in trekt en je huid enorm zacht maakt. De mousse heeft de wel bekende Nivea-geur en verzorgt je huid wel 48 uur lang zonder dat er een plakkerig laagje achter blijft. Er zijn twee varianten op de markt gebracht; één met amandelolie voor de zeer droge huid en één met shea boter voor de droge huid (iets minder droog dus;)).
Nivea beschrijft de twee varianten in het persbericht als ¨Verzorgend¨ (donkerblauw) en ¨Zijdezacht¨ (lichtblauw). Ik zie dit verschil en deze benaming zo niet direct terug op de verpakking, alleen de verschillen ¨zeer droog (donkerblauw) en ¨lichtblauw¨.

Verzorgende Body Lotion Mousse met amandelolie

Deze variant is dus extra verzorgend (i love amandelolie) en speciaal voor de droge tot zeer droge huid. Als ik de tube voor het eerst gebruik (zittend op bed) is er een soort explosie van schuim, de eerste keer smeren kun je dus beter in de badkamer doen en niet op je net verschoonde bed. Er komt snel veel schuim uit, niet te hard drukken dus want dat is zonde. Het schuim is namelijk mega zuinig in gebruik, echt met een klein bolletje kon ik al beide benen in smeren, groot pluspunt!
Ik ruik de klassieke geur van Nivea en volgens mij ook een beetje amandelolie, dat geeft een beetje een zoetig tintje aan de geur. Mijn huid slurpt de mousse echt op, het is net alsof je het ¨in¨ je huid masseert/smeert, lekker wel. Mijn huid voelt zacht aan, in het begin een beetje plakkerig maar dat verdwijnt snel, en blijft ook zacht aanvoelen.

 

Zijdezachte Body Lotion Mousse met sheaboter

Deze variant zou voor een extra zacht huidje moeten zorgen en is speciaal geschikt voor de droge huid. Qua ervaring in gebruik hetzelfde als de andere variant, gewoon fijn. Qua geur vind ik deze wat milder en ietsje minder ¨Nivea¨, ik denk dat ´m dat in de amandelolie zit.

Ik vind het lastig om te zeggen of mijn huid nou zachter werd van deze variant dan van de andere. Ik denk wel iets zachter maar dat zou ook tussen mijn oren kunnen zitten. Qua vettigheid had ik niet het idee dat deze sneller in trekt of minder verzorging biedt.

Eindoordeel Nivea Body Lotion Mousse

Als ik één variant moet kiezen dan ga ik voor donkerblauw, omdat de geur daar wat meer aanwezig is. Verder zijn het hele ¨gewone¨ bodylotions als ik puur naar de werking en de geur kijk. Het absolute pluspunt zit ´m voor mij in het feit dat het mousse is. Dat smeert gewoon heel erg lekker en geeft een luxe gevoel, ik hou er van. Leuke toevoeging aan het assortiment dus dus ik je zeker kan aanraden. Je vind de nieuwe Body Lotion Mousse vanaf heden online en bij de drogist, ze kosten €5,99 per stuk.

Ben jij ook zo dol op de Nivea geur?

*Dit artikel betreft een samenwerking.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.