Instagram Slider

orang-oetan

Body | Koop een zeepje of shampoo van Lush en help de orang-oetan!

november 30, 2018

Ik ben normaal niet zo´n fan van het delen van persberichten maar voor een goed doel maak ik graag een uitzondering. Net zoals vorig jaar heeft Lush momenteel een actie om het leefgebied van de bedreigde orang-oetan uit te breiden. Ik vertel je hier heel graag wat meer over!

#SOSsumatra

Vandaag (30 november) lanceert Lush de #SOSsumatra-campagne, in samenwerking met de Sumatran Orangutan Society en het lokale informatiecentrum. Lush wil bewustzijn creëren over de ontbossing op Sumatra en geld inzamelen voor de aankoop van een stuk land, een palmplantage. Dit stuk land grenst aan het leefgebied van de orang-oetan en ze willen het dan ook gaan herstellen zodat er regenwoud kan gaan groeien.

Leefgebied herstellen

Vorig jaar in november liep de eerste #SOSsumata-campagne van Lush, hiermee is ruim 126000 pond opgehaald, zo´n €140.000. Hier mee is 50 hectare palmolieplantage opgekocht en hersteld. Door het herstellen van het leefgebied van deze gezellige oranje apen wordt het risico op uitsterven verminderd. Op dit moment leven er zo´n 14600 exemplaren van de Sumatraanse orang-oetan in het wild. Dat klinkt misschien veel maar dat is het niet. Als er niks word gedaan en palmolieplantages zich steeds verder uitbreiden, gaat dit aantal helaas drastisch omlaag.

Dit kun jij doen voor de orang-oetan!

Ook dit jaar kun je weer voor €9,50 een heerlijk (sinaasappel en patchouli) zeepje kopen, de volledige opbrengst hiervan gaat naar de SOS. Anders dan vorig jaar is het zeepje dit keer ook in de webshop te koop. Ook nieuw dit jaar is de SOS shampoo bar met dezelfde geur die ook ten behoeve van het project verkocht gaat worden. Eén bar kost €10,95 en ook daarvan gaat de volledige opbrengst naar SOS. Beide producten zijn volledig vegan en, uiteraard, niet getest op dieren.

Heel mooi initiatief weer en een makkelijke manier om als Lush liefhebber een klein steentje bij te dragen. Leuk ook om cadeau te doen de komende feestdagen of gewoon lekker voor jezelf te kopen. En als je dan toch aan het bestellen bent, check ook even de kerstcollectie en de nieuwe limited edition bruisballen! Ik wil nog even benadrukken dat dit absoluut geen gesponsorde post is, ik deel dit omdat ik het een belangrijk doel vind en een goede actie.

Ga jij de producten bestellen?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Sonja Van de Sande

    Ik ben helaas wat allergisch voor Lush. Maar om het doel te steunen kan ik nog aan een cadeau denken.

    december 4, 2018 at 7:53 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.