lush candy cane toothpaste jelly

Body | Lush Candy Cane Toothpaste Jelly

oktober 8, 2019

In dit artikel een product waar ik veel vragen over gehad heb en zelf ook enorm benieuwd naar was. De Lush Candy Cane Toothpaste Jelly uit de recent uitgekomen kerstcollectie.

Lush Candy Cane Toothpaste Jelly €8

Wees deze winter éxtra zoet met deze toothpaste jelly vol mentholkristallen die je tanden diep reinigen en tandvlees tot rust brengen. Carrageenextract en agar agar-gel geven deze ‘tandpasta’ zijn herkenbare textuur, pepermuntolie zorgt voor de verfrissende smaak. Door zoete stevia blijft de kus onder de mistletoe je nog langer bij…

Voor de liefhebbers de volledige ingrediëntenlijst:

Water (Aqua), Sorbitol, Glycerine, Silica, Xylitol, Smaakstof, Pepermuntolie (Mentha piperita), Menthol Kristallen (Menthol), Stevia (Stevia rebaudiana) , Agar Agar, Carrageenextract, Titanium Dioxide, Tinoxide, Synthetische Fluorflogopiet, *Limonene, Kleurstof 77491 (Cl 77491), Kleurstof 45430:1.

Geen fluoride

Toothpaste Jelly is eigenlijk gewoon tandpasta in een fancy vorm. Ik was zelf al een tijdje benieuwd naar dit relatief nieuwe product van Lush en hou altijd wel van dit soort ¨gekke¨ producten. Candy Cane leek me wel een gezellige kerst-achtige smaak en past uiteraard top binnen een kerstcollectie. De mondproducten van Lush bevatten geen fluoride en dat is wat mij betreft wel een aandachtspuntje. Fluoride is namelijk essentieel om je tanden te beschermen tegen gaatjes, ik zou dan ook nooit alleen maar een product zonder fluoride aanraden. Ik wissel deze jelly bijvoorbeeld af met een ¨gewone¨ tandpasta of gebruik mondwater waar wel fluoride in zit.

candy cane toothpaste jelly

In gebruik

De jelly ruikt als ik het potje open draai een stuk zoeter dan verwacht. Ik ruik vooral kauwgombal en niet echt die minty candy cane geur die ik verwacht had. Het frisse ruik je echt wel, maar het zoete overheerst. Ik schep wat jelly uit het potje met mijn tandenborstel, dit gaat niet echt netjes maar je hebt al snel voldoende. Mega fris vind ik het niet, om steeds in hetzelfde potje te dippen, ik vraag me ook af hoe dat zit met bacteriën. De tandpasta schuimt lekker en geeft tijdens het poetsen een schoon gevoel. Qua smaak proef ik nog steeds het zoete, al is het gevoel wel fris. Dit klinkt misschien raar maar er zit wel degelijk een verschil tussen de smaak en het gevoel. Mijn mond voelt absoluut fris en menthol-achtig maar ik proef nog steeds kauwgombal en het frisse gevoel blijft ook niet echt hangen.

candy cane toothpaste jelly

Eindoordeel

Je hebt het waarschijnlijk al door, ik ben niet lyrisch over dit product. Ik vind het zeker niet vreselijk alleen het heeft voor mij ook geen wauw-factor. De smaak is in mijn ogen geen candy cane, heel anders dan verwacht, ik vind de fluoride toch wel een punt, de prijs is me te hoog en de hele ervaring met het scheppen doet niet zo hygiënisch aan. Een Toothpaste Jelly van Lush is wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar, ik zou dan eerder de Toothy Tabs opnieuw kopen want daar heb ik wel altijd goede ervaringen mee. Leuk om een keer te proberen dus, maar geen hit. Ook zeker geen ramp dus het potje gaan we hier thuis gewoon opmaken, afgewisseld met een product dat wel fluoride bevat. Mocht je Lush Candy Cane Toothpaste Jelly willen proberen, hij kost €8 en je vind ´m hier in de webshop.

Heb jij wel eens een Toothpaste Jelly van Lush geprobeerd?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

6 Comments

 • Mariska

  Ik was hier wel benieuwd naar, maar na jouw review ga ik het zeker niet aanschaffen. Die tabs wil ik ook nog wel een keer proberen trouwens 🙂

  oktober 8, 2019 at 5:47 pm Reply
 • bychristiana

  Ik vind het wel een super vernieuwend product, maar inderdaad; niet echt hygiënisch. Ik heb me een tijdje geleden ook verdiept in fluoride in tandpasta en ook advies gevraagd aan zowel mijn tandarts als mond hygiëniste en zij adviseerden ook echt met klem om tandpasta’s met fluoride te gebruiken, dus dat doe ik dan ook maar;-)

  oktober 9, 2019 at 7:09 am Reply
 • Bettie

  Ik ben al in de war door de verpakking, want ik dacht heel even dat het een shower jelly was. Maar voor 8 euro laat ik het wel staan denk ik.

  oktober 9, 2019 at 1:28 pm Reply
 • Marloes

  Ai, jammer dat deze ‘tandpasta’ geen fluoride bevat. Dat vind ik ook een nadeel. Evenals het onhygiënische potje, bah bah! Nee, dit product is niet mijn ding. Bedankt voor je fijne en eerlijke review!

  oktober 10, 2019 at 3:49 pm Reply
 • Nicole

  Jammer dat ‘ie niet zo’n wauw-effect heeft. Ik heb hem ook gekocht maar ik durf hem eigenlijk nog steeds niet te gebruiken haha. Ik vind het om de een of andere reden altijd heel spannend om een nieuwe tandenpasta te gebruiken, dat had ik ook met de toothy tabs. Ik vind het zelf ook jammer dat er geen fluoride in zit, dus daarom zie ik het wel als gewoon een keer een leuk product voor tussendoor. De smaak lijkt me op zich wel bijzonder. Toch maar eens gaan proberen dan!

  oktober 16, 2019 at 10:02 am Reply
  • Zoe

   Ik gebruik zelf al een lange tijd white fang en ik ben er heel erg over te spreken. De ingrediënten zijn antibacterieel waardoor het dus niet onhygiënisch is. Als je veel onderzoeken leest over fluoride ontdek je dat het eigenlijk heel slecht voor je is. Ik ben dus wel groot fan 🙂

   september 28, 2020 at 8:22 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.